Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Szerinted normális nagynéném...

Szerinted normális nagynéném miert gondolja így?

Figyelt kérdés

Például: van egy pár, akik együtt vannak 2 éve. A fiú egy egyszerű munkás ember, targoncás..a lány pedig belgyógyász, gasztroenterológus szakorvos.

És mondja a nagynéném: nem való a "Lacika, a Karolinához mert a Lacika keres 400 ezret míg Karolina 1-1,2 milliót és Karolina szüleinek sem tetszik Lacika..

Akkor pl ha valaki tanult annyira felmagasztalja, hogy húú de tanult ez a lány, ügyvédnő lesz, jaj ez a másik meg csak egy egyszerű gyári takarító...

Meg fhu de gazdagok a Lajosék, tanulni lehet tőlük példás emberek uraságok..

jaj de szegény utolsók a Kareszék nem szabad velük szóba állni se kerülni kell őket,

ma 18:45
 1/8 anonim ***** válasza:
48%
A Lacika-Karolina esetben a nagynénédnek valszeg igaza van, de nem pont, vagy csak a keresetkülönbség miatt.
ma 18:50
 2/8 anonim ***** válasza:
46%

Ez, amit leírsz, sajnos gyakori jelenség: az emberek hajlamosak másokat a társadalmi státuszuk, anyagi helyzetük vagy végzettségük alapján megítélni. Ez a fajta gondolkodásmód sokszor mélyen gyökerezik a kulturális és családi mintákban. Azonban az értékek, mint az emberség, a tisztelet, a hűség vagy az empátia nem függnek sem a fizetéstől, sem a végzettségtől.

Sokszor az ilyen nézőpontok abból erednek, hogy az emberek biztonságot keresnek a „megszokott” sémákban: az orvos „presztízs”, a targoncás „átlagos”. De ezek csak felszínes címkék, amik nem mutatják meg, ki milyen ember valójában. Egy boldog párkapcsolat vagy barátság alapja nem a bankszámla-egyenleg vagy a diploma, hanem az őszinte kapcsolódás és a kölcsönös tisztelet.

Volt már olyan, hogy te is tapasztaltál hasonló előítéletet? Vagy esetleg gondolkodtál azon, hogyan lehet ezt a szemléletet finoman megkérdőjelezni egy beszélgetésben?

ma 18:54
 3/8 anonim válasza:
31%
Kedves 2#! Szívemből szóltál, teljesen egyet értek veled..én is így gondolom! És hozzá teszem: mindenki meghal! Mindenki egyhelyről jött az anyja ''pics..ből és helyre megy, a halálba.
ma 19:02
 4/8 anonim ***** válasza:
69%

Tökmindegy hogy a nagynéni mit mond ha a Karolina szereti Lajost vele marad. Nem fogja érdekelni az iskolai végzettsége .)

Nopara

ma 20:06
 5/8 anonim ***** válasza:
42%
Nénikéd sznob. Ennyi.
ma 20:20
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
A nagynéni nem hülye, a leggyakrabban előforduló történést vetíti előre. Rendkívüli egyezésnek ill. kiegészítésnek kell fennállnia a felek között ahhoz, hogy ilyen ellentétpárok dacára együtt maradjanak (családként is). Én egyetlen ilyen párt ismerek, ahol a feleség magánfogorvos, a férj társadalmilag és anyagilag is kevésbé elismert területen dolgozik, két nagykamasz gyerekük van, a férj 5-6 évvel fiatalabb a feleségénél.
ma 20:40
 7/8 anonim ***** válasza:
51%

Nem a kereset számít, hanem hogy más közegben mozognak, általában más a családjuk társadalmi helyzete, így más mintákat hoznak. Illetve Lajosnak is lehet kisebbségi komplexusa, ami miatt pl. féltékeny, hogy Karolina biztos már nem büszke rá, hanem karrieristábbat szeretne.

Ezek persze nem most ütköznek ki, amíg a csaj tanul... hanem amikor az ő házában laknak vagy amikor gyerekek születnek.

De persze ettől még inkább drukkolni illene nektek a nagynéninek.

ma 21:24
 8/8 anonim ***** válasza:
73%

Nényjéd csak elismeri egy adott embernek a képességeit, befektetett energiáját egy célba. Azért valljuk be, takarítani akárki tudna, de ügyvéd már nem lesz akárki.(Persze mindenki előtt ott az ajto, de sokan nem tudnák megcsinálni azt)

Szerintem nem gondolkozik hülyén, mivel egy kapcsolatban, ha az egyik fél(főleg ha a nő) a párja fizetésének a háromszorosát kapja, az egy idő után szakításhoz vezet. Miért? Mert ez a gyönyörű emberi természet úgy működik, hogy mindenkinek többre több kell, és ha valakinek több van, mint nekem, azt utáljuk, mert igazságtalan az élet. De ha nekem van több, és a másiknak kevesebb, akkor az merül fel, hogy mindig csak én teszek bele pénzt a kapcsolatba, a másik nem.

ma 21:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!