Tapintatlan kérés ez anyósom felé?
A tortákról van szó.
Mindkettőnk családjában (nekem ugye a régiben) megvolt a kialakult szokás. Nálunk az, hogy a tortát nekem csakis az anyukám sütötte a két kezével. Én ezt mindig nagyon imádtam, és így akartam csinálni.
Anyósom pedig minden szülinapra, alkalomra tortával megy, amit vesz. Így sokszor két torta lesz.
A kislányunk keresztelőjére is szervezett a hátunk mögött, és megbántódott, mikor lemondattuk vele.
Egyrészt azért, mert nagypapámról, aki elég édesszájú, épp kiderült, hogy cukorbeteg, és a búslakodós szakaszban volt még akkor, rá tekintettel akartunk lenni.
Másrészt meg, én a mi rokonságunk szokását szeretném követni, a párom pedig ebben egyetért velem.
Most már mindig meg fog sértődni, hogy nem hozhat tortát? Nálunk (új család) ez különleges dolog, hiszen a gyereknek a szülinap ilyen, és megvan a varázsa.
Komolyan ilyen hülyeség miatt meg kell bántódni? Hisz rettentő finoman süt, egy piskótatekercset is össze tudna csapni.
Mit csináljak, hogy ne nehezteljen már? Csak lehet ennyi kérésem.
Nálunk is az a szokás volt, hogy anyukám sütött tortát, de én nem bánnám ha anyós vagy akárki venne még tortát, ha ő úgy érzi jól magát, hát vegye (nem árt senkinek ha 2 tortából kell egyen, cukorbeteg ek meg vegyél diabetikus sütit/tortaszeletet).
Ha téged bánt akkor mondd meg, hogy olyan finomakat szokott sütni, inkább süssön süteményt a szülinapra. Vagy vegyen tortát s süssön sütit :)
Ne legyél már ilyen akaratos, nem árt ezzel senkinek. Majd ha nem lesz már akkor csak a te tortád lesz, gyerkőc meg biztos őrül, hogy 2 tortája van.
2-es válaszoló vagyok.
Amint írtam, a cukorbetegség SZÖVŐDMÉNYEI ÉLETVESZÉLYESEK LEHETNEK!
(Diabetológus szakember/táplálkozási szakértő tanácsát kikérni, ha ilyen típusú tünetek vannak jelen az egyik családtagnál...)
Búskomorságot pedig okoz a cukorbetegség (agyi érkatasztrófa egyik legjellemzőbb tünete...)
Én megértem a kérdezőt, a legtöbb cukrászdai torta undorító :/ és a hagyomány is aranyos
"Gyermekkoromból szép emlékek kötődnek az anyukám által sütött tortákhoz. Én is ezt szeretném átadni a mi gyermekünknek. Kedves, hogy szeretnél tortát hozni, de nem szükséges. Annak viszont örülnénk, ha házisüteményt készítenél mert a bolti a nyomába sem érhet a tiédnek"
Ahova meg nem visz az anyós, ott meg az a baj :)
Tudom ajánlani: Belga: Az a baj
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!