Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért csak a fiús anyukák...

Miért csak a fiús anyukák ilyen elviselhetetlenek anyósként?

Figyelt kérdés
Nyilván van kivétel a lányos és fiús anyukák között, de lényegesen több az ármánykodó , minden kapcsolatot tönkretevő(akar a gyereke boldogsága árán is )fiús anya. Én ezt nem tudom tiszta szeretetnek és féltésnek felfogni, egyreszről mert szerintem engem nem kevésbé szeret az anyám mégse tesz ilyet, másrészről pedig,akkor is folytatják ezt, ha látják, hogy a gyerekük is teljesen boldogtalan mert minden feleségjelöltet elmarnak mellőlük. Ezek az anyák tényleg azt akarják, hogy a fiúk egész életében egyedul éljén ? Bezzeg az unoka azért kéne, de így hogyan ? Sajnos velem is ez a helyzet jelenleg, anyukám imádja a párom , anyós viszont katasztrófa. Én mindent megtettem, segítettem ,ahogy tudtam nekik,mostam-takarítottam , de soha semmi nem volt jo , egyfolytában kibeszélnek ,hogy épp milyen ruhába vagyok, mi a végzettségem és milyen f*s anya leszek én nem vagyok a fiához valo(ahogy eddig senki se) persze az arcomba megy a mosolygás meg jópofi aztán mástol hallom vissza, meg kapom az állandó passzivagressziv beszólásokat. Nem tudom mit tehetnék érzem, hogy nem tesz jót a kapcsolatunknak, lehet rá is fog menni. 24/N

2018. aug. 25. 14:58
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
9%

Ugyan mitől vagy olyan biztos benne, hogy nélküled tönkremegy a pasid, kizárólag veled lehet boldog?😀 Azért, mert neked ő az életed szerelme? Pont úgy állsz a dologhoz, mint az anyja, akit habzó szájjal szidsz.

Egyébként semmivel nem több a fiús anyák között a sárkány, mint a lányosoknál. Az összes anyósvicc lányos anyákról szól.😀 Arról nem beszélve, hogy a vőket és menyeket sem kell félteni a legtöbb esetben.

2018. aug. 25. 16:09
 12/20 anonim ***** válasza:
87%
Nem tudom, de az én anyám is ilyen útálatos a barátnőmmel. És ez a legrosszabb helyzet mert egyedüli vagyok apa nélkül az anyám nyakán.
2018. aug. 25. 16:30
 13/20 Oozy válasza:
82%

Még csak anyósjelölt, a fiával 1 éve élünk együtt. Anyukával még csak nem is találkoztam, mert arra épített, hogy majd a párom fogja eltartani. A fizetését le kellett adnia, igazából a saját bankszámlájához sem volt semmi köze, anyuka kezelte a pénzt. Sokszor annyi nem volt nála ha velem volt hogy haza tudjon menni busszal. Azt még hozzáteszem, hogy mami nem dolgozik, amióta párom kitanulta a szakmáját, és dolgozni kezdett. Minden munka rá várt otthon, még a takarítás is.

Már akkor amikor a képbe kerültem megtett mindent, hogy elmarjon. Csak ki akarom használni...megcsalom...el fogom hagyni. Még példákat is felhozott, amik ismerőse ismerőseivel esett meg. A másik fia asszisztált abban, hogy elolvassa a magánlevelezéseinket. Ő is meséli a rémtörténeteket, amiket anyuci a szájába ad.

Párom megunta, és elköltözött. Hónapokig nem is beszélt egyikükkel sem. Most ott tartunk, hogy engem nyiltan nem hord el mindenféle k....nak. Rémtörténeteik vannak de érdeklődés hiányában egyre kevesebb. Én ebből a családból köszönöm, nem kérek nem fogjuk személyesen megismerni egymást soha. :)

2018. aug. 25. 16:51
 14/20 anonim ***** válasza:
78%
Bele sem gondoltam még de tényleg mindig az anyós a mumus..Ahogy Én tapasztaltam általában azért féltik a fiukat,mert Ők a pici fiúk és a szemük fénye,aztán egyszercsak jössz te a barátnő aki el akarod venni tőlük a fiút..A volt párom anyukája pl egy órában minimum 2x felhívta,hogy mit csinál merre jár,mikor megy haza..Borzalom volt és sajnos meg is ölte a kapcsolatunkat a kedves mama.
2018. aug. 25. 16:58
 15/20 anonim ***** válasza:
84%
Én 40 évig voltam a MENY. Az anyósom és a sógornőm mindenben döntöttek, én pedig engedtem a békesség kedvéért. Felneveltünk két gyereket anyós segítsége nélkül, most fiús és lányos anyós vagyok. Megfogadtam, soha nem megyek sehova, ha nem hívnak, és nem adok tanácsot, ha nem kérik. Ezzel elértem, hogy jönnek maguktól, úgy érzem, szeretnek ők is. Ha szükség van rám, segítek. De ahhoz, hogy ilyenné váljak, nagyon sokat kellett nyelnem anyósomtól.
2018. aug. 25. 18:23
 16/20 anonim ***** válasza:
85%

Érdekes dolog, valóban, pedig mindig olyan anyósos viccek vannak, ahol a férfi a mártír, pedig több rosszat hallok a fiúk anyjáról.

Talán úgy vannak ezzel, hogy nekik egy lány se tudja megugrani a lécet, pedig már nagyfiúk van, valszeg megél más főztjén is, nem hal bele más takarításán se, nem kellen félteni.

Hál' Istennek nekem normális anyós jutott, inkább pont ő noszogatja/noszogatta a fiait afelé, hogy szerezzenek valami nőt maguknak.

Remélem én se leszek sárkány anyós :D Majd moderálom magamat.

2018. aug. 25. 18:26
 17/20 anonim ***** válasza:
65%

Egyvalamit nem értek.

Kitől hallod vissza a csúnya beszólásokat, ha szemtől szemben kedves veled?

Mert a barátodnak nagyon nem kéne visszamondania ezt. Hisz ezzel csak növeli köztetek a feszültséget.

2018. aug. 25. 20:04
 18/20 anonim ***** válasza:
81%

Tapasztalataim szerint főleg azok a fiús anyák, akiknek lányuk is van. Ott érvényesül a Menyem nem lányom -mondás.

Mivel nekem is van bazirendes anyósom, pontoasan tudom, hogy milyen anyós NEM szeretnék majd lenni. Főleg, mivel fiam van.

2018. aug. 26. 12:43
 19/20 anonim ***** válasza:
13%
attól félnek, hogy a gyereket otthagyja a nő és megint rájuk marad:) mi van azokkal akiknek fiúk és lányuk is van?
2018. aug. 26. 12:48
 20/20 anonim ***** válasza:
90%

"Érdekes dolog, valóban, pedig mindig olyan anyósos viccek vannak, ahol a férfi a mártír, pedig több rosszat hallok a fiúk anyjáról."

A viccek nagy része abban az időben keletkezett, amikor a társaságban poénkodás nagyrészt a férfiak részéről volt elfogadott, a nőknek udvariasan mosolyogni volt szabad rajta. Plusz a vicclapokat is férfiak írták. Nem függ a gyereke nemétől az, hogy ki mennyire idegesítő ember (van gyerektelen lakástulaj, aki a bérlőjével szemben képes ugyanezt a stílust hozni...)

Azért lehet gyakoribb a konfliktus, mert gyakrabban költözik a nő a férje szüleihez, mint a férfi a feleségéihez, így több az esély az összezördülésre, illetve mert sok elvált anyuka a fiát tekinti "élete szerelmének", elvált apuka ritkábban nevel gyereket.

2018. aug. 26. 18:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!