Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Tudományos levéltári kutatás?...

Tudományos levéltári kutatás? (A többi lent)

Figyelt kérdés
Elektronikus Levéltári Portálon keresztül beadtam több egyéni kutatói adatlapot. Az állami anyakönyvi másodpéldányok levéltári gyűjteménye csak tudományos célú kutatói adatlap esetén kérhető ki a kosár ikonba. Én csak a saját családfámon szeretnék egyéni kutatást végezni. Most ilyenkor hazudni kell, hogy tudományos kutatást végzek, pedig valójában csak a saját családfámon szereplők adataira vagyok kíváncsi, vagy hogyan oldható meg?

ma 15:39
 1/8 anonim ***** válasza:
30%

Miért nem keresed meg a Familysearchön? (bocs, ha már nézted és nincs).

Hazudni felesleges, kérhetnek róla dokumentumot, hogy tudományos kutatást végzel. Akkor gáz, ha védett időszakot keresnél, mert azt tényleg csak azzal lehet. Igazolni kell.

Ha nem védett időszak, akokr pedig érdemes elkocogni a levéltárban és személyesen átnézni az eredeti könyveket (egy időben rendszeresen jártam a Pest megyeibe).

ma 15:47
 2/8 anonim ***** válasza:
67%

1-es: elvileg szép dolog a levéltárban személyeseen keresni, de sok mindenkinek lehetetlen - aki pl vidéken él, annak 3-4 óra, mire eljutna Pestre, ugyanennyi vissza, és jó esetben marad 3-4, amikor kutathatNA, ha nem lenne ebédidö.

Másrészt ahhoz, hogy ott tudj kutatni, elöre tudni kell, melyik anyakönyvekre van szükség, amit mindig külön ki kell kérni.

Aki nem Pesti, vagy nem a közvetlen környezetében él, annak a helyi kutatás nem igazán megoldható.

Ezzel nem téged akarlak kritizálni, csak sokan nincsenek tisztában a lehetöségekkel.

Egyébként én is a familysearch-ot tudom javasolni, a mikrofilmeken majdnem minden mo-i anyakönyv megvan.

ma 16:29
 3/8 anonim ***** válasza:
60%
Miért van lepontozva a két válaszoló? Én is a familysearch.org-ot ajánlom. Ott találtam meg majdnem minden ősömet 1700-ig visszamenőleg.
ma 19:32
 4/8 anonim ***** válasza:
60%
Azért vannak a válaszok lepontozva, mert valami agymentes lénynek ez a szórakozása.
ma 20:12
 5/8 anonim ***** válasza:
80%
Inkább azért mert a FS-en nagyon minimális az állami anyakönyvek száma.
ma 20:24
 6/8 A kérdező kommentje:
Mindenki familysearchot ajánlja. Vannak települések amit tisztességesen feltöltöttek adatokkal, de Pl. BAZ vármegye nagyon hiányos. Dédszüleim gyanítom 1908 után kötöttek házasságot az adott településen 1908 után nincs tovább kutatás "end of roll" halotti szintén 1908 után nincs az adott településről semmi, keresztelés 1908 ig azt még megértem szabályok végett, de házassági folytatódhatna 1932ig, halotti 1980ig finoman szólva cseszték normálisan feltölteni familysearch rendszert. így B terv a levéltár, ahol meg agyon van szigorítva tudományos kutatással és ne menjen el az ember kedve a kutatástól?
ma 20:54
 7/8 anonim ***** válasza:
50%

"cseszték normálisan feltölteni familysearch rendszert"

Sose védtem őket, de az meg sem fordul a fejedben, hogy eddig engedték nekik fotózni?

...

ma 20:57
 8/8 A kérdező kommentje:
Lehet, de igazságosan egységesíthették volna a rendszert. Valaki simán kinyomozza fson családfáját de a többiek fizessenek egy csomó pénzt családfa kutatónak? Meg sem fordul a fejedben mekkora kicseszés ez már?
ma 21:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!