Ha a tudományos kutatás szerint a szerelmes állapot és a drogfüggőség tünetei között kapcsolat mutatható ki, akkor a szerelmes ember képes vajon képes racionális döntéseket hozni?
"A vizsgálatok során kiderült, hogy a friss romantikus szerelmes a kábítószerfüggők tüneteit is produkálja."
Forrás: [link]
Úgy tűnik, Nietzsche erre már a 19. században rájött:
"Nem volna szabad megengedni, hogy a szerelem lelkiállapotában bárki életre szóló döntést hozzon."
Forrás: [link]
A szerelem konkrétan abból IS áll, hogy az agy a világ egyik legerősebb kábítószerét termeli (meg még van más is, kb. 12 dolog, ebből az egyik a látás elhomályosulása). A szerelem konkrétan egy drogos jelenség, csak általában nehéz túladagolni.
Szerelemben létezik józan döntés, de csak nagyon ritkán!
Én is így gondolom, csak kíváncsi vagyok mások véleményére is.
Szerelmesen ciki dolgokat csináltam. Ma már, hogy "kijózanodtam", nem tennék olyanokat.
Egyébként lehet, hogy buta kérdés, de valamilyen módszerrel ki lehetne nyerni az agyból a szerelmet valamilyen formában?
Hogy egy kémcsőben is tarthassuk.
Nem, a szerelemben konkrétan egy adott drog szerepel. Ezt az agy termeli, és egészen pontosan úgy működik, ahogy a többi drog is.
Nyilván a termelés változik, tehát a befolyásolt állapot is.
Azért ez az állapot elég fontos tud lenni, mert e nélkül aligha hoznál olyan döntést, hogy 20 évig eltartasz valakit, és ha kell, a saját életed kockáztatod érte.
A szerelem kb. 12 hormont jelent, ezeket ismerjük.
De ha ezeket beadják neked, attól még nem leszel szerelmes, csak a hangulatod változik. A szerelemhez azért a gondolatok is kellenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!