Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért szereti jobban anyukám...

Miért szereti jobban anyukám a húgom?

Figyelt kérdés
22 éves vagyok, egyetemista,van egy 17 éves húgom és anyum jobban szereti őt.A testvérem hiszivel mindent elintéz anyuéknál, így lett magántanuló,most jogosítványt csinál és persze kap új szobát.A hét nagy részében én nem vagyok itthon, tanulok egy másik városban és mikor hétvégére hazajövök mindig szembesülők az itthoni helyzettel: a húgom a szüleink fejére nőtt.Évek óta dohányzik(sőt már anyuval ülnek ki cigizni, ők veszik neki), nagyon csúnyán beszél anyuval, szó szerint őrjöng, majd kibékülnek és jól elvannak.Én sosem beszéltem így a szüleimmel, sosem osztottam ki őket, nem kérek nagyobb szobát,hogy fizessék a jogsimat,cigimet.Amikor hadban vannak, anyu nálam sírja ki magát, de mikor béke van, el vagyok felejtve, vagy hallgathatom ,ahogy magasztalják a tesóm.Nagyon jó eredményeim vannak az egyetemen, mindent megteszek, hogy büszkék legyenek rám, de úgy érzem csak teher vagyok.Mit tehetnék?Még 2 évem van hátra a suliban,addig biztos itthon lakom még.
2010. szept. 16. 22:20
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Egyébként most nézem, sok kérdést tettél már fel... Nem rosszindulatból mondom, hanem teljesen komolyan: menj el pszichiáterhez, mert ez most már téged is felemészt. Ez semmiképpen sem jó. A húgod egy beteg, barom lány, jól elintézte az életét, a szüleid meg felelőtlenek. De ez ne téged egyen meg. Hozd magad rendbe, és utána a családodat!
2010. szept. 16. 22:58
 12/15 anonim ***** válasza:
a húgodnak kisebb rendűségi és elvetettség problémája lehet amiről igazán nem is tehet .
2010. szept. 16. 22:58
 13/15 anonim ***** válasza:

Általában a kicsi a kedvenc. :D Ez tény. (nálunk nem, mert tesóm "speciális", és nekem kellett mindig az érettebbnek lennem, meg minden, szóval átérzem valamennyire a helyzeted). Szerintem viszont elég idős vagy, hogy ne azon keseregj, hogy miket nem adnak meg. Örülj annak, hogy lakhatsz valahol és eddig még éhen se haltál. És gondolom azért a sulis dolgokat is javarészt ők állják. Ilyen okokból nem érzem jogosnak, hogy panaszkodjak, vagy kérjek valamit, és nem irigykedem tesómra, amiért megveszik neki a cuccokat, fizetik az utat bnőjéhez, kondibérlet, stb. Pedig 10évet lakott ő is máshol és nem volt olcsó, de nekem 2év után is visszafizethetetlennek tűnik, amit kaptam és örülök neki. És ahogy olvasom a soraidat, az jut eszembe, hogy nem szeretnék veled huzamosabb időt együtt tölteni, mert csak panaszt hallok, meg elégedetlenkedés, meg mások gyalázását, túl negatív vagy. A húgod lehet, hogy egy vidám és közvetlen ember általában, és jobban ki lehet jönni vele.

És szerintem te se voltál tökéletes 10enévesen. :D És tapasztalatból mondom, hogy húgod feje lágya is be fog nőni egyszercsak.

És ha mégse? Nem a te dolgod. Nem bántani akarlak, de te kérdeztél. Tanácsom, hogy próbálj meg közvetlen és kedves lenni anyuddal, és ne azt nézd, hogy a másiknak mi jut, mert akkor szomorú életed lesz.

2010. szept. 16. 23:40
 14/15 anonim ***** válasza:

A sok feltett kérdésed ellenére sem oldódott meg itt a problémád. Nem voltam képes teljesen visszafejteni a kérdéseidet, de ami összeállt, azt leírom:

1. Vakvágányra futottatok, mindannyian.

2. Szemmel láthatólag magatok már nem tudjátok megoldani a problémát.

3. A húgod a kinevezett fekete bárány, minden gondotok okozója. Ha ő más lenne, minden rendben lenne, pedig...

És itt jön a lényeg, mindannyian hibásak vagytok. Mindannyiótoknak változtatni kellene. Nem a cigi az ok, az is csak okozat, sokkal régebbről, sokkal mélyebbről jön ez így most ki belőle, ráadásul még kamaszodik is, mindent végletekben él meg. Ezt a régi sérelmet, téves beidegződést, gyerekkori traumát kellene feltárni, de ezt ti már nem tudjátok, mert a kommunikációs csatornáitok olyan megkövesedettek, hogy amiatt nem tudtok célra vezető beszélgetéseket folytatni. Jó néhány játszmába belecsúsztatok, játszmák hálózatában éltek.

4. A gyógyszer nem segít.

5. Keressetek egy jó szakembert, bizonyára a húgod is érzi, hogy ez így nem jó, se neki, se nektek.

6. Kifele tartasz a gyerekkorból, kifele tartasz egy teljesen körülölelő családból a felnőttkori kiteljesedésed felé. A saját önálló és felelősségteljes életed felé, amiben első helyen magadért felelsz. Ne hagyd, hogy visszahúzzanak, tegyél különbséget, mi ténylegesen a te gondod, s mi másé, még akkor is, ha éppen az édesanyádról vagy a húgodról van szó. S ez nem azt jelenti, hogy ne szeresd őket, vagy hogy kerüld el, csak lépj egyet hátrébb és onnan nézz a dolgaitokra. Más helyett nem tudod megoldani a problémáit, s a csata most a szüleid és a húgod között folyik. A szüleid nem szeretik jobban, csak gyengék ahhoz, hogy felvállalják, hibáztak a nevelésében és szembeszálljanak kamaszkori lázongásaival és követelőzéseivel.

2010. szept. 17. 11:49
 15/15 anonim ***** válasza:

Szia! A húgod hogyan érte el hogy magántanuló legyen?

mármint hogy milyen indokkal? mert én is szeretnék magántanuló lenni de sajnos semmi okom nincs rá csak az hogy utálok suliba járni és minden reggel ideges vagyok és gyomorgörcsöm van :S

Neki mi volt az ok?

2010. szept. 27. 19:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!