Párommal 1 házban lakunk, saját házunk. Szerintetek az normális hogy az apjának van kulcsa a mi házunkhoz és bármikor be jöhet?
Van olyan család, ahol normális, máshol meg nem.
Szerintem nem egészséges.
A szüleimnek van kulcsuk az én lakásomhoz. Nekem is van az ő lakásukhoz. Így praktikus, ha valamit intézni kell és nincsenek otthon, vagy ők intéznek nekem, amikor nem vagyok otthon. Szóval a kulccsal önmagában nincs baj.
Viszont soha nem járunk be csak úgy a másik lakásába, annak tudta nélkül. Ha meglátogatjuk egymást, akkor sem kulccsal megyünk be, hanem csengetünk. Szóval ez a kulcs csak olyan különleges helyzetekre van.
3-as írja azt, amivel egyetértek.
Bizalom és viselkedés.
Ja, és nem visszaélni a helyzettel.
Nekem is van kulcsom anyukám lakásába, de eszembe nem jutna csak úgy bármikor bemenni a lakásba.
Mindenképpen meg szoktuk beszélni előtte.
Szerintem ez a normális.
(bár van olyan ismerősöm, aki azt mondja,milyen jó, hogy az anyósa bármikor jön-megy a lakásukban, kitakarít, vasal, meg tesz be kaját a hűtőbe... hát én ezt így nem bírnám, de van, akinek megfelel)
Anyósomékkal lakunk egy ikerházban, van kulcsunk egymáshoz, de még így sem járkál senki hívatlanul senkihez! Egyszerűen tiszteletben tartjuk a másik életterét, akkor megyünk át, ha előtte megbeszéltük, és még úgy is kopogunk. Akkor sem változott ez, mikor a fiunk született, pedig első unoka volt, és mindenki tűkön ült, hogy mikor jöhet át végre babázni. De nem, megvárták, hogy hívjuk őket.
A kulcsot főleg akkor használjuk, ha mondjuk elutazik valaki, mert akkor átjárunk egymáshoz állatot etetni meg virágot locsolni. Ezek nyilván előre lebeszélt esetek, és arra a 4 percre megyünk át egymáshoz, amíg kitesszük a macskának a kaját, kicseréljük az almot meg megszeretgetjük, vagy ők átjönnek, felteszik a pórázt a kutyára és kiteszik a kaját, vizet.
Hát az én anyósomnak addig volt kulcsa a lakásunkhoz, ameddig egy szép délután ránk nyitott a hálószobában, miközben... na...
Bejött, átjött a gyerek szobáján, ő aludt, és simán benyitott a hálóba.
És ha hiszitek, ha nem, még ő volt felháborodva, hogy fényes nappal hogy is lehet ilyesmit csinálni.:) A saját hálómba, a saját férjemmel...
Na akkor visszakértük a kulcsot. De továbbra is meg volt sértődve.
Ma már nevetek rajta, de akkor és ott valahogy nem volt vicces.
Szerintem az a probléma, hogy a párod figyelmen kívül hagyja az érzéseid és a kérdésed.
Amúgy én sem bírnám ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!