Hogy kezeljem anyósékat, ha biztos, hogy soha nem lehet béke?
Nem is nagyon részletezem, hosszú lenne. Sok volt már a konfliktus, kezdve azzal, hogy soha nem voltam nekik szimpatikus (előttem mindenkit elmartak, csak később tudtam meg), úgyhogy ezek után nem is meglepő. Aztán a piszkálódásaikra felvettem a kesztyűt, és egyre rosszabb lett. Visszagondolva tudom, hogy ez részemről is óriási hiba volt.
A jelenlegi álláspontjuk (a hátam mögött, de elmondta a férjem, mert szerettem volna tisztában lenni a helyzettel), hogy váljunk el, maradjon a gyerek az apjával, költözzenek vissza hozzájuk, és majd ők nevelik. Mondanom sem kell, nonszensz az egész. Nem akarunk válni, csak így akarnának engem eltávolítani.
Így nagyon nehéz élni, rányomja a bélyegét a mindennapjaimra. Igényt tartanak az unokára, de nem engedem úgy el, ha én nem megyek, bármilyen kellemetlen nekem is. 2 éves. Direkt ellenem tennének mindenben. Ha nem lennék ott, pl. itatnák fantával, etetnék süteménnyel, tömnék csokival. Mert én édességből szigorú korlátot tartok (de nem vonom meg teljesen). Ha azt mondom, hogy nem mehet át a szomszédba, mert 80 kilós kutya van, direkt átvinnék játszani. Após egyszer "viccből" 2 percre bezárta az üres tyúkólba míg wc-n voltam, a gyerek persze bepánikolt, hiába tűnik a 2 perc kevésnek. Szerintem ez már nem para-mami szindróma.
Nem bírom a hadakozást, ki fogok készülni teljesen. Visszatérve a csokira, ha a férjem mondja, hogy nem, akkor is azt hozzák ki belőle, hogy ő biztos megengedné, csak miattam nem meri...egyszerűen patthelyzet, nem lehet bírni velük.
Hogy lehet így élni? Mi a fenét csináljak? :(
Én mindenkit felpontoztam, mert mindenki válasza hasznos. Jó meghallgatni teljesen kívülállók véleményét, akármi is legyen.
Hogy a férjem tuskó vagy sem, és férfiként ki tekint rá... szerintem most az mindegy... Egyértelműen jobb lenne, ha kiállna értünk, ne gondoljátok, hogy rajtam rózsaszín szemüveg van. Ha feltételezzük, hogy elválunk, és a bíróság megítéli a láthatást, akkor csak rosszabb lenne, mert nélkülem vinné a gyereket. Arra gondolni sem szeretnék.
miért érdekel mindez, közöld, hogy a nagyszülők oda jöhetnek hozzátok unokát látogatni havonta 1-er és ennyi, hogy a férjed átmehet egyedül bármikor,de az unoka marad.
ha ott is lennék nem venném ezeket figyelembe, mert akkor nem tudnak mibe belekötni, ha le se tojod őket:D
férjeddel, meg bánj úgy ahogy a szülei teszik. Például én engedékeny voltam a férjemmel, támogattam és amit visszakaptam cserébe megcsalás. Most ugyanúgy csinálom mint a szülei, nincs bül-bül, nincs nagy húúú de szeretlek, csak akkor ha ő közelít felém stb. most bezzeg dúl a szerelem, ki érti a férfiakat.
Nna megint egy nő aki hozzáment egy túlméretes gyerekhez.
Erre már nincs mit mondani. Azt eszed amit főztél. Amíg ez a kettő meg nem döglik neked nem lesz nyugtod, mert ez a puhap ö csű gerinctelen macskajancsi - igen a férjed - az életben nem fog mellettetek kiállni.
Nyugodtan mutasd meg neki a kérdést a válaszokkal együtt. Hátha a fejéhez kap és kiköpi a cumiját az óriás csecsemő.
Utolsó válaszolóval egyetértek.
Ne ti menjetek, hanem ők hozzátok.
Nálunk is így megy ez.
Mikor 2 és fél éves lett a gyerekem meguntam a párom családjának pofátlanságát és megmondtam, hogy én oda többet a lábam nem teszem és nélkülem a gyerek sem mehet.
Azóta havi 3-4 alkalommal, általában hétvégente párom elhozza az anyját 1-2 órára unokázni és ennyi.
Érdekes módon a család többi részét már ne is érdekli a gyerek. 🤔😒
Én már csak pár szót váltok az anyjával, azt is inkább csak a gyerekkel kapcsolatosan.
Ennek már fél éve és nem bántam meg a döntésemet.
Azóta megszüntek itthon is az állandó viták, nincs már feszült légkör.
A párom látogatja az anyját, abban nincs akadályozva.
Ő ezt elfogadta és kész.
Tudom, hogy a hátam mögött minden vagyok,csak jó nem, de amikor jártam hozzájuk, akkor is kivoltam beszélve...😄
A férjed ugyanolyan gyökér, mint a szülei. A te butaságod, hogy együtt vagy egy ilyen emberrel, gyerek ide vagy oda, de te tudod.
Amit tanácsolni tudok, mostantól ne vidd át egyszer sem a gyereket. Ha nekik ez nem felel meg, beperelhetnek nagyszülői láthatást követelve (szerintem nem fognak), és láthatják havonta 2 órára az unokát, felügyelet mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!