Szerintetek ez milyen hozzáállás?
39
"Azért, hogy megbecsülje ami az övé. Nézd meg a gazdagok esküvőjét, milliós ruhák meg minden, aztán semmibe nem veszik, sőt, elvárják, egymást túllicitálása a cél, nem a boldog közös élet kezdete. Én meg a pár tízezres ruhámban, amit én vettem magamnak, csak úgy feszítettem nagy büszkén."
Ez ostobaság. Honnan tudod, hogy nem cél a közös boldog élet? Mi "gazdagok" vagyunk a fogalmaid szerint, nagy kiadás volt az esküvő, nem írom le, mennyi, és mégis a közüs boldog élet kezdete volt a fontos. Olyan külsőségek mellett, amit megengedhetük magunknak.
A dolgokat pedig nem csak akkor becsülöd meg, ha vért izzadsz értük. van másik út is.
Ejha, mennyi analfabéta gyűlt össze:D
Kérdező, valószínű azért mondta az após, hogy így készüljetek anyagilag, hogy ő nem támogat. Az, hogy miért, fura indok, de ez az ő dolga:)
Lehet inkább beleteszi a nászajándékba:)
20-as írta:
"Nem a pénz kell a kérdezőnek, hanem nem érti, hogy ha valakinek rosszulesett valami a saját szüleitől, akkor miért szivatja ugyanúgy a saját gyerekét tudatosan."
Végre, valaki, aki érti, nem igaz, hogy ennyire nehéz ez a többségnek.
Ez kb. olyan, mint amikor a barátnőm ott volt frissen szülve, (rengeteg vért veszített), az újszülött sokat sírt, barátnőmbe hálni járt a lélek. Anyukája otthon volt, mint friss nyugdíjas (fitt, egészséges fiatalos 58 éves nő). Ott lakott tőlük két utcányira.
És kijelentette, hogy "nem segítek, mert nekem sem segített senki a szülés után". (Őt sem kérte a lánya, kérés nélkül mondta a "szép szavakat".) És csak azért, mert annó az ő anyja is szart az egészbe, csak EZÉRT undok a saját lányával.
Elég hülye hozzáállás. Anyám is mindig mondogatta, hogy milyen aljas volt vele a nagymamám, de most ő is ugyanolyan rosszhiszemű anyós lett. Ugyanő panaszkodva meséli a gyerekkorát, hogy legidősebb testvérként milyen szívás volt az élete (apám szintén), erre most a három gyerekük közül aki a legkevesebbszer nyitja rájuk az ajtót, az pont az elsőszülöttjük.
Nem fér a fejembe: Ha tudják, milyen rosszul esett nekik akkor, miért adják tovább? Főleg azoknak, akiknek közük nem volt az egészhez. Apósod is ilyen, úgy látszik. A fiát bünteti, aki semmiről sem tehet.
Persze, esküvőt tudtok tartani az ő pénze nélkül is, szerencsére, de megértem, ha a vőlegényednek rosszul esett.
39-es
"Azért, hogy megbecsülje ami az övé."
Na, ez szintén magyar mentalitás.
Jelentem, hogy NEM csak azt lehet megbecsülni, amiért az ember vért hu...gyoz, amire rámegy a fiatalsága, stb, amiért a vére verejtékével fizet.
Ez egy nagyon hülye szemlélet.
Szerintem is csúnya dolog volt és neheztelnék rá, mert látszik ebből a dologból, hogy másban sem lehet majd valószínűleg számítani. Akkor meg azzal jönne, neki sem segített senki se 2 kézi munkával semmivel...
Egyszer volt hasonló tapasztalatom. Illetve nem ilyen konkrétan kimondva, csak férjem mamája mondotta párszor korábban, hogy hát nekik sem segített senki a ház vételnél pénzösszeggel.. Ezt azért mondta, mert mi is akarnánk, eddig nem jött össze de gyűjtjük a pénzt addig is még. S a hitelről volt szó. Mondtam én is, hogy én nem kérem senki segítségét pénzügyben. Amit mi megkeresünk abból lesz. Nem tudtam eldönteni akkor sem, hogy most azért mondja, mert neki rosszul esett a szüleitől vagy hogy ne is várjunk semmi felé segítséget tőlük véletlenül sem. Folyton a pénzzel vannak, hogy alig tudnak megélni... De ez nem igaz, mert kb 250-300 ezer 4 főre. Ebből 3 dolgozó ember. A másik gyerektől nem veszik el aki ott él velük. Az meg fizethet már magára. Nem is kellene a pénzük, csak hogy nem halnak éhen, de úgy adják elő általában. Volt már olyan beszólásuk, hogy de nektek van pénzetek! Mondom igen? Hát nekem meg házam nincsen... A spórolt önerőre gondoltak a van pénzetek alatt. Mondom azt ne nézzék már! Ahhoz nem nyúlunk, nem élhetjük fel mert akkor tényleg sosem lesz ház. Keservesen gyűlik. Akkor mérges lettem azért. Mintha mi dúskálnánk. Kemény 130-150 ezret keresek. Ebből kell jelenleg milliókat félre tenni. S akkor nekem nagyon fain? Nekem is meg kell élnem, nekünk is van kaja, rezsi, albérleti díj.
Ha az ember nem tud segíteni azt megérti az ember. De amikor a fejéhez vagdossák valakinek, hogy volna de fityiszt neked! Na most aztán leverem azt rajtad amit a szüleim velem tettek! Az ilyenhez "gratulálni" tudok. Ez nem a pénzről szól, hanem hogy amit mondtak sokan: ha nekem nem volt jó, neked se legyen. Az ember nem ezt várja a szülőtől azért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!