Tapintatlan kérés ez anyósom felé?
A tortákról van szó.
Mindkettőnk családjában (nekem ugye a régiben) megvolt a kialakult szokás. Nálunk az, hogy a tortát nekem csakis az anyukám sütötte a két kezével. Én ezt mindig nagyon imádtam, és így akartam csinálni.
Anyósom pedig minden szülinapra, alkalomra tortával megy, amit vesz. Így sokszor két torta lesz.
A kislányunk keresztelőjére is szervezett a hátunk mögött, és megbántódott, mikor lemondattuk vele.
Egyrészt azért, mert nagypapámról, aki elég édesszájú, épp kiderült, hogy cukorbeteg, és a búslakodós szakaszban volt még akkor, rá tekintettel akartunk lenni.
Másrészt meg, én a mi rokonságunk szokását szeretném követni, a párom pedig ebben egyetért velem.
Most már mindig meg fog sértődni, hogy nem hozhat tortát? Nálunk (új család) ez különleges dolog, hiszen a gyereknek a szülinap ilyen, és megvan a varázsa.
Komolyan ilyen hülyeség miatt meg kell bántódni? Hisz rettentő finoman süt, egy piskótatekercset is össze tudna csapni.
Mit csináljak, hogy ne nehezteljen már? Csak lehet ennyi kérésem.
Mi előre meg szoktuk beszélni, hogy ki mit hoz, nemcsak anyóssal, más családtagokkal is.
Nem ragaszkodom a saját készítésű tortához. Van pár fajta, ami az én "specialitásom", de jó, ha időnként más fajta van. Szoktam vinni szülinapokra, ha megkérnek, hogy én készítsem a tortát. És nálunk is már volt olyan, hogy nem én készítettem, ha pl. anyukám.
Anyósnak megmondanám, hogy köszönjük, de torta már el van intézve, de nagyon finom a ... sütije, ha szeretne valamit hozni, akkor örülnénk, ha olyan készítene. Vagy pl. köszönjük a szülinapi tortát most én készítem, de nagyon örülnénk, ha karácsonyra készítene egy ... tortát, mert azt ő olyan jól tudja készíteni. Ilyesmik. :)
Csinálj hatemeletes tortakölteményeket, ahhoz már csak nem vesznek olyat, amit észre lehet venni mellette! :)
Megértem egyébként, karácsonyfát se viszegetünk rokon gyerekeknek, de ez süti! Sütiből soha nem elég!
Hagyd a fenébe! Legyen 2 torta. A şzarabb, ill. amelyik nem fogy el kuka. Nem kell ezen ennyit variálni.
Esetleg megkérni anyóst, hogy a kedvencet hozza pl. csokis vagy gyümölcsös.
Rühellem anyósom, de ezen nem şzaroznék.
Nálunk is így volt de szerintem ennyit engedhetnél. Ha nem fogy el lefagyasztod a tortát ennyi.
Anyósom veszi a tortát, anyukám maga süti mindkettőt szeretkjük. Fiam meg boldog mert két tortája is szokott lenni :)
Öhm...sehol nem írtam, hogy bunkózni szeretnék anyósommal. Egyikünk sem. Szépen és kedvesen kértük meg, aki problémázik ezen, az nem én vagyok.
És bocsánat, de továbbra se tartom nagy kérésnek, hiszen amikor ő lát minket vendégül, mi alkalmazkodunk. Ez kölcsönös dolog szerintünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!