Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miert van az, hogy ennyire...

Miert van az, hogy ennyire rossz a kapcsolata az anyos-menynek, szinte minden esetben? Akik hasonlo cipoben jarnak, miert vannak így? Anyos, es meny szerepben elok szemleletere is kivancsi vagyok!

Figyelt kérdés
Mindenhol ezt olvasni,hallani, enis ebben a cipoben jarok. Vannak gyerekeim bár még kicsik, de (sztem) nem tudnam így gyulolkodni a folott akit elete parjaul valasztott.!

2018. máj. 7. 11:56
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
50%
#25-höz hasonlóan, nekünk is sikerült mikor még csak jártunk a párommal háromszor szakítani az anyja miatt. Elején nem állt ki mellettem a párom aztán mikor harmadjára is össze jöttünk és rá jöttünk egymással nincs semmi problémánk azóta teljes mértékben ki áll mellettem, végre látja az anyja szemét askalodasait, azóta osszehazasodtunk, az anyjabol úgy ahogy van elege lett megszakította a kapcsolatot vele. A legfobb problémája az anyjának az volt velem hogy nem ilyen lányt képzelt el a fia mellé. Nem is értem egyébként mi a budos francért kell abrandozni arról egyes anyáknak hogy a gyerekük mellé milyen párt kepzelnek el. Úgysem lesz senki sem pontosan olyan, plusz nem biztos hogy a gyerekuknek azok a nézőpontok fontosak amik nekik is. Miért nem lehet először megvarni hogy kivel jön össze, azt az embert megismerni és vagy elfogadni vagy nem. Nekem kijelentette drága anyós hogy bármilyen lehettem volt úgysem fogadott volna el, mert idézem "egy anya mindig mást akar a gyerekének". Persze az önző egoista önimádó anyák akiknek nem az a fontos hogy a gyerekük kivel boldog, hanem hogy nekik megfelel e vagy sem. Érdekes édesanyám meg tudta állni hogy ne abrandozzon bátyám leendő feleségén, hanem mindig az aktuálisat próbálta megismerni és elfogadni. Most már házas bátyám és imádják a feleségét. Pedig volt előtte egy olyan barátnője akit mint az első válaszoló ők is főnyereménynek gondoltak. De bátyám nem. Szakítottak. Szüleim elfogadták, ő döntése, és emiatt nem állítottak mércéket a következő barátnők elé. Ha kedves első te már most így viselkedsz megmondom előre borzalmas anyós lesz belőled.
2018. máj. 8. 12:06
 32/40 anonim ***** válasza:
18%

Én a 2-es válaszadtól kérdezném, hogy nem ugyanaz az anyósunk/apósunk? 😅😅😅

Hihetetlen a hasonlóság...

2018. máj. 8. 20:10
 33/40 anonim ***** válasza:
67%
A férjem anyjának már rájöttem,hogy nem velem,hanem pusztán magával az élettel van baja. Neki semmi nem jó és mindennel csak a gond meg a baj van.(Sógor felesége is kap ám bőven a sok jóból) Szemét vagyok amiért terhes lettem,szemét vagyok amiért hagyom,hogy férjem munka után pihenés helyett a gyerekeinkkel foglalkozzon..nekem soha semmi nem jó mert miért akasztok férjem nyakába akkora gondot,hogy én 140m2-es házat nem konvektorokkal hanem központi fűtéssel akarom fűteni, minek nekem jogosítvány majd autó mikor 3 gyerekkel is simán lehet buszozni csak lusta vagyok...udvariatlan vagyok mert amikor azt mondja,hogy majd délután jön akkor én nem a kapuba állva várom,hanem amikor ide ér be kell csöngetnie és várni még oda érek,pedig tudom,hogy jönni fog. Ha 2 hétig nem mentünk hozzá már rikácsolt,hogy én mi jogon tiltom el tőle a fiát és az unokáit stb stb stb férjem olyan aki meg se mer mukkanni,ha az anyja megszólal én nem is kértem soha,hogy mellettem álljon,de meg azt se,hogy saját magáért, egy ideig nyeltem,habár jó pofát nem tudtam vágni az anyjához. Aztán 6 év után egy rosszabb napomon pláne,hogy akkor már az állandó ideg miatt alig tudtam aludni,pszichológushoz is jártam :( megjelent az anyja és belekezdett a szokásos kötekedésébe,hát elszakadt a cérna,de nagyon...6 év mérgét kiadtam magamból. Azóta eltelt 2 év, szerencsére nem láttam azóta,(kizárólag enyém a ház,így ide nem jöhet) elvétve felhív telefonon,de nem veszem fel vagy ha nem tudom számról,hogy ő az,de beleszól kinyomom egyből. Én nagyon jól érzem magam azóta, öröm és boldogság van a lelkembe és az egész családba mert azért kihatott teljesen a mindennapjainkra az a feszültség amit csinált. Férjem akkor megy a gyerekekkel együtt amikor csak akar,habár már elvétve mennek csak mert elege lett abból amit hallgat. Nekünk így most nagyon jó :D
2018. máj. 9. 11:01
 34/40 anonim ***** válasza:
7%
Azért itt sok olyat olvastam, ami el van túlozva. Ott ül az a magányos néni, és csak a tapasztalatait, a tanácsait akarja átadni jó szívvel, csak azt akarja kiprovokálni, hogy hasznosnak érzhesse magát, hogy valaki hálás legyen neki, hogy annyit mondjanak, “de jó, erre nem is gondoltam, köszönöm a tippet” erre a menyek vérig sértődnek, hogy mit ugat bele mindenbe. Simán lehetne azt mondani, hogy “most már ezt úgy csinálom, ahogy elterveztem, de legközelebb kipróbálom amit te mondtál”. És lehetne nem ellenségként tekinteni arra az idős asszonyra, aki BIZTOS, hogy rosszat akar.
2018. máj. 9. 11:10
 35/40 A kérdező kommentje:
34# gondolom vannak nagyon sokan olyan anyosok is, akik csak pusztan jo szivbol es joindulatbol mondjak el a velemenyuket. Termeszetesen BIZTOS sok ilyen van. De hiss el, nagyon sokan vannak olyanok is akik mindenbe beleutik az orrukat ea ha valamit nem ugy teszel lenez-elhord miatta. Az en anyosom pl amikor terhes lettem es kerdeztem a ferjemmel, hogy neki milyen volt a szules egesz folyamata, miket elt at stb, o eloadta, h neki egyaltalan semmi fajdalma nem volt egyik szulesnel sem, meg a gyermekagyi idoszakot is fel sem vette, kihangsulyozta h akit megvisel, az csak tetteti magat. Ezt azert kaptam pl h ha engem megvisel ravezetne a fiat h Meg jatszom :D persze a ferjem nevetett rajta egy jot, meg Amikor mondta h az o gyerekei par honaposan szobatisztak lettek soha nem volt semmi gond stb stb :D
2018. máj. 9. 11:25
 36/40 anonim ***** válasza:
13%
Az én anyós jelöltem is cudar egy nő. Mindenbe beleszól, ki nem álhatka ha nem pletykál rólam valamit. Most az a legújabb, hogy erőszakkal jártam a párom nyakára, erőszakkal fogant a gyerekünk. Na? Előttem mézes mázas, hátam mögött meg kibeszél. Már nem merek semmiről se beszélni vele, mert visszahallom másnap mit művel. Ha összevesztünk, vagy vitatkozunk valamin a párommal, már mindjárt az van, hogy őt idegesítjük. A saját házunkba is bele akar kötni.
2018. máj. 9. 22:52
 37/40 anonim ***** válasza:
51%
A férjemmel 2004 óta vagyunk házasok, külön élünk anyósoméktól. Az anyósom azóta szid, mocskol, rágalmaz. A férjem igazán sosem állt ki értem és sajnos én sem magamért. Fél éve kikezdte a 4 éves kisfiunkat is, a férjem megmondta neki, hogy most volt elég. Anyósom nem hallgatott rá, azóta nem beszélünk vele. Sokkal jobb lett a hàzasságunk is, eltűnt egy állandó feszültségforrás. Már korábban meg kellett volna szakítani vele a kapcsolatot.
2018. máj. 10. 23:57
 38/40 anonim ***** válasza:
37%
Milyen érdekes hogy minden anyós gyűlölő kommentár kivétel nélkül le lett pontozva :D ez is egy ilyen provokáló kérdés akart akkor lenni, ahol végig lehet szaladni és mindenkit jól lepontozni muhahahaaaa elkepeszto egyeseket mi tesz boldoggá
2018. máj. 14. 19:45
 39/40 anonim ***** válasza:
39%

Mert úgy állt hozzám. Eleve ellenségnek tekintett, aki elakarja az atombiztos támaszát venni tőle.

Már a 2. hónapban megkaptam tőle: mennyire örül, hogy a fia nem fog elköltözni, mert nem hagyja őt ott! Hogy tudjam hol a helyem körülbelül... Ezek után nem is tudom mire számítottam, de még reménykedtem hátha mégsem lesz olyan rossz, de...

Aztán jöttek a további sértések.

Érdekesnek tartottam akkor is már, hogy hogy lehet ilyen szinten magához láncolni egy gyereket az érzelmi zsarolással! Folyton könnyes szemekkel magyarázta NEKEM is, hogy ő bizony nem él meg a fia nélkül (pénzügy). Szóval az anyagi támogatás céljából folyamatosan így tartotta sakkban a páromat, a lelki zsarolással. De nem csak ebben, más féle ügyekben is úgy játszotta a lapokat, hogy a fia őt sajnálja. Folyamatosan azt szajkózta a mai napig, hogy mennyire nincs pénze (soha nincs, amikor van is) és mennyit kell neki dolgoznia! Amikor nekünk ad valami alkalomra pénzösszeget (ő akar adni), meghallgatjuk mellé, hogy de neki azért mennyit kell gürizni és milyen fáradt. Persze csak ő lehet fáradt, senki más nem olyan fáradt mint ő. Egy mártír. Egy idő után jöttem erre rá és engem nagyon zavar, mert egyszer meghallgattam náluk, hogy én nem lehetek olyan fáradt, hát miben fáradok én el ugyan? Végülis csak 3 műszakban dolgozok... És korábban én segítettem ki pénzzel amikor a fia (a párom) sem tudott adni neki! S hozzám jött ilyen fajta segítségért, érdekes akkor a másik gyereke nem volt a gyereke, csak amikor az ellenem fordult. Akkor meg azzal jött, mert hogy mégis csak a gyereke mellé áll (aki soha nem segitett neki se lelkileg, se pénzügyileg, se sehogy!).

Annyi sok kis dolognak tűnő szurkapiszka is volt... Nagyon sokat voltam csendben, nem szóltam nehogy megsérüljön a lelkük, közben én ettem a kefét. A legjobb, hogy azóta sem veszik észre magukat ha megsértenek. Röhögve megsért.

Ja és simán elnézi, hogy a másik gyereke konkrétan egy szar ember es mindenkivel az, párommal is! Velem különlegesen az! S soha nem kérdezték volna meg, hogy van e valami oka? Engem hibáztattak. De az volt az érdekes, hogy egyszer azt mondták hát igen tudják milyen a másik gyereke. Legközelebb hirtelen én voltam a totális szemétláda.

Meg úgy általában én voltam az akit hibáztattak a velem kapcsolatos konfliktusos dolgokban. Csak én lehetek a bűnös.

Én nyugodt lelkiismerettel ki tudom jelenteni, hogy a legjobb szándékkal álltam az egész családjához. De amikor olyanokat kap az ember amit én ott kaptam, persze, hogy aztán nem feltétlenül fogok én is úgy viselkedni velük. Már nem érdekel a lelki világuk, már csak az én lelki világom érdekel. És ezt nekik is megmondtam. Mert most már kimondom, amit évekig nem mertem kimondani.

Elbeszélgetünk amúgy egymással. Nem állítom, hogy jót nem tett soha velem. Voltak kedves dolgai is. De a sértések felülírták, meg az olyan hogy eljegyzésünk után azt beszélte nekem a fia háta mögött, hogy minek az. Nem is gratulált. Annyira láttam, hogy nem örül. Akkor esett le újra, hogy ennyire nem akarnak a családba...?

De már húztam egy határt és soha többet nem akarok megfelelni nekik.

2018. máj. 15. 08:31
 40/40 anonim ***** válasza:
Én nem akarom elkiabálni,de anyósomat úgy szeretem mintha pótanyám lenne. Mindent meglehet vele beszélni,kedves csupaszív teremtés. Pedig fiús anyuka,elvittem a fiát :) Ha hülyeséget csinálunk mindkettőnket letol,de persze jogosan :) Vidéken van az édesanyám itt pedig a második anyám. Érte is tűzbe mennék,annyira szeretem Őt. :)
2018. dec. 10. 07:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!