Tudományos levéltári kutatás? (A többi lent)
Miért nem keresed meg a Familysearchön? (bocs, ha már nézted és nincs).
Hazudni felesleges, kérhetnek róla dokumentumot, hogy tudományos kutatást végzel. Akkor gáz, ha védett időszakot keresnél, mert azt tényleg csak azzal lehet. Igazolni kell.
Ha nem védett időszak, akokr pedig érdemes elkocogni a levéltárban és személyesen átnézni az eredeti könyveket (egy időben rendszeresen jártam a Pest megyeibe).
1-es: elvileg szép dolog a levéltárban személyeseen keresni, de sok mindenkinek lehetetlen - aki pl vidéken él, annak 3-4 óra, mire eljutna Pestre, ugyanennyi vissza, és jó esetben marad 3-4, amikor kutathatNA, ha nem lenne ebédidö.
Másrészt ahhoz, hogy ott tudj kutatni, elöre tudni kell, melyik anyakönyvekre van szükség, amit mindig külön ki kell kérni.
Aki nem Pesti, vagy nem a közvetlen környezetében él, annak a helyi kutatás nem igazán megoldható.
Ezzel nem téged akarlak kritizálni, csak sokan nincsenek tisztában a lehetöségekkel.
Egyébként én is a familysearch-ot tudom javasolni, a mikrofilmeken majdnem minden mo-i anyakönyv megvan.
"cseszték normálisan feltölteni familysearch rendszert"
Sose védtem őket, de az meg sem fordul a fejedben, hogy eddig engedték nekik fotózni?
...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!