Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyósodnál aludnál, vagy...

Anyósodnál aludnál, vagy inkább hotelben?

Figyelt kérdés

Anyós 1,5 szobás lakásban lakik a párjával.

A félszobába mehetnénk aludni, de én nem szeretnék.

Szerintem 1 fürdőszoba kicsi négyünknek.

Régebben aludtunk náluk, nekem kényelmetlen volt, hogy reggelente majd' bepisiltem, mert anyósom és aztán a párja is fél-fél órát készülődik reggelente.

Ismerősök családi hotelt üzemeltetnek, nagyon olcsón tudnának nekünk egy szobát kiadni arra pár éjszakára, ahol saját fürdőnk lenne.

A párom szerint pénzkidobás.

Nekem a családi béke, legfőképp a saját nyugalmam megér ennyit.

5 nap 4 éjszakáról van szó.

2019. ápr. 27. 15:51
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
78%
Mindenképpen hotelbe mennék. De én "ottalvós" vendég amúgy sem szeretek lenni senki rokonnál, még az anyámnál sem.
2019. ápr. 27. 16:00
 2/23 anonim ***** válasza:
79%
Hotel. Teljesen egyértelmű.
2019. ápr. 27. 16:12
 3/23 anonim ***** válasza:
79%
Hotel
2019. ápr. 27. 16:14
 4/23 anonim ***** válasza:
71%

Azért ez elég sznobság, minden rosszindulat nélkül. Egy átlagos családnak egy fürdőszobája van, nincs ebben semmi extra.

Annyira nem bonyolult megbeszélni szerintem, hogy anyuka, szóljon már, mielőtt készülődnek reggel, beszaladnék mosdóba.

Mi csak ketten vagyunk a párommal, de még nálunk is tök alap dolog, hogy "figyu, befoglalom a fürdőt egy órára, mert pancsolok/hajat vágok/akármi, akarsz előtte mosdózni, mert hosszú lesz". Mikor meg családnál vagyunk, ahol nagyobb a létszám, akkor pláne. De abban sincs semmi kivetni való, hogyha szól valaki, hogy sokáig vagy még bent, mert dolgom lenne.

Párodnak adok igazat, felesleges pénzkidobás, illetve még feleslegesebb konfliktus anyósékkal, hogy miért derogál náluk lenni.

2019. ápr. 27. 16:15
 5/23 anonim ***** válasza:
71%
Az anyukádnál aludnál ugyanebben a felállásban?
2019. ápr. 27. 16:21
 6/23 anonim ***** válasza:
72%
Hotelbe mennék, de én utálok családnál, barátoknál aludni.
2019. ápr. 27. 16:29
 7/23 anonim ***** válasza:
76%

Egyértelműen hotel, még ha nem lenne ismerős olcsó szobával akkor is. Én nagyon nem szeretek idegenekkel együtt lenni így. És idegen alatt most nem azt értem, hogy nem ismerem, hanem hogy a hétköznapokban nem élünk együtt, nem tudjuk egymás napi szokásait, ilyesmi. 5 napig leshetnéd, hogy na most vajon kimehetek-e a fürdőbe, jaj nehogy meglásson az anyós ruha nélkül, jaj ne kelljek fel sokkal előbb, mint a házigazda, de azért később se. Ez így szerintem nagyon stresszes, sokkal civilizáltabb kivenni egy szobát és szépen estére elvonulni. A vendéglátóidat is megkíméled és magadat is.

A fürdőszobához meg annyit, hogy nyilván nem az a baj, hogy csak egy van, mivel a legtöbb lakásban csak egy van. Hanem hogy a használói nincsenek összeszokva. Ha egy négytagú család vagy akár csak egyszerű lakótársak együtt laknak, akkor kialakul egy rendszer. Az egyik reggel szeret fürdeni, a másik inkább este, ő nyolcra megy dolgozni, a másik tízre, stb. Amikor elmész rokonlátogatásra, akkor hiába ugyanaz a személy/fürdőszoba arány, a rendszer hiányzik belőle és jönnek a konfliktusok.

2019. ápr. 27. 16:31
 8/23 anonim ***** válasza:
64%
Egyértelműen a hotelt választanám! A szüleimnek nagy családi házuk van sok szobával és több emelettel, mégsem alszunk náluk, mert zavarjuk egymást. Mi későn fekszünk, ők meg korán, és minden apró zajra felébrednek. Szerencsére nem egy házuk van, így nekünk is van hol aludni, így mindenki békében elvan. De egy másfél szobás lakáson osztozni? Egy éjszaka még csak-csak, de 4-5, ne már. Főleg így, hogy sokba sem kerülne a hotel; nem kell állandóan egymás nyakán lógni.
2019. ápr. 27. 16:46
 9/23 anonim ***** válasza:
34%

"Egy átlagos családnak egy fürdőszobája van"

Panelban esetleg. Máshol kettő, de tesóméknál 3. Ebből egy csak zuhanyzós.

Viszont az derül ki a kérdésből, hogy itt a wc a fürdőben van, és úgy már rohadt kényelmetlen 4 embernek reggel.

2019. ápr. 27. 17:08
 10/23 anonim ***** válasza:
89%
Lakásokban csak egy van általában, házakban lehet kettő a norma, nem tudom.
2019. ápr. 27. 17:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!