Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan lehet majd egyszerre...

Hogyan lehet majd egyszerre két anyósról is gondoskodni, ha megöregszenek majd?

Figyelt kérdés

Múltkor, ahogy a barátommal beszélgettünk a jövőről, nem túl rózsás a helyzetünk. Az ő anyukája (60) és az én anyukám (50) is egyedül van már, sajnos (elvált, megözvegyült)

Már 2 éve együtt vagyunk, és beszélgetjük, hogy 1-2 éven belül jó lenne komolyabb szintre lépni, hisz szeretjük egymás, és együtt tervezzük a jövőt.

Ha tesómék elköltöznek a kiscsaládukkal tőlünk (jövőre kb.) akkor én is pont ugyanúgy egyedül leszek anyuval itthon, mint a barátom a saját anyukájával...

Volt már valaki ilyen helyzetben? Sem pénzügyileg, sem "erkölcsileg" (mindketten félnek egyedül...) nem tudnánk őket egyedül itthonhagyni, és elköltözni valahová... Anyóssal lakni pedig... (Jól kijövök én is, és ő is az anyósával, de együtt lenni a nap 24 órájában...?)

El sem kezdődött az életünk, és már ekkora kötöttség...?!

Lehet, hogy ez egy kicsit undorítóan hangzik a számból, pedig nagyon szeretjük őket, és nyilván nem fogjuk őket egyedül hagyni, de azért jó lenne valami megoldás. Friss házasként majd, meg friss szülőként majd még másról is gondoskodjunk... Mert ők igencsak szeretnek beleszólni a dolgokba, főleg az én anyukám.

Hogy lehet ilyen helyzetet megoldani?

Köszönöm!!!

19L 28 F

2015. szept. 1. 10:06
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
15%
szerintem ez nemm probléma, sőőt.Az hogy anyuka sajnáltatja magát alap helyzet többnyire és könnyedén le lehet rázni sértődés nélkül egy kis rutinnal, a koszos nagyi hát istenem, nem kell leszólni, hogy a saját otthonában miképp él, mire pedig veletek él már alapból nem tudna maga után takarítani és én végignéztem ahogy anyukám ápolja a nagyim és már csak akkor rakta öregotthonba amikor 24 órás felügyelet kellett(apám miatt anyámnak dupla annyit dolgozni is kellett mellette). Őszintén én is addig vigyázok anyukámra és ha kell kitörlöm a fenekét, meg egyéb élvezetes dolgok :S amíg csak szükséges, hisz mindig jó anyukám volt.A párom anyját is addig gondozzuk ameddig kell, hisz jó anyja volt a páromnak is és felnevelt egy tökéletes férfit :)
2015. szept. 1. 12:35
 22/24 omba ***** válasza:
93%

Minden folyón akkor kell átmenni, amikor odaérsz.

Szerintem felesleges raktárra a aggódni.

2015. szept. 1. 14:25
 23/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem ti vagytok a szülők, hanem ők, úgyhogy nekik kell megoldaniuk az életüket, ha egészségesek amúgy. Nekem is egyedül él az anyukám (55 éves), de még bőven dolgozik, hiszen még messze neki a nyugdíj. Egy felnőtt, dolgozó, egészséges ember nehogy már ne legyen képes egyedül meglenni, meg nehogy már a fiatal felnőtt gyerekének kelljen otthon fognia a kezét, mert fél egyedül. Ez elég gáz. Költözz el nyugodtan, ha akarsz, hiszen ez az élet rendje, nem pátyolgathatod egész életében.
2015. szept. 1. 16:39
 24/24 anonim ***** válasza:
27%

Kedves kérdező! Nem "kicsit" hangzik undorítóan amit írsz, hanem nagyon is!

Miért, mit gondolsz, ha 70 évesek lesznek, akkor nektek kell fürdetni meg etetni is őket? Annak örülj, hogy egészségesek és el tudják látni magukat, és a hátuk közepére se kívánják, hogy két ilyen károgó varjú a szoknyájuk szélén üljön egész nap.

2015. szept. 3. 06:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!