Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Nem tudom már hogyan kezeljem...

Nem tudom már hogyan kezeljem a helyzetet? Mindig tisztelettel fordultam anyós felé de ő annyi szemétséget követett el ellenem hogy az már sok.

Figyelt kérdés
Próbáltam a szemétkedéseit is eltűrni mert vele laktunk pár évig és nem akartam veszekedést.Amióta elköltöztünk tőle még jobban idegesít de nem akarok össze veszni vele mert akkor annyira kiosztanám hogy a párommal se beszélne.Nem rég szültem pár hónapos a baba semmit nem segített ami nem is lepett meg mert rettenetesen lusta asszony.Amivel most nagyon bosszant az az hogy 3hetente jön el 5percre megnézni az unokáját és a mellettünk lévő utcában lakik.Nem tud semmit a gyerekről (mekkora,miket tud hogy alszik).Ha megyek sétálni akik megállítanak mindenki mondja hogy a mama hogy dicsekszik milyen ügyes az unokája meg hogy nől pedig alig látja.Nem akarok regényt írni hogy miket követett már el ellenem de annyira zavar hogy mindenkinek előadja ő milyen jó nagymama és közben szarik a gyerekre.
2015. szept. 3. 21:52
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
92%
Mit foglalkozol vele? Három hetente 5 percet simán ki lehet bírni szó nélkül is.
2015. szept. 3. 21:56
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

Én pont ilyen anyósról álmodom! Három hetente öt perc.. és mindenkinek dicsekszik a gyerekemmel.

Hol ebben a rossz?

2015. szept. 3. 21:57
 3/19 A kérdező kommentje:
Most újra olvasva elfelejtettem írni hogy a férjem ugyan úgy rossz véleménnyel van az anyjáról hozzá teszem nem az én hatásomra.Alapból nincs bensőséges viszonyuk pedig egyes gyerek és az apukája rég meghalt.Anyós mindenre irigy ha meglát nálam vmit akkor neki is kell.Sose kérünk tőle segítséget semmiben de nem is lehetne számítani rá.Nagyon sok sérelmem van az évek alatt és úgy érzem most hogy van gyerek is nem akarom a hülyeségeit végig asszisztálni.Szeretném valahogy a tudtára adni hogy mennyire elegem van belőle hogy a lagzinkat is tönkretette és a legszebb napom helyett a sírás fog el ha eszembe jut.
2015. szept. 3. 21:58
 4/19 anonim ***** válasza:
69%
Mi lenne, ha gyűlölködés helyett elfogadnátok, hogy olyan amilyen, és kész. Most tudtára adod.. mindenki jól megsértődik, a gyereknek pedig még alkalmi nagyanyja se lesz.
2015. szept. 3. 22:07
 5/19 anonim ***** válasza:
13%

"a férjem ugyan úgy rossz véleménnyel van az anyjáról hozzá teszem nem az én hatásomra."

A saját anyja ellen hangoltad a férjedet?! Szerintem te sem vagy piskóta a kialakult szituációban. Nem az a probléma, hogy te vagy utálatos, és az anyósod is azért haragszik rád, mert ellene hangoltad a fiát? Lehet, hogy csak azért jön 3 hetente 5 percre, mert te ellenséges vagy vele, de ettől függetlenül szereti az unokáját, és mindenkinek szépen beszél róla. Szerintem ezzel nincs semmi gond.

2015. szept. 3. 22:07
 6/19 anonim ***** válasza:
70%

pszichológiából tanítják, a düh, a harag pont azt mérgezi, aki elszenvedi, a másikat nem.

a bocsánatkéréssel(lentebb kifejtve) igazából magadnak teszel jót, hogy te a szívedben megbocsájtasz, ezáltal nem kínzod magad tovább(ami ugye tudjuk hosszútávon elég súlyos betegségeket is tud hozni..)

ő olyan amilyen, tudnod kell ezt magadtól elengedni, a saját érdekedben.

és amúgy tudom azt is, hogy ez szinte lehetetlen, hogy menjen.

erre van megoldás ugyan, amikor drasztikusan felszakítják az emberben a sérelmeket és kisírja, kiordítja magát. gyerekori traumákat, beidegzőséket is "orvosolnak" ilyennel, noha elég ritkán alkalmazzák.

az, ha mindezt az anyósnak adod ki, attól még benned fog maradni az utálat és harag, ergo ugyanott vagy igazi megbocsájtás nélkül..

2015. szept. 3. 22:13
 7/19 A kérdező kommentje:
Nem hangoltam ellene a fiát amikor megismertem a jelenlegi férjem volt hogy két hétig nem beszéltek az anyjával és egy háztartásban éltek ketten.Nem gyűlölködöm és mindig rendesen viselkedek vele bármennyire is nem nézitek ki belőlem amit nem értek miért.Normálisan leírtam hogy pont az a bajom hogy nem akarom megbántani és nem tudom mit csináljak mert tiszta ideg vagyok ez miatt(amit a férjemnek sem mondok)gondoltam kiírom magamból és pont azért nem írtam le mindent miket csinált hogy ne az legyen hogy szidom.Nem azlrt nem jön mert én szemét vagyok vele hanem azért mert meg van sértődve hogy elköltöztünk tőle.
2015. szept. 3. 22:14
 8/19 anonim ***** válasza:
81%

".Normálisan leírtam hogy pont az a bajom hogy nem akarom megbántani és nem tudom mit csináljak"

Semmit! Örülj hogy nem látod csak egy hónapban öt percet! A többit meg felejtsd el, vagy menj el kineziológushoz, pszichológushoz, stb..

Mert mire mész vele, ha a fejéhez vagdosod a dolgokat? Jobban fogod magad érezni? (nem hiszem.. max. egy kicsit, de hosszú távon tuti nem!)

2015. szept. 3. 22:25
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
Hagyd a fenébe és örülj,hogy nem osztja az észt a gyereknevelésről.Az én anyám biztos kioktatna,ha 40 évesen szülnék is.
2015. szept. 3. 22:27
 10/19 anonim ***** válasza:
69%
Ne törődj vele! Örülj neki, hogy ilyen ritkán találkoztok. Szerintem még a gyermekágyas hangulatromlás munkál benned.
2015. szept. 3. 22:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!