Miért szereti jobban anyukám a húgom?
A helyzettel kapcsolatban tettem már fel kérdést itt:
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
Szia!
Egy picit talán azzal tudlak vígasztalni, hogy valahol ez majd minden családban megvan, hogy a nagyot másként kezelik, mint a hugikat/öcséket. Az első gyerek más. Anyukámnak én is tettem szemrehányást nagyon sokszor.
Nálunk mondjuk abban mutatkozott meg, hogy hiába 7 évvel fiatalabb a hugi, sok dolgot egyidőben kezdett el velem csinálni, öltözködés egyéb "nagyos dologok".
Anyukám válasza az volt, hogy az ember mikor megszületik az első gyereke, pánikba esik, megpróbálja jól felnevelni. A lehető legjobban. Egyes dolgok beválnak, mások nem. A másodiknál már sokkal lazábbak. Nálad is valahol ez van, gondolok itt a közös cigizésekre (nálatok).
Én azt javaslom kezdeményezz beszélgetést velük erről, hogy neked ez valahol fáj. Menj oda, öleld meg őket néha! Én pl. távolságtartóbb vagyok mint a hugi (bár ezt sokáig észre sem vettem magamon).
Remélem picit segítettem... és ne feledd, még mindig ők azok, akik feltétel nélkül szeretnek:)
22/L
Nálunk is ez van, a link, lúzer, tahó öcsém a kedvenc. Ezzel sajnos nem lehet mit csinálni... Nyugodj meg, nem vagy egyedül. Formáld a saját életedet, és előre nézz, mert aki belenyomja a saját fejét a sz.ros gödörbe, azon nem tudsz segíteni.
Őszintén sajnálom, hogy vannak ilyen szülők... talán az élet majd minket igazol. Talán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!