Te megengednéd ezt az anyósodnak? (Unoka kérdés)
Amúgy szoktatok ott lenni? A lányod mennyit van együtt a mamájával?
Ő szeretne vele lenni???
Nálunk fiam egész kicsi kora óta van anyósomékkal. Apósom sokat bántotta gyerekként, de most egészen más ember. Soha kezet nem emelne az unokájára. Szigorú, de eszébe nem jutna bántani.
Te feltételezed anyósodról, hogy bántaná a gyereked???
SZoktad engedni őket együtt lenni, amikor te is ott vagy? Vagy akkor csak "szemlélődő", és te vagy az "úr"? Mert akkor láthatnád a reakcióit, hogy hogy reagál egy-egy szituációra.
Az én nagymamáim is oda-odasuhintottak a gyerekeiknek, ha rosszak voltak.
Rám soha nem emeltek kezet.
A gyerektől is függ.
A lányomék a szomszéd utcában laknak.Kislányuk fokozatosan maradt nálunk egyedül.Másfél éves koráig csak szülőkkel volt nálunk, ha elmentek fontos helyre, inkább én mentem át hozzá.Később rövid időre itt maradt nappal,majd fél napra.
Először ő találta ki, hogy itt alszik 3 évesen.De késő este mondta, haza akar menni, jöttek is érte rögtön.
Ez még vagy kétszer így volt, majd egy este azt mondta, itt marad, itt alszik.De ekkor már 3 és fél éves volt.Azóta néha ha akarja, nálunk alszik hétvégén.
Szombat délután elhozzák, vasárnap estig.
De mi megvártuk, hogy ő akarja, nem volt rákényszerítve.Szeret nálunk lenni nagyon, sokat játszunk.
Ha haza akarna menni a kislányod, nem lehet éjjel 90km-re érte menni.Mi lesz ha sír?Én biztos így nem hagynám, csak majd 4-5 évesen, és akkor, ha ő is akarná, kérné.
Ne a mama kívánsága legyen a fontos, a gyerekedre gondolj.Addig én megfigyelném nálunk, a mama hogy beszél a gyerekkel, szigorú-e, stb.vele.Vagy egész család ott aludna néha, úgy szokja meg a gyerek.
Így amiket leírtál, nem biztos...
Bár ugyanekkora a középső lányom, most voltak a 9 éves nővérével 2 napot, 2 éjszakát anyámnál, meg egyet anyósomnál egymás után.
Mikor nyáron szültem a legkisebbet, akkor anyukámmal 1 hetet nyaraltak szintén a naggyal együtt.
Anyósod viselkedésétől függetlenül ez túl hosszú idő ennyi idős kisgyereknek.
Csináld úgy, ahogyan mások már javasolták: legyen ott egy nap reggeltől estig NÉLKÜLETEK. Aztán utána beszélgess vele arról, hogy jól érezte-e magát, szívesen menne-e úgy, hogy ott aludna stb. Utána akkor legyen egy nappal + egy éjjel és másnap menj érte. Ha az is jól sül el, akkor növeld két éjszakára az ottlétet. De ehhez így együttvéve minimum hónapok kellenek.
Kislányod egyébként hogyan viszonyul hozzá? Ő szeret a nagymamánál(-val) lenni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!