Tönkre mehet egy házasság az anyós miatt?
Figyelj, mielőtt hozzámentél látnod kelett volna legalább a jeleket....
De most már így jártál, tehát vagy megszokod, vagy megszöksz!
Az ilyenekből lesz aztán ,hogy ha jön az unoka az anyós majd mindent jobban a tud, a kicsi fiacskája meg ráfog hallgatni, téged majd kikészítenek stb stb.
Ülj le a férjeddel és közöld, ha nem változtat, nem áll ki melletted elválsz mert erre nem lehet jövőt alapoz!i Ennyi!
A házasság akkor mehet tönkre, ha a felek hagyják.
De... Nekem már nem lenne a férjem, ha sértegetné a szüleimet. Erre igen hangsúlyozottan allergiás vagyok és bárkit kirúgok miatta.
De ha ez nem lenne, akkor sem OK anyuci elvakult fiacskájával élni, aki mindig az anyja pártját fogja. Nem lesz ez így jó...
Nem nyelni kéne, hanem anyóssal szemben megvédeni magadat, a férjeddel pedig harmonikus kapcsolatban, egy egységként élni, cselédnek se kell lenni.
Mindenki a férfit hibáztatja. Ami részben igaz, de nem mindenkinek egyforma a lelki világa. És ha az anyja lelki terrorban nevelte fel és mai napig tudja lelkileg zsarolni ott az anyós a hibás.
Nekem is van ilyen ismerősöm. Az egyiknél ráébredt a gyerek, hogy nem firoghat minden az anyja körül, mert elmegy mellette az élet (40+ volt, amikor családot alapított). A másiknál mindig sikerül elmarnia a barátnőket, mert azok nem hódolnak be az akaratának. 40+ ott is a férfi, de annyira lelkizős, hogy nem tudja leválasztani az anyját. Ő leválna, de az anyja tapad. Ha nem úgy történik valami, ahogy neki megfelelő, akkor rosszul lesz, sír, a halálán van és sorolhatnám.
Nincs esetleg vmi hasonló a háttérben? Mivel nálad jpbban ketyeg a biológiai óra, érdemes választás elé állítani. Nem kell megszakítani a kapcsolatot az anyjával, de a magánélet fogalmát be kell vezetni irányába. Ha ez nem sikerül, akkor viszont válni kell és olyat keresni aki társként kezel.
"Mindenki a férfit hibáztatja. Ami részben igaz, de nem mindenkinek egyforma a lelki világa. És ha az anyja lelki terrorban nevelte fel és mai napig tudja lelkileg zsarolni ott az anyós a hibás."
Az tény, hogy a nevelés a szülők sara. De egy felnőtt embertől már elvárható, hogy tudatos legyen ezekben a kérdésekben és felvállalja a felelősséget az életéért, a kapcsolataiért, a házasságáért, stb.
Azert írtam a két példát. Nem mindenki erős jellem. És ezt használja ki az anyja. Amúgy szeretnivaló férfi és minden rendben lenne vele. De ezen vmiért nem tud túlnőni. És bőven elég ahhoz, hogy ellehetetlenítése a kapcsolatait.
Nem mondom, hogy ő nem hibás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!