Hogyan kezeljem ezt a helyzetet?
Nem derül ki hogy az apa miként bánik a gyerekkel. Ha jól, akkor nem kellene zavarjon a dolog. Tedd félre a sértettséget. A gyereknek kell apa is, persze csak ha nem bántja vagy ilyesmi. Az hogy ő szid a gyereknek téged az az ő szegénységi bizonyítványa. De a gyerek egyébként nem hülye. Tudja mi igaz és mi nem. Ellened hangolni nem fogja tudni.
Távolságtartó attól még lehetsz, ez szerintem nem probléma.
Exfeleségemmel én is csak a gyerekeket érintő dolgokról beszélek. Volt hogy hónapokkal a válás után például próbált rávenni hogy csináljak meg neki valamit a lakásban, mondtam hogy szóljon az öccsének, vagy exapósnak, engem hagyjon békén a dolgaival. Nálunk ő volt a megcsaló fél. Erre szemrebbenés nélkül kér segítséget...hülye azért nem vagyok. Megmondtam hogy nem.
Tudom nem egyszerű, meg akarod óvni a gyereket ettől, de sajnos nem mindig lehet.
Ha esetleg bántja vagy tényleg olyan dolgot csinál vele akkor ne engedd hozzá a gyereket. De ellenkező esetben kell neki az apa is, mégha az nem is feltétlenül csak jó példát mutat neki. Később úgyis el tudja dönteni mit szeretne az apjától.
Ez nem derült ki a kérdésből, azt hittem végig, hogy az exférjről van szó. :D
Exanyóshoz semmi közöd (neki se hozzád), viselkedj vele úgy, mint bárkivel, akit amúgy látásból ismersz és mondjuk a boltban összefutsz. Ha belekérdez olyanba, amihez semmi köze, engedd el a füled mellett vagy tedd helyre. Ha pedig a gyereket oltogatja, jelentsd a gyámügyön, hogy legyen nyoma.
3# Verbálisan bántalmazza, illetve az én vèlt viselkedésemtől teszi függővé, hogyan bánik a gyermekünkkel.Pl.Anyukád nem akarja nagyit hozzátok meghívni, ezért ma nem jàtszom veled.Én is így gondolom, fontos az apa is, de nem értem, az anyja most miért akar ennyire a közelünkbe férkőzni.
Igazad van,milyen elvárás ez az exedtől, hogy javíts meg nála valamit :(
Na tipikus...nekem nem exanyosom de mondjuk a 15 fokba hagyta a 2 évesemet virágot locsolni még én segitettem férjemnek erre megyek be a gyerek egy pólóban van (odabent se volt melegebb) és akkor ilyen szöveggel jön h látod anya haragszik rád mert leöntötted magad...na itt nyeljen az ember és ne orditson h a hülye nagyanyádra haragszom amiért hagy 15 fokban vizeskedni aztán meg szenvedhetek én majd veled ha beteg leszel.
Sajna nem tudsz te se sokmindent tenni még 100x rosszabbért se tesznek semmit a gyámügyesek nem hogy az ilyen kis "piti" zsarolásokért. Csak reménykedni tud az ember hogy ahogy nől a gyerek megérti majd milyen nő a nagyanyja
Megértelek utolsó.Nàlunk 1 éves volt a gyerek, mikor odaadta a karàcsonyi ebédnél a kést játszani neki.
Mivel elvàltunk az apjaval, már nem lehetek ott, hogy megvédjem.Nem értem, miért kellene nekem újra összejárni, barátkozni az exanyósommal.Én nem akarom.De akkor a gyereket büntetik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!