Én azon gondolkodom, hogy társaságban a felnőtt gyermeket hogy különböztetik meg a szülőtől? Vajon akkor is kicsinyítőképzőt használnak?
2021. nov. 21. 19:23
12/32 anonim válasza:
Olyat is ismerek, ahol a 2. vagy a 3. lány viseli anyucika nevét. Igazából ilyet többet tudok, mint ahol az első lány viseli.
2021. nov. 21. 19:24
13/32 anonim válasza:
Kicsinyítőképző, vagy nagy Évi az anya, kis Évi a lánya.
2021. nov. 21. 19:25
14/32 anonim válasza:
Egyik ismerősömnél a három generáció Ildikó, Ildi, Ildike. Mindig tudjuk, kiről beszélnek. Ettől függetlenül én nem szeretem, ha ugyanazt a nevet kapja a gyerek, mint a szülő.
2021. nov. 21. 19:34
15/32 anonim válasza:
#11 Úgy ahogy társaságban megkülönböztetnek bárki mást akik nem családtagok, de egy a nevük :D
2021. nov. 21. 19:41
16/32 anonim válasza:
Nem a saját nevünket használom itt, de én mondjuk Zsófia vagyok, és anyám is az, a párom meg István és az apja is az, meg az ő apja, meg annak az apja. Na, hát mi mindkét soron megtörtük a hagyományt, eszemben sem volt egyik gyerekemet sem a mi neveinken elnevezni. Igen, volt felháborodás.
Pedig 1. Én vagyok a szülő. 2. Nem tetszenek a mi neveink, nem fogom csak hagyományból a saját gyerekeimet nekem nem tetsző néven hívni.
2021. nov. 21. 19:46
17/32 anonim válasza:
15. Nem tudom hogy ez miért olyan vicces! vagy, téged nem zavarna ha lenne még egy ugyan olyan nevű, és nem tudnád hogy éppen kihez szolnak?
2021. nov. 21. 19:48
18/32 anonim válasza:
#17: Értelmes embert ez nem zavar. Na meg az esetek jó nagy részében felveszed a szemkontaktust, odafordulsz ahhoz akihez éppen szólni akarsz. :)
2021. nov. 21. 19:50
19/32 anonim válasza:
Elég sablon nevem van úgyhogy megszoktam, hogy nagy valószínűséggel akad a társaságban valaki akinek azonos a neve vagy emlegetnek mást ezen a néven.
30+ évem alatt még egyszer sem kaptam ettől agyvérzést.
De van ezer megoldás a testi kommunikációtól kezdve a becenevek használatáig.
2021. nov. 21. 19:53
20/32 anonim válasza:
Nálunk a családban hagyomány. De nem egy az egyben ugyanúgy, hanem az apa első keresztnevét a fiú második keresztneveként adni. Ugyanúgy az anya-lány vonalon is.
Csak épp én vagyok a második lány a családban, én teljesen független második keresztneveket kaptam.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!