Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Te megengednéd ezt az anyósodn...

Te megengednéd ezt az anyósodnak? (Unoka kérdés)

Figyelt kérdés
Van egy 2,5 éves kislányunk. Elég mozgékony, hangoskodó, nevetős. Anyósom elég harcias, amit ő jónak mond akkor is az ha nem az. (90 km-re lakik tőlünk)Mindenáron szeretné ha 2-3 napra otthagynám a picit. Én szívesen bele mennék csak kétségeim vannak, mert a párom mikor gyerek volt mindig nagyon csúnyán viselkedett, ordibált, és naponta megverte. Ha nem engedem el nagyon nagy sértődés lenne, ha elengedem és baj lesz akkor azt meg nem bocsájtanám meg se magamnak se neki. A viszonyunk semleges, nem kedvelem, de alkalmazkodom hozzá. Úgy látom ő szereti a lányunkat ezért akarok belemenni.
2019. márc. 19. 10:23
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
71%

Amúgy szoktatok ott lenni? A lányod mennyit van együtt a mamájával?

Ő szeretne vele lenni???

Nálunk fiam egész kicsi kora óta van anyósomékkal. Apósom sokat bántotta gyerekként, de most egészen más ember. Soha kezet nem emelne az unokájára. Szigorú, de eszébe nem jutna bántani.

Te feltételezed anyósodról, hogy bántaná a gyereked???

SZoktad engedni őket együtt lenni, amikor te is ott vagy? Vagy akkor csak "szemlélődő", és te vagy az "úr"? Mert akkor láthatnád a reakcióit, hogy hogy reagál egy-egy szituációra.

2019. márc. 19. 12:00
 12/28 anonim ***** válasza:
67%
* mármint a férjemet bántotta apósom, de már teljesen megváltozott.
2019. márc. 19. 12:01
 13/28 anonim ***** válasza:
92%

Az én nagymamáim is oda-odasuhintottak a gyerekeiknek, ha rosszak voltak.

Rám soha nem emeltek kezet.

2019. márc. 19. 12:27
 14/28 anonim ***** válasza:
78%
Nem! Ugyanekkora kislányom van, élénk, vidám gyerek. A legtöbb helyzetben önálló, nincs állandóan szüksége rám. A nagyszülőkkel gyakran találkozik, de nélkülünk még nem maradt velük egész napokra. Úgy már volt külön, hogy 24 órán belül velünk, a saját ágyába tért haza. Idén kezdte a bölcsődét és a nyári 1 hónapos szünetre már jelentkeznek a mamák, hogy melyik hétre kapják meg a kicsit, hogy én dolgozni tudjak és könnyebbség legyen nekünk a férjemmel. Mindkettő demokratikusan elosztotta, hogy kap 1-1 hetet, a fél hónap meg is van oldva. Erre mondtam, hogy nem. Jól elvan a gyerek velük, mert tudja, hogy a végén hazajön velünk és így estig gond nélkül foglalkoznak vele anélkül, hogy minket hiányolna. Ebből ők úgy gondolták, hogy napokig sem sírna utánunk a gyerek. Megmondtam, hogy csak akkor nyaral máshol hosszabb ideig, mint egy nap, ha ő kéri és felfogja, hogy éjjel ébredve nem leszünk mellette. Ez távolságtól és a mama sértődésétől független lesz. Itt is szipogtak kicsit, hogy de hát milyen nagy már és erre várnak mióta... Akkor kibírják még egy kicsit. Magamnak szültem, nem nekik. (Ha bárki belekötne, később sem fogok pálfordulást csinálni ilyen témában. Igen, iskola időben sem fogom ezt visszasírni és a bocsánatukat kérni, hogy mégis vigyék el, meg fogjuk oldani az apjával.)
2019. márc. 19. 12:30
 15/28 anonim ***** válasza:
91%
Mond meg neki,hogy ennyi estéhez még túl kicsi(szerintem a második estén már érted sírna),ha mégis ott alszik tisztázd a szabályokat.
2019. márc. 19. 13:06
 16/28 anonim ***** válasza:
93%
Egyénenként változó. Édesanyám minket is vert, de úgy istenigazából..bátyám kisfiát viszont soha! Sőt, még Anykám volt kiakadva, amikor a bátyám kissé elfenekelte a fiát. 3 éves volt az unokaöcsém amikor két hétre elhozták hozzánk nyaralni. Nem volt gond, sőt..kifejezetten tetszett neki a változás. Na ez a mi történetünk..Én is azt javasolnám mint az előtte szólók, hogy első körben töltsön ott egy teljes napot..aztán szépen lassan lehet tovább is engedni (természetesen ha a kisgyerek is jól érzi magát).
2019. márc. 19. 13:07
 17/28 anonim ***** válasza:
93%

A gyerektől is függ.

A lányomék a szomszéd utcában laknak.Kislányuk fokozatosan maradt nálunk egyedül.Másfél éves koráig csak szülőkkel volt nálunk, ha elmentek fontos helyre, inkább én mentem át hozzá.Később rövid időre itt maradt nappal,majd fél napra.

Először ő találta ki, hogy itt alszik 3 évesen.De késő este mondta, haza akar menni, jöttek is érte rögtön.

Ez még vagy kétszer így volt, majd egy este azt mondta, itt marad, itt alszik.De ekkor már 3 és fél éves volt.Azóta néha ha akarja, nálunk alszik hétvégén.

Szombat délután elhozzák, vasárnap estig.

De mi megvártuk, hogy ő akarja, nem volt rákényszerítve.Szeret nálunk lenni nagyon, sokat játszunk.

Ha haza akarna menni a kislányod, nem lehet éjjel 90km-re érte menni.Mi lesz ha sír?Én biztos így nem hagynám, csak majd 4-5 évesen, és akkor, ha ő is akarná, kérné.

Ne a mama kívánsága legyen a fontos, a gyerekedre gondolj.Addig én megfigyelném nálunk, a mama hogy beszél a gyerekkel, szigorú-e, stb.vele.Vagy egész család ott aludna néha, úgy szokja meg a gyerek.

2019. márc. 19. 13:49
 18/28 anonim ***** válasza:
42%
nem
2019. márc. 19. 13:59
 19/28 anonim ***** válasza:
84%

Így amiket leírtál, nem biztos...

Bár ugyanekkora a középső lányom, most voltak a 9 éves nővérével 2 napot, 2 éjszakát anyámnál, meg egyet anyósomnál egymás után.

Mikor nyáron szültem a legkisebbet, akkor anyukámmal 1 hetet nyaraltak szintén a naggyal együtt.

2019. márc. 19. 16:43
 20/28 anonim ***** válasza:
83%

Anyósod viselkedésétől függetlenül ez túl hosszú idő ennyi idős kisgyereknek.

Csináld úgy, ahogyan mások már javasolták: legyen ott egy nap reggeltől estig NÉLKÜLETEK. Aztán utána beszélgess vele arról, hogy jól érezte-e magát, szívesen menne-e úgy, hogy ott aludna stb. Utána akkor legyen egy nappal + egy éjjel és másnap menj érte. Ha az is jól sül el, akkor növeld két éjszakára az ottlétet. De ehhez így együttvéve minimum hónapok kellenek.

Kislányod egyébként hogyan viszonyul hozzá? Ő szeret a nagymamánál(-val) lenni?

2019. márc. 19. 19:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!