Nem akarjuk anyósékat támogatni pénzzel. Jogos?
Anyós még dolgozik,80ezret keres, após nyugdíjas kb 80ezer az ő nyugdíja is. Félretett pénzük nem igazán van,elmegy a rezsire kajára mind.
Abban a hatalmas házban élnek amit ők építettek anno. Nem lett azóta csak festve. Szóval se szigetelés,se normális ablak,nagy a fűtésszámla. A gépeik ezer évesek,nem cserélik le,pedig már többször mondtuk hogy abban segítünk.
Emellett iszonyú pazarlóak,2 embernek 10m3 víz sok (kert nélkül), villany egész nap ég mindenhol,ledeset vittünk de nem kellett.
Anyós lassan nyugdíjas,40ezret fog kapni kb.
Nem keresünk rosszul,de lakáshitelünk gyerekünk van, ami megmarad pénz inkább a mi és a gyerek jövőjére tesszük félre.
200 m2es házban laknak,fele használva sincs,de nem zárják le,ezért is hatalmas a fűtésszámla.
Legutöbb ott voltunk és panaszkodtak,férjem megmondta,adják el, vegyenek egy kisebbet amit fenn fognak tudni tartani,ügyintézni költözni tudunk segíteni,hosszútávon nyugdíjat kipótolni nem.
Megsértődtek,nem.ezért nevelték a férjem. (középsuli után egyetem alatt már dolgozott,szóval azért nem szakadtak meg).
Két kezükkel is építették azt a házat oké,de csak ezért nem kell ott élni örökké.
Csak tudod, amikor a két kezeddel építesz fel egy házat az utolsó cserépig, amikor több tíz évet élsz le benne, sok sok emlékkel benne és ráadásul azzal az emberrel akit szeretsz, nem olyan könnyü csak úgy otthagyni egy házat,egy életet.
egyébként minden másban igazad van!
Igen? Igen?
IGEEEEN??!!
Majd a bíróság megmondja, mennyit fogtok fizetni anyóséknak. Mert fizetni fogtok szülőtartást, ne is álmodj, hogy megússzátok.
Még a szomszéd is beperelhet, mint 3. fél.
Kutya világ jön a magyarokra. Erre szavaztak.
Nem konkrétan kérnek,hanem kijelwntik sokszor hogy ha anyós télen nyugdíjba megy majd onnantól mi segítünk.
Félig meddig le lehet zárni,de nem csökken annyival hogy elég legyen.
Azt a házat fel kellene újitani,nyílászáró csere szigetelés,milliókba kerül.
Ha olyan helyen van, ki is adhatnák egy részét, irodának pl, ha nem akarnak oda éjszakára idegent. Érdemes lenne figyelni a pályázatokat, lehet támogatást szerezni házszigetelésre, nyílászárócserére, fűtéskorszerűsítésre, háztartási nagygépek cseréjére. Ebben segíthetnétek neki, a saját szüleimnek én intéztem a hűtő és a mosógépcseréjét, mert nem értenek az internethez. Nemcsak pénzzel lehet támogatni a szülőket.
Én is megértem, ha ragaszkodnak a házhoz, bármennyire is célszerűbb lenne eladni. Azt meg, hogy mennyire szakadtak meg abban, hogy sz..r fizetéssel diplomás embert neveltek, nem a te dolgod eldönteni. Még szép, hogy ilyen körülmények között a férjed dolgozgatott egyetem mellett, mint ahogy rengetegen megteszik...Javaslom, majd a saját nevelésedet értékeld, ill. hallgasd meg a saját gyerekedtől, ha már felnőtt, meg a párjától.
Én is dolgoztam egyetem mellett,férjem is saját magát tartotta fenn,nem ők neveltek belőle diplomás embert.
Apósnak akkoriban jó fizuja volt,csak nagy része feketén,ezért ennyi a nyugdíja.
Mi most takarékoskodunk,hogy majd öregkorunkban legyen mihez nyúlni.
Megyeszékhely,de nem olyan helyen ahol kiadható lenne,nem.mintha kiadnák bárkinek,vendéget se nagyon fogadnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!