Szerintetek ez milyen hozzáállás?
“Igen nem a pénz a lényeg hisz dolgozunk, hanem az hogyha neki rossz volt miért akarja a gyerekének is.“
Mégis mi ROSSZ van abban, hogy nem adnak valakinek pénzt rongyrázásra? Esküszöm nem értem. Az mióta rossz? Apósod sem szenvedett ettől, és ti sem fogtok. Akkor hol az a rossz?
Én értem miről beszélsz. Vannak olyan nagymamák is, akik azért nem vigyáznak az unokákra, mert nekik sem segített senki, így a gyereke is oldja meg maga. Persze az sem kötelező, de azért egy szerető családban ez nem kérdés.
Szerencsére nálunk mindenki segíti a másikat családon belül.
A bátyámnak most volt a második esküvője. Saját maguk állták, ezért a nyugdíjas anyukám nászajándéknak adta oda az erre szánt pénzt, amit nem mellesleg a saját 87 éves anyukájától kapott, aki nem akarja sírba vinni a spórolt pénzét.
Istenem...hihetetlen, hogy a válaszolók többsége nem tud szőveget értelmezni🙈
Itt arról van szó, hogy az apósa azért ilyen a saját gyerekével, mert vele is így bántak a saját szülei. Az ő esküvőjére sem adtak pénzt a szülei, ezért ő sem fog a gyereke esküvőjére. Ez tényleg egy nagyon tipikus dolog, hogy nekem is sz*r volt, szóval legyen sz*r a gyereknek is, nekem nem volt telefonom ezért nem lesz neki sem, engem nem engedtek el a szüleim ezért én sem fogom, engem veréssel szidalmaztak én is azt fogom csinálni stb., stb. Azt nem tudom, hogy ennek mi az oka, de talán ahhoz lehet köze, hogy az emlékek az idő során megszépülnek és már nem emlékeznek arra, hogy gyerekkorukban hogyan élték meg ezeket, illetve talán a saját büszkeségük ma már azt mondatja velük, hogy minden úgy volt jó, sokat tanultak belőle stb. Én abszolút nem értek egyet ezzel a gondolkodással, szerintem egy igazán jó szülő arra törekszik, hogy a gyerekének minél jobb legyen és a lehetőségeihez mérten segíti is. Ha pl. nyomorogva nőttem volna fel egy nagyon szegény és erőszakos családban, akkor én ezt nem kívánnám senkinek sem, pláne nem a saját gyerekemnek, mert tudom, hogy milyen rossz volt. Arra törekednék, hogy a gyerekem soha ne kerüljön ilyen helyzetbe és ennek érdekében minden tőlem telhetőt meg is tennék. Viszont vannak olyan emberek, akik csak azért is ugyanazt szánják a gyereküknek, mint amin saját maguk is átmentek... én ezt egyszerűen nem tudom megérteni. Itt nem azzal van a probléma, hogy az após nem akar pénzt adni az esküvőre (nem is kérte tőle senki), hanem a kérdezőnek (és egyébként nekem sem) szimpatikus a magyarázat. Én sokkal elfogadhatóbbnak tartottam volna azt, hogy pl. nincsen ennyi felesleges pénzem/ez a ti esküvőtök fizessétek ki stb., bár azt sem értem, hogy egyáltalán minek kellett ezt így felhoznia. Ez a váratlan kijelentés a magyarázattal együtt eléggé hencegőnek, kárörvendőnek hat, hogy “amúgy én ki tudnám ám fizetni, mert van pénzem, de nem adok egy forintot sem”, nem tudom, hogy neki ez miért volt jó.
Nyilván nem köteles belefizetni, ám nem is ez a lényeg ebben a kérdésben (bár ez a válaszolók 90%-ának nem tűnt fel).
Ahogy ezt közölte a bácsi a saját gyerekével, az szerintem elég bunkó hozzáállásra vall. Szerintem én is megbántódnék, ha anyám a semmiből kibökné, hogy "nem segít, mert neki se segített senki", függetlenül attól, hogy szükségem van-e a segítségére. Egyszerűen azért, mert egy szülőtől nem ezt várja az ember, nem egy ilyen "indoklást". Jobb lett volna, ha csöndben marad, és úgy nem ad bele pénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!