Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Tönkre mehet egy házasság az...

Tönkre mehet egy házasság az anyós miatt?

Figyelt kérdés
3 éve vagyunk h@zasok a férjemmel. Az anyósomon már a kezdetek kezdetén láttam, egyfajta belső megérzés volt, hogy nem kedvel. Utólag kiderült, hogy ő az a típusú ember aki szinte senkit nem kedvel csak ideig óráig, amíg meghallgatás a búját baját stb. De mikor nem vagy ott kritizál minden kis apróság miatt. Visszahallottam pár dolgot amiket mondott rólam. Sok mindent lenyeltem és nem mondtam el a férjemnek. De mivel borzasztó anyás holott már 40 éves nem mertem, mert tudtam, hogy úgyis megvédi. Nos így is történt mikor már nem tudom hanyadszorra vesztünk össze, vagy vitánk volt és sértegette az én szüleim akik amiben tudnak mellettünk állnak. Amiben tudnak segítenek. Nem nagy dolgokkal. De mégis. Anyósom semmivel. Mégis ő a Szent és sérthetetlen. Nem jár hozzánk soha nem jön magától mindig mi mentünk. Ezt én már beszüntettem. 1 ideje már nem megyek. Szóval elmondtam a férjemnek dolgokat, amiket mondott. A születésnapomon sem köszöntött fel. De a férjem ezekre semmit nem mondott. Úgy érzem nem áll ki mellettem. Ugyanolyan szépen beszél az anyjával és ráhagy mindent. De ez mindigis így volt. Ő ugyanúgy megy én ugye nem. Ez neki pedig normális. Nincs gyerekünk, de talán jobb is. Plusz ha vitázunk egyből hozzá megy ő pedig sajn@lja persze a pici fiát. Engem soha nem kérdez meg, esetleg engem megbántott e a férjem. Ahelyett, hogy békítene minket vagy nem mond semmit vagy ellenem hergelte.Szerintetek lehet így normálisan élni? Hogy a férjem olyan mint egy kisfiú és semmiért nem szól az anyjának?nem kiabálni kellene, de nem is kellene r@hagyni mindent. Ez hosszú távon nem hiszem, hogy működik. Nyelek amíg tudok, de úgy érzem hamarosan besokallok és végleg elegem lesz. Amióta ismerem egy jó szót nem kaptam tőle. Nem tartom magam rossz feleségnek. Munka mellett mosok, főzök, takarítok. Mégis olyan, mintha itt teljesen egyedül lennék.
2018. dec. 15. 20:13
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
92%
Ezek szerint anyósod egyedül van, nincs mellette férfi, fél az egyedülléttől és hát egy "kicsit" önző. boldogtalan és primitív gondolkodású.
2018. dec. 15. 21:52
 12/37 anonim ***** válasza:
2%
jó pletykás vagy
2018. dec. 15. 22:10
 13/37 A kérdező kommentje:
Pletykás??!!! Nem ezt nevezik pletykának már bocsánat!
2018. dec. 15. 22:17
 14/37 anonim ***** válasza:
97%

Figyelj, mielőtt hozzámentél látnod kelett volna legalább a jeleket....

De most már így jártál, tehát vagy megszokod, vagy megszöksz!

Az ilyenekből lesz aztán ,hogy ha jön az unoka az anyós majd mindent jobban a tud, a kicsi fiacskája meg ráfog hallgatni, téged majd kikészítenek stb stb.

Ülj le a férjeddel és közöld, ha nem változtat, nem áll ki melletted elválsz mert erre nem lehet jövőt alapoz!i Ennyi!

2018. dec. 15. 23:12
 15/37 anonim ***** válasza:
70%

A házasság akkor mehet tönkre, ha a felek hagyják.

De... Nekem már nem lenne a férjem, ha sértegetné a szüleimet. Erre igen hangsúlyozottan allergiás vagyok és bárkit kirúgok miatta.

De ha ez nem lenne, akkor sem OK anyuci elvakult fiacskájával élni, aki mindig az anyja pártját fogja. Nem lesz ez így jó...

Nem nyelni kéne, hanem anyóssal szemben megvédeni magadat, a férjeddel pedig harmonikus kapcsolatban, egy egységként élni, cselédnek se kell lenni.

2018. dec. 15. 23:14
 16/37 anonim ***** válasza:
16%
Én nem értem, ha te nem is találkozol vele, akkor mit zavar hogy a férjed nem hanyagolja? Az anyja. Nem fog valami perpatvar miatt lemondani róla. És ha valaki sokat irigykedik a férje vérszerinti rokonaira akkor lehet hogy elválnak tőle. Nem lehet hogy inkább az a bajod hogy egy bunkó, önző ember? Mert akkor ki kell dobni
2018. dec. 15. 23:26
 17/37 anonim ***** válasza:
64%
A párkapcsolat mindig két emberen múlik. A fő gond, hogy összeálltál egy olyan fazonnal, aki képtelen leválni az anyjáról.
2018. dec. 16. 07:30
 18/37 anonim ***** válasza:
42%

Mindenki a férfit hibáztatja. Ami részben igaz, de nem mindenkinek egyforma a lelki világa. És ha az anyja lelki terrorban nevelte fel és mai napig tudja lelkileg zsarolni ott az anyós a hibás.

Nekem is van ilyen ismerősöm. Az egyiknél ráébredt a gyerek, hogy nem firoghat minden az anyja körül, mert elmegy mellette az élet (40+ volt, amikor családot alapított). A másiknál mindig sikerül elmarnia a barátnőket, mert azok nem hódolnak be az akaratának. 40+ ott is a férfi, de annyira lelkizős, hogy nem tudja leválasztani az anyját. Ő leválna, de az anyja tapad. Ha nem úgy történik valami, ahogy neki megfelelő, akkor rosszul lesz, sír, a halálán van és sorolhatnám.

Nincs esetleg vmi hasonló a háttérben? Mivel nálad jpbban ketyeg a biológiai óra, érdemes választás elé állítani. Nem kell megszakítani a kapcsolatot az anyjával, de a magánélet fogalmát be kell vezetni irányába. Ha ez nem sikerül, akkor viszont válni kell és olyat keresni aki társként kezel.

2018. dec. 16. 08:56
 19/37 anonim ***** válasza:
82%

"Mindenki a férfit hibáztatja. Ami részben igaz, de nem mindenkinek egyforma a lelki világa. És ha az anyja lelki terrorban nevelte fel és mai napig tudja lelkileg zsarolni ott az anyós a hibás."

Az tény, hogy a nevelés a szülők sara. De egy felnőtt embertől már elvárható, hogy tudatos legyen ezekben a kérdésekben és felvállalja a felelősséget az életéért, a kapcsolataiért, a házasságáért, stb.

2018. dec. 16. 09:00
 20/37 anonim ***** válasza:
87%

Azert írtam a két példát. Nem mindenki erős jellem. És ezt használja ki az anyja. Amúgy szeretnivaló férfi és minden rendben lenne vele. De ezen vmiért nem tud túlnőni. És bőven elég ahhoz, hogy ellehetetlenítése a kapcsolatait.

Nem mondom, hogy ő nem hibás.

2018. dec. 16. 09:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!