Anyukám jobban szereti a húgom. Mit tehetek?
Mindent megpróbáltam, de mindig sokkal kedvesebb a húgommal és sokszor hallom, hogy kibeszélnek engem. Ésszel fel nem fogom, hogy miért, hiszen én mindig elpakolok, rendet rakok a húgom meg addig elmegy itthonról, én sokkal jobb tanuló vagyok, mint ő és így tovább.
Észrevettem, hogy amikor húgom elmegy táborozni, itthon idill van, de amikor megjön, anyukám teljesen megváltozik, a húgommal van egész nap, velem meg veszekedik, kiabál és mindenért engem okol.
Talán lényeges, hogy ezt a kérdést is én írtam ki:
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__csaladfa_..
így talán tisztábban lát minden kedves válaszoló
L18
Sajnos előfordul ilyesmi. Ez nem a te hibád, hanem inkább anyukád szegénységi bizonyítványa, gyengesége. Általában a szülők nem egyformán szeretik a gyerekeiket, de ezt normál esetben nem éreztetik a gyerekekkel, nem is mondják neki. Te nem attól leszel értékes, hogy anyukád szeret vagy sem. Jó, sokat számítana a lelkednek, de szerintem békélj meg a helyzettel, bocsáss meg neki, aztán jóra fordulnak a dolgok. Kiérdemelni nem kell a szeretetet, mert normál esetben ez a szülőktől jön, van aki még akkor is szereti a gyerekét, ha az egy bűnöző.
Szerintem próbáld humorosan felfogni a dolgot, amikor sutyorognak rólad, akkor kérdezd meg viccesen, hogy "na mi van, már megint megy a pletyi?", és menj ki a szobából, stb. Ha meg kaját csinálsz, és megeszik, viselkedj éretten, könyveld el annak, hogy fincsi volt, tudod, a hugit meg pátyolgatni kell, mert ő még kicsi, érzelmileg legalábbis biztosan az, meg ne így legyen, de érni fogja még elég csalódás az életben, hogyha így el van kényeztetve.
Tanulni meg magadnak tanulsz, az csak jó neked, hogy meg fogsz állni a saját lábadon. A szülők nem istenek, tele vannak hibával, te majd másmilyen szülő leszel, ha neked lesznek gyerekeid, tanulsz a hibáikból. Puszi neked. 30/L
Köszönöm a válaszokat!:)
Amúgy a húgom tudja, h mindenkit irányít és élvezi is. Már 16 éves és gőgös, sértődős agresszor.
Nem olvastam a többi válaszolót és az eddigi válaszaid.
De szerintem anyud úgy gondolja hogy a te neveléseden mar túl van , és a húgodra többet kell figyelni ,lehet rossz ötlet de mi lenne a felhívnád magadra a figyelmet azzal hogy hibákat követel el szerintem úgy gondolja hogy te mar túl jó vagy és ezert hanyagol.
De ami igaz az igaz , eddig ahány testvérpárt ismerek , mindenhol ez volt a gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!