Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ti mit tennétek a helyemben?

Ti mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

Nem akarok senkit szidni...

Az én szemszögemből a szitu. Anyós és após tipikusan az az ember, aki nincs meg konfliktus nélkül. Mindenkinél mindent jobban tudnak, és szerintem iszonyú féltékenyek mindenkire, aki boldogabb, gazdagabb vagy csak jól érzi magát a bőrében. Mind a kettő nem egyszer évekig nem beszélt a testvérével stb.

Engem már többször kibeszéltek (rokonok is mondták már (főleg akik nem kedvelik őket) és már a baráti körből is hallottam vissza nem pozitív véleményt rólam).

Nálam betelt a pohár és megbeszéltem a férjemmel, hogy én most már nem szeretnék átmenni hozzájuk. Napokkal előtte már "izgulok", testileg is megvisel.

Így viszont a férjemet, a saját gyereküket piszkálják, hogy én nem megyek át, és egyéb negatív megjegyzést tesznek a házasságunkra és kapcsolatunkra. Így a férjemnek is betelt már a pohár és úgy döntött ő se akar továbbiakban foglalkozni velük.

Furán fog hangzani, de "próbaidőt" adtunk annak, hogy nincsenek jelen az életünkben. Ez már fél éve tart és be kell vallani, sokkal jobb lett az életünk.

Viszont természetesen (szerintük) én vagyok mindenért a hibás és ezt fűnek fának híresztelik is.

Tudom, hogy tabu téma a szülőkkel való kapcsolat megszakítás és természetesen a gyerek a hálátlan, főleg a meny a gonosz, mert nem viseli el a megalázó helyzeteket.

Ti feladnátok a boldog mindennapokat vagy belemennétek abba, hogy újra és újra belebonyolódjatok ebbe a kapcsolatba? Természetesen nem az első eset után vágtam be a durcit, sokat tűrtem (6 évig elnéztem nekik, hogy hülyének néznek és úgy tekintenek rám, mint egy hárpiára aki nem hódol be az akaratuknak).

2019. jún. 14. 15:58
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
44%

7-es vagyok: nem kell pofákat vágni, és nem kell éreztetni a feszültséget.

Én az egyik nagymamámmal voltam így. Ki nem állhattam, de évtizedeken át látogattam az anyám kedvéért, segítettem neki, időt szántam rá, elviseltem stb. Ez is hozzátartozik a családhoz, szerintem.

2019. jún. 14. 19:20
 12/19 anonim ***** válasza:
13%
Kérdező, a gyerekeknek az a jó ha szeretik őket. Ha a nagyszülő szereti akkor te is kibírod majd évente 4-5 alkalommal, hogy ünnepeken ott vagy. En is kibírom, visszafele számolom az órákat és perceket, de eltelik és tudom hogy oké egy ideig nem kell menni megint. Amíg nincs gyerek addig ne menj, de pl. karacsonykor vagy szülinapot köszönteni akkor is illik! Ennyire legyél felnőttes.
2019. jún. 14. 22:20
 13/19 anonim ***** válasza:
Amúgy csak kérdezem, de a gyerek ilyen esetben (ilyen "összeszorított foggal" való karácsony, szülinap, stb), nem érez valami visszásságot?
2019. jún. 15. 16:16
 14/19 A kérdező kommentje:

Nekem is az lenne a furcsa, hogy átmegyek, de mindenki tudja, hogy ez az egész egy színjáték mindenki részéről.

Tisztába vagyok azzal, hogy a felnőtté válás néha elengedhetetlen momentuma, hogy összeszorított fogakkal csináljuk meg azt, amihez semmi kedvünk. De ez a képmutató magatartás is ide tartozik?

2019. jún. 15. 19:59
 15/19 anonim ***** válasza:
28%

Nálatok azért akkora gond nincs ahogy leírtad. Kibeszélt.....most őszintén, te nem beszélted ki soha? Hiszti a részedről.

És a gyerekes dologra visszatérve: sokkal rosszabb ha anyuci mindig tüntetőleg otthon marad amikor ünnepelni megy apuka a gyerekekkel a nagyihoz. Nem kell álszentnek lenni és a gyerek mögé bújni hogy "dehát neki rosszabb ha fogat összeszorítva ott vagyok". Nem kell bunkón, missz pitsaként ülni a nagyinál. Udvariasan el lehet beszélgetni felnőttekkent bármiről. Én is ezt teszem, kibírom. De mondjuk én nem a tipikus hisztis nő vagyok.

2019. jún. 15. 20:04
 16/19 A kérdező kommentje:

#15 csak ennyit írtam. Nyilván nemcsak annyi történt.

És nem bújok a gyerekek mögé. Ez az én döntésem gyerektől függetlenül. Nyilván a gyereknek a békesség lenne a legjobb.

2019. jún. 15. 20:10
 17/19 anonim ***** válasza:
51%

"Udvariasan el lehet beszélgetni felnőttekkent bármiről. Én is ezt teszem, kibírom. "

Én ettől a "kibírom" szótól falra mászok. Én baromira nem "kibírni" szeretnék egy rokoni összejövetelt. Hanem minőségi időt szeretek eltölteni azzal, akivel jól érzem magam. Nagyon szeretném, ha át kellene menne a gyerekem miatt, és a "békesség kedvéért" egy nemszeretem rokonhoz.

2019. jún. 16. 15:50
 18/19 anonim ***** válasza:
51%
17-es voltam: Szóval úgy értettem, hogy NEM nagyon szeretném, ha át kéne menni, így értettem.
2019. jún. 16. 15:51
 19/19 anonim ***** válasza:
39%
Igen 17-es, de a felnőtt lét arról (is) szól hogy nem csak azt tesszük amit akarunk. Hanem azt is ami a másiknak (gyerekeink ès férj) jól esik. Mi ma voltunk anyóséknáp, kibírtuk. Másfél óra és egy időre letudtuk a kötelező kört.
2019. jún. 16. 20:11
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!