Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Tönkre mehet egy házasság az...

Tönkre mehet egy házasság az anyós miatt?

Figyelt kérdés
3 éve vagyunk h@zasok a férjemmel. Az anyósomon már a kezdetek kezdetén láttam, egyfajta belső megérzés volt, hogy nem kedvel. Utólag kiderült, hogy ő az a típusú ember aki szinte senkit nem kedvel csak ideig óráig, amíg meghallgatás a búját baját stb. De mikor nem vagy ott kritizál minden kis apróság miatt. Visszahallottam pár dolgot amiket mondott rólam. Sok mindent lenyeltem és nem mondtam el a férjemnek. De mivel borzasztó anyás holott már 40 éves nem mertem, mert tudtam, hogy úgyis megvédi. Nos így is történt mikor már nem tudom hanyadszorra vesztünk össze, vagy vitánk volt és sértegette az én szüleim akik amiben tudnak mellettünk állnak. Amiben tudnak segítenek. Nem nagy dolgokkal. De mégis. Anyósom semmivel. Mégis ő a Szent és sérthetetlen. Nem jár hozzánk soha nem jön magától mindig mi mentünk. Ezt én már beszüntettem. 1 ideje már nem megyek. Szóval elmondtam a férjemnek dolgokat, amiket mondott. A születésnapomon sem köszöntött fel. De a férjem ezekre semmit nem mondott. Úgy érzem nem áll ki mellettem. Ugyanolyan szépen beszél az anyjával és ráhagy mindent. De ez mindigis így volt. Ő ugyanúgy megy én ugye nem. Ez neki pedig normális. Nincs gyerekünk, de talán jobb is. Plusz ha vitázunk egyből hozzá megy ő pedig sajn@lja persze a pici fiát. Engem soha nem kérdez meg, esetleg engem megbántott e a férjem. Ahelyett, hogy békítene minket vagy nem mond semmit vagy ellenem hergelte.Szerintetek lehet így normálisan élni? Hogy a férjem olyan mint egy kisfiú és semmiért nem szól az anyjának?nem kiabálni kellene, de nem is kellene r@hagyni mindent. Ez hosszú távon nem hiszem, hogy működik. Nyelek amíg tudok, de úgy érzem hamarosan besokallok és végleg elegem lesz. Amióta ismerem egy jó szót nem kaptam tőle. Nem tartom magam rossz feleségnek. Munka mellett mosok, főzök, takarítok. Mégis olyan, mintha itt teljesen egyedül lennék.
2018. dec. 15. 20:13
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
80%
Én sem azt mondom, hogy csak ő hibás, de egyedül ő felelős az életéért. Ugyanis már felnőtt ember. Ez abból a szempontból jó, hogy egyedül is meg tudja oldani a problémáját, nem kell hozzá az anyja. Ha nem elég erős elszakadni tőle, kérhet segítséget.
2018. dec. 16. 09:16
 22/37 anonim ***** válasza:
91%
Bocs, nem olvastam végig a hozzászólásokat. Csak annyit írok, hogy NEM az anyós miatt megy tönkre a házasság (ha tönkremegy), hanem a puhap...öcs fia miatt.
2018. dec. 16. 10:47
 23/37 anonim ***** válasza:
86%

Ismerős. Szinte dettó!

Férjem előtt sosem szól rólam "szinte" egy rossz szót sem. Korábban előfordult. De most, hogy látja azért jobban kiáll mellettem a semmihez képest, már tényleg nem mond egy rossz szót sem neki rólam!

Bezzeg testvéremnek jól eláztatott! Amiről persze a férjem nem tud, mert nem mondtam el neki. Mivel nem akarja elhinni, hogy a drágalatos anyuci egy köcsög a feleségével! Pedig már pár dolgot elmondtam neki, de akkor sem akarta elhinni, folyton védte még akkor is! Jött a mert nekik más az ízlésüktől kezdve mindenféle megvédés... Hát mondom be lehet fejezni ezt. Érdekes, hogy anyukának rögtön elhitte amit mondott rólam. Ami ráadásul nem volt igaz! Mondtam neki akkor hidd el anyucinak, de nekem tiszta a lelkiismeretem. Akkor egyszer talán hitt nekem a férjem valóban. De azóta sem szeretne, mert az anyja ha felfogná milyen, akkora csalódás lenne, hogy nagyon nagy!

Pedig az anyja nem szeret engem. De mivel előtte előadja magát, hát azt mondja nekem a ferjem: de hát láttam, hogy kedvesen veselkedett veled, miért ne szeretne? Szeret téged! Na ne mond! Azért mond el engem kb minden baj okozójának a testvéremnek (is, meg ki tudja hány embernek ad elő úgy)! De én is áztatom mások előtt attól se féljen! Nem vagyok jobb, ha én nem adom vissza. Ha én nem mondok róla senkinek egy rossz szót! Hagy hallják a másik oldalt is! Mert ők csak engem szidnak mindenkinek aki előtt nem kell megtartani az angyali jó ember látszatát! Mert ők ilyenek!

Családi össze jövetelen simogat, mit kérsz??? A hátam mögött meg kibeszél!

Na tudod mit leszek ezekután tényleg kedves hozzá! Szinjáték az egész "kapcsolatunk." A férjem meg strucc.

2018. dec. 16. 11:41
 24/37 anonim ***** válasza:
47%
Egy házasság soha nem mehet tönkre kívülálló miatt. Azért megy tönkre, mert a férj és a feleség nem akarják/tudják megbeszélni, megoldani a problémát. Ők azok, akik engedik tönkremenni.
2018. dec. 16. 13:27
 25/37 anonim ***** válasza:
100%
Ez a házasság a férjed miatt ment tönkre. Nagyon sajnálom, de szerintem itt az ideje kilépni.. Örülj, hogy gyereketek még nincs, így azért könnyebb.
2018. dec. 17. 11:11
 26/37 anonim ***** válasza:
75%
23# anyosom is ilyen mikor összevesztünk vele és nem beszéltünk szétpletykált minden hülyeséget savazott a kollegáknak is akiket ismert egyszer odajött a legpletykásabb munkatársam és szépen elmondtam én is a véleményem...rá pár napra meg jött anyós hogy miért oanaszkodok én róla mindenkinek? Én megmondtam hogy csak kiegészitettem amit elfelejtett elmondani
2018. dec. 17. 13:18
 27/37 A kérdező kommentje:
Igen, hasonló elképzelésem nekem is volt illetve láttam többször jeleket, sőt tapasztalataim szerint néha lelkifurdalást keltett a férjemben apró jelentéktelen dolgok miatt, pl. Nem tudtunk ott lenni ahol éppen szerette volna, egy összejövetel vagy bármi. Lelkifurdalást akart kelteni sok minden miatt, ami nem úgy történt ahogyan éppen szerette volna. Volt, hogy ilyenkor a férjem konkrétan egész nap rosszkedvű volt és nem tudtam semmivel felvidítani. Amikor mondtam ezt neki, hogy olyan mintha bánkódna valami miatt mindig letagadta.Sok mindent ráhagytak az életben, szerintem ez sem jó. Csak ne sértődjön meg.
2018. dec. 17. 21:19
 28/37 A kérdező kommentje:
Illetve még szintén dettó én is folyamatosan érzem, látom hogy nem szeret, de a férjem előtt megjátsza magát! A szüleimnél is cinikus volt kicsit pedig normálisak voltak vele mikor eljött. Be beszólogatott. De a férjem mintha vak lenne és ezt nem venné észre. Amikor elmondtam neki miket mondott a hátunk mögött megvédte, hogy ezeket nem kell komolyan venni tőle. Csak nem tudom mit érezne a kedves anyós, ha én tennék finom megjegyzéseket arra amilyen ő velünk. De persze az már nem lenne sz~p mert nem adnám meg a tiszteletet.
2018. dec. 17. 21:24
 29/37 anonim ***** válasza:
64%
Hagyd rá, bolond vénasszony, ki tudja meddig él, lehet, hogy nem kell sokáig várni, és elviszi az ördög.
2018. dec. 17. 21:33
 30/37 anonim ***** válasza:
57%
Menekülj amig csak tudsz!!!
2018. dec. 18. 16:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!