Hogyan kezeljem a helyzetet, hogyan szereljem le?
Olyan problémám lenne, hogy az anyósommal egy házban élünk, ami félig az övé, félig a páromé (de nagyobb részt a páromé - elváltak a szülei). Idáig anyós 3x költözött el és vissza, mert nem sikerültek a kapcsolatai. A párommal mind a 3x kialakítottunk magunknak olyan körülményeket, amik belátásaink szerint jobbak és higiénikusabbak, mint ahogy anyós csinálta/csinálja. Ez mind a 3x felborult megbeszélés nélkül, hogy kinek hogy kényelmesebb, egyszóval kompromisszumok nélkül újra minden a régi lett, ahogy azt anyós megszokta. Most úgy tűnik egy régi nagy szerelem bontakozik ki valakivel, akivel már rég összejöttek volna, csak a pasinak beteg volt a felesége és nem hagyhatta el miatta (közbe anyósnak lettek viszonyai másokkal, holott ebbe a pasiba volt és jelenleg is szerelmes). Időközben megözvegyült, nem sok idő telt el a halála óta (1-2 hónap se), de anyósom és ez a férfi titokban együtt vannak, én nagyon örülök a boldogságuknak, kívánom hogy együtt öregedjenek meg. Tudni kell, hogy anyósom rosszabb, mint egy pletykalap vagy mint egy brazil szappanopera... Kitárgyal mindent, hogy: ő ezt mondta, a pasi ezt mondta, ennek-annak azt mondta, azok meg ezt mondják... Kibírhatatlan már, folyamatosan jár a nyakamra/nyakunkra és elmesél mindent, holott nem kérdeztem/kérdeztünk semmit, hogy jól megvannak-e stb... Rólunk semmit se érdeklődik, de az orrát mindenbe beleüti, ami nem rá tartozik. Amikor új kapcsolatai lettek akkor azt kellett ugyanígy hallgatni heteken keresztül, ha meg véget akkor meg azt heteken keresztül...Nekem nincs már türelmem erre, hogy jön és a magánéletével zargat én meg csak bólogatok vagy helyeseljek mindig ugyanazt... A párom szintén, ő érdekesen kezeli, szinte itthon sincs, de ha itthon van anyós rohan az ő nyakára is. Az a baj, hogy sehogy se találom a szavakat hogy mondjam el neki, hogy (engem legalábbis) ezekből hagyjon ki, ha csak erről akar velem beszélgetni, akkor menjen a barátnőjéhez vagy a szomszédba, mert engem őszintén szólva nem érdekel.
Ti hogy oldanátok meg? Tudtok nekem segíteni?
Hallgasd meg, a gyerekén meg a pasiján kívül nincs senkije az anyósnak,akivel el lehetne.
Lehet egy-két szomszédasszony kellene neki,akikkel pletykálhatna egésznap.
Szerintem próbálj te is a beszélgetésbe belekerülni, legalább nem lesz rólad rossz véleménye.
Az öregek márcsak ilyenek. Később pedig 40x elmondják ugyanazt a régi sztorit.Szóval türelem.
Nézd! Anyósod ilyen. Éli az életét, és ilyen dolgok történnek vele. Ha azt kéred tőle, hogy ezekről ne meséljen, akkor az kéred tőle, hogy ne meséljen semmit. Erről szól az élete.
Igazán nem is tudom, lehet hogy még irigylem is kicsit anyósodat, mert kora ellenére mer élni bele a világba. Sok sikert neki, meg neked is mert nem pörögtök egyformán.
anyós nem öreg, 50 pár éves, igazából mindenkinek akinek csak tudja elmesél mindent
engem érdekel mi van vele, csak nem ennyire részletesen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!