Csak én unom az ilyen szar az anyósom kérdéseket?
Nem értem hogy mi bajod van azzal, hogy sokan nem bírják az anyósukat. Nyilván akinek tök jófej, az nem jön ide panaszkodni. Eddig gondolom világos, ugye?
A családi kapcsolatok téma kifejezetten a valakiről (akár magadról) való panaszkodásról és segítség kérésről szól. Ha nem tetszik, akkor miért olvasod?
Nagyon sok elviselhetetlen szülő van, nem csak egy-kettő. Attól, mert itt sokan panaszkodnak arról hogy bántják őket a szüleik ( és valóban sok csak túlreagálás) az még nem azt jelenti, hogy ez a való életben nem egy súlyos probléma. Ki ne találjátok már hogy nincsenek alkoholista/zsarnok/magának való/undok szülők.
És nagyon sokszor a bizonyos szülőnek kellene magába nézni. Ugyanis és is ismerek személyesen olyan szülőket, akik nem akarják elengedni maguk mellől a felnőtt gyereküket, mindenbe beleszólnak, semmi nem jó úgy ahogy azt a gyerekük akarja. És nem, ezek nem tanácsok, mert ha nem úgy tesznek ahogy a szülők akarják, akkor jön a hiszti, a fenyegetőzés, a telefonálgatás, miért kell neked az a nő, mi vagyunk a családod.
Olvasgass kicsit a mérgező szülőkről. :)
Ide nem az ír, akinek rendben van a kapcsolata az anyossal, hanem akinek nem. Ezért tűnik számodra soknak a kérdés. Akinek nincs gondja, az nem ír.
Én jól kijövök anyossal, pedig nem kispályás, de ezek főleg a férjem és közte zajló meccsek. Annak én sem örülök, hogy sokak szemében ab ovo csak rossz lehet anyós, és a legkisebb dolgokat is felfújják.
De - meg egyszer - ide a problémásak írnak.
Akinek nincs olyan nagy gondja az anyóssal, az sosem fogja megérteni azt, akinek meg igenis óriási gondja van. Amúgy olyat elég ritkán látok, hogy vki kifejezetten a halálát kívánná, kb. elmúlt 1-2 hónapban 1 ilyen kérdést láttam... azokon kívül kb. csak a porhanyós-os poént látom, az meg poén, senki nem gondolja komolyan, aki leírja.
Érdemes a kérdések mellé legalább annyi olyan családot elképzelni, ahol jó az anyós. Csak az meg nem fog kérdést felírni a gyakorira, akinek jó, mert ált. problémákra keresnek választ.
Ezt a demagóg dumát viszont sosem értettem, hogy jaj, más anyjára ne szóljunk egy rossz szót se. Ha jogos, miért ne szólhatnánk? Ennyi erővel egy 18 éven felüli nővel kapcsolatban sem fogalmazhatunk meg kritikát, mert lehet vkinek az anyja? Én az igazságot, becsületet mindig sokkal többre tartottam a vérségnél, és ha az én anyám viselkedik kritikán aluli módon mással, nem fogok belehalni, ha vkitől kritikát hallok rá. Ha a párom meg nem anyja pici fia és tud értelmesen gondolkodni, értelmes kritikát, észrevételt fel fog tudni dolgozni.
Amúgy meg igen, létezik olyan anyós, aki az élet más területein normális. Mert ott nem arról van szó, hogy a pici fiát, akin eddig ő majomszeretettel csüngött, elvette tőle egy másik nőszemély. Nem minden anyós ilyen, nyilván, de csomó ilyen.
Amúgy lekopogom, nekem az anyósjelöltemmel akkora bajaim nincsenek... persze ő is helikopter típusú, meg okosabbnak képzeli magát, amiért 40 évvel idősebb nálam, de amilyen dolgokat látok környezetben, családban, már annak örülök, hogy csak egy kicsit rossz és nem nagyon.
akkor had vázoljam én hogy viszonyultam az anyóshoz és vicaverza:
A férjem félrelépett és én úgy voltam vele, oké mindenki megérdemel egy újabb esélyt. Amikor anyósom ezt megtudta kit vádolt, hogy ki a hibás? Hát persze hogy én( megjegyzem mind érzelmileg mind az ágyban támogatva volt a párom, nem volt pórázon tartva stb.) Én ott kikeltem magamból és kikértem magamnak.
Aztán rá egy hétre áthívtam, mert úgy voltam vele ő is biztos csak meglepődött és azért rúgott belém így "a földön fetrengve". Átjött és továbbra is azt nyomta az én hibám, mert " legalább az ágyban észrevehettem volna".
Anyós azóta sem kért bocsánatot, ő úgy hiszi én vagyok hibás és én hisztizek csak.
Ebből azt akarom kihozni, hogy én próbáltam megérteni az anyóst,de cserébe ő nem próbált megérteni engem és igen azóta ha eszembe jut elküldöm a fenébe akkor is ha ott van a párom, mert lehet hogy a párom édesanyja, de attól még viselkedni tudni kellett volna és nem kell azért tiszteletben tartanom csak mert a férjem anyja.
Csak akkor érdemel valaki tiszteletet, ha cserébe ő is megadja a megfelelő tiszteletet felém.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!