Hogyan lehet majd egyszerre két anyósról is gondoskodni, ha megöregszenek majd?
Múltkor, ahogy a barátommal beszélgettünk a jövőről, nem túl rózsás a helyzetünk. Az ő anyukája (60) és az én anyukám (50) is egyedül van már, sajnos (elvált, megözvegyült)
Már 2 éve együtt vagyunk, és beszélgetjük, hogy 1-2 éven belül jó lenne komolyabb szintre lépni, hisz szeretjük egymás, és együtt tervezzük a jövőt.
Ha tesómék elköltöznek a kiscsaládukkal tőlünk (jövőre kb.) akkor én is pont ugyanúgy egyedül leszek anyuval itthon, mint a barátom a saját anyukájával...
Volt már valaki ilyen helyzetben? Sem pénzügyileg, sem "erkölcsileg" (mindketten félnek egyedül...) nem tudnánk őket egyedül itthonhagyni, és elköltözni valahová... Anyóssal lakni pedig... (Jól kijövök én is, és ő is az anyósával, de együtt lenni a nap 24 órájában...?)
El sem kezdődött az életünk, és már ekkora kötöttség...?!
Lehet, hogy ez egy kicsit undorítóan hangzik a számból, pedig nagyon szeretjük őket, és nyilván nem fogjuk őket egyedül hagyni, de azért jó lenne valami megoldás. Friss házasként majd, meg friss szülőként majd még másról is gondoskodjunk... Mert ők igencsak szeretnek beleszólni a dolgokba, főleg az én anyukám.
Hogy lehet ilyen helyzetet megoldani?
Köszönöm!!!
19L 28 F
Az élet rendje az, hogy a gyerekek felnőnek, és kirepülnek. Ez természetes, és nem kellene ennyire alárendelnetek magatokat az anyátoknak.
A barátod is már lassan 30 éves, egy férfinak ennyi idősen nem egészséges még az anyjával laknia.
Mindketten fiatalok vagytok, gondolom, az anyukáitok sem idősek. Meg kell tanulniuk kezelni a helyzetet, gondoskodni magukról, nem várhatják el tőletek, hogy egy életen át kössétek le magatokat melletük.
Nem kell tőlük messzire költözni, lehet őket gyakran látogatni, segíteni, de a saját életeteket kell, hogy éljétek.
mivel most lannak valahol, azt el tudják adni és be tudnak vonulni vhova. am az 50/60 még nem olyan öreg.
meg ti se tudhatjátok mi lesz veletek
Nem nagyon értem:
- már most betegesek, le vannak rokkanva?
- anyagilag egyedül meg tudnának élni?
- konkrét példa "nem tudnék együtt élni anyóssal/anyámmal" esetre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!