Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogy kezeljem anyósékat, ha...

Hogy kezeljem anyósékat, ha biztos, hogy soha nem lehet béke?

Figyelt kérdés

Nem is nagyon részletezem, hosszú lenne. Sok volt már a konfliktus, kezdve azzal, hogy soha nem voltam nekik szimpatikus (előttem mindenkit elmartak, csak később tudtam meg), úgyhogy ezek után nem is meglepő. Aztán a piszkálódásaikra felvettem a kesztyűt, és egyre rosszabb lett. Visszagondolva tudom, hogy ez részemről is óriási hiba volt.

A jelenlegi álláspontjuk (a hátam mögött, de elmondta a férjem, mert szerettem volna tisztában lenni a helyzettel), hogy váljunk el, maradjon a gyerek az apjával, költözzenek vissza hozzájuk, és majd ők nevelik. Mondanom sem kell, nonszensz az egész. Nem akarunk válni, csak így akarnának engem eltávolítani.

Így nagyon nehéz élni, rányomja a bélyegét a mindennapjaimra. Igényt tartanak az unokára, de nem engedem úgy el, ha én nem megyek, bármilyen kellemetlen nekem is. 2 éves. Direkt ellenem tennének mindenben. Ha nem lennék ott, pl. itatnák fantával, etetnék süteménnyel, tömnék csokival. Mert én édességből szigorú korlátot tartok (de nem vonom meg teljesen). Ha azt mondom, hogy nem mehet át a szomszédba, mert 80 kilós kutya van, direkt átvinnék játszani. Após egyszer "viccből" 2 percre bezárta az üres tyúkólba míg wc-n voltam, a gyerek persze bepánikolt, hiába tűnik a 2 perc kevésnek. Szerintem ez már nem para-mami szindróma.

Nem bírom a hadakozást, ki fogok készülni teljesen. Visszatérve a csokira, ha a férjem mondja, hogy nem, akkor is azt hozzák ki belőle, hogy ő biztos megengedné, csak miattam nem meri...egyszerűen patthelyzet, nem lehet bírni velük.

Hogy lehet így élni? Mi a fenét csináljak? :(

2018. jún. 7. 11:30
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
88%

Ülj le a férjeddel, beszéljétek meg a dolgokat és a nagyszülőkkel való kapcsolatot minimumra zárni. Az egy dolog, hogy téged rühellnek na de melyik épeszű nagyszülő zár be brahiból egy totyogót bárhová is.

Itt a férjednek kéne fellépni ellenük, igazán beláthatná ő is, hogy nem normális amit a szülei művelnek.

2018. jún. 7. 11:35
 2/19 anonim ***** válasza:
58%

Egy-egy ilyen helyzet után mi a reakciótok? A tyúkólas után biztosan szó nélkül összepakoltam volna és eljövünk. Párod mit mondott ekkor?

Egyébként egyes dolgokba nem kell annyira befeszülni. Pl. ha kéthetente vagytok ott pár órát, és akkor több sütit eszik, mint amennyit te engednél neki, nem történik semmi baja (max. utána egy hétig nem kap otthon). És bár én is utálom ezeket a szénsavas izéket, kéthetente egy-két pohár fantától sem lesz baja. Viszont ha szinte minden nap ott vagytok, akkor ebben sajnos konfrontálódni kell.

Jó volna rendezni ezt velük, mert így később, ha gyerekvigyázásra lenne szükség, sem lehet náluk hagyni nyugodt szívvel a gyereket.

És ritkítani kell a látogatásokat amennyire lehet. Ha beindul az ovi és te is mész vissza dolgozni, úgysem lesz idő ott lógni.

2018. jún. 7. 11:39
 3/19 anonim ***** válasza:
85%

Após egyszer "viccből" 2 percre bezárta az üres tyúkólba míg wc-n voltam, a gyerek persze bepánikolt, hiába tűnik a 2 perc kevésnek.

Na ez lenne az, amikor vége lenne a kapcsolatnak. Férjed meg... nem menne oda a gyerek és kész.

2018. jún. 7. 11:44
 4/19 A kérdező kommentje:

Már csak havonta egyszer megyünk, vagy 3 hetente, de így is egy héttel előtte már félek, és utána még egy hét mire lecseng, hogy mibe kötöttek bele. Hívogatják a férjem, és cirkuszolnak. Pl. túl nagy levegőt vettem, és sóhajtásnak vélték pont arra amit mondtak. És akkor a semmit kell nekik kimagyaráznia.

Ja, tegyem hozzá, biztos vagyok benne, hogy direkt csinálják. Azért, hogy megrontsák a kettőnk viszonyát is. Már nem tudom mit mondtak, de egyszer valamivel elszólták magukat, és belém nyilallt, hogy basszus, ez szándékos!

Amúgy a férjem azt mondja, hogy nem tud velük mit csinálni, hiába próbál. És neki akkor is a szülei. Szerinte itt már csak egy lehetőség lenne, hogy megszakítaná velük a kapcsolatot, de azt meg nem fogja.

2018. jún. 7. 11:45
 5/19 A kérdező kommentje:
A férjem is ideges lett, mivel üvöltött a gyerek, de magának mentegette az apját, hogy vele sem tudott bánni kiskorában, nem volt tudatában, hogy mit csinál mikor bezárta a gyereket. Eljöttünk akkor rögtön, mert én is olyan ideges voltam, hogy legszívesebben leüvöltöttem volna őket. A vicc, hogy mi lett belőle: én túldramatizálom (ha üvöltöttem volna akkor meg idegbeteg állat lettem volna).
2018. jún. 7. 11:50
 6/19 anonim ***** válasza:
92%
férjed se komplett
2018. jún. 7. 11:51
 7/19 anonim ***** válasza:
88%

Elválni - ha a férjed ilyen idióta, hogy még az ostoba apját menti

És NEM vinni a gyereket. SEMMIKOR, ha háromhetente menni "kell" (exemnél is ez volt a program), akkor férjed megy, ti maradtok itthon, pont.

2018. jún. 7. 12:18
 8/19 anonim ***** válasza:
91%
De, ismétlem én egy percig nem bírnék tovább férfiként tekinteni egy ekkora tuskóra, aki lazán elnézi, hogy a hülye apja bezárja a kétéves gyereket a tyúkólba.
2018. jún. 7. 12:19
 9/19 anonim ***** válasza:
81%
Nem mennék. És ha a gyereket nem érzed ott biztonságban, akkor őt sem engedném, ha szeretnék látni, akkor persze hozzánk jöhetnének látogatóba. Férj attól még mehet hozzájuk, ha van hozzá gyomra.
2018. jún. 7. 12:25
 10/19 anonim ***** válasza:
80%
Ne menjetek, csak 3-4 havonta. Ne hagyjátok velük felügyelet nélkül, te vagy a párod mindig legyen ott, hogy ne tudjanak baromságokat csinálni. Az én anyósom is próbálkozott, én nyugodt hangnemben elmondtam neki, hogy pl "Ne tessék ültetni a babát, mert az orvos szerint egészségtelen, és mi úgy döntöttünk, hogy ezt kötelező betartani", Pont. Vitának helye nincs, magyarázkodni nem kötelességem. Ha dumál, meghallgatom, köszönöm a tanácsot, de ez nem változtat a szabályokon. Ha azt látják, hogy semmilyen reakciót nem tudnak belőletek kiváltani, ha azt látják, hogy a párod melletted áll, abba fogják hagyni. Itt a pároddal is le kellene ülni, és megbeszélni, hogy együtt vagytok, szükséged van a támogatására.
2018. jún. 7. 12:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!