Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miert van az, hogy ennyire...

Miert van az, hogy ennyire rossz a kapcsolata az anyos-menynek, szinte minden esetben? Akik hasonlo cipoben jarnak, miert vannak így? Anyos, es meny szerepben elok szemleletere is kivancsi vagyok!

Figyelt kérdés
Mindenhol ezt olvasni,hallani, enis ebben a cipoben jarok. Vannak gyerekeim bár még kicsik, de (sztem) nem tudnam így gyulolkodni a folott akit elete parjaul valasztott.!

2018. máj. 7. 11:56
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
77%
Az én anyósom az igazi vipera-típus... a szemembe hízelgő, jaj gyere adj egy puszit, kedvesnek tűnik, de irigy és megkeseredett, a hátam mögött áskálódik a férjemnek. A gyerekeimet úgy dicséri hogy egyben vérig sért vele. Pl fiam szavalóversenyt nyert, felhívott és gúnyosan gratulált hogy “na ki gondolta volna róla?” :O mondtam neki hogy mondjuk én..na és mit művel a másik? ( így erdeklodik a másik gyerekrol. Mondjuk ezt tudom én is érzékenyen reagálom, de már belefaradtam a 16 évi szemetsegbe , és most hogy betöltöttem a 40-et eléggé visszaszólok , megszűnt a szorongásom tőle.
2018. máj. 7. 16:08
 22/40 A kérdező kommentje:

Az en esetemben(vagyis anyosomeban) szinte minden valaszado "rossz anyos termeszet" tulajdonsaga megvan. Martírkodo, okoskodo,askalodo,mindenbe beleszol, es nem birja elviselni, ha nem melle all a kicsi fia. Nezegette mit vettunk, hogy apolom a gyerekeimet(pl furdeteskor, vagy ha betegek). Ma mar nem tartjuk a kapcsolatot pedig 15kmre elunk egymastol. Neki elso perctol nem tetszettem mert en nem tamogattam anyagilag, mint a masik gyermekenek a parja... Sajnalom, hogy ennyien vagyunk akiknek ilyen rossz kapcsolata van a parja edesanyjaval. Hiszen enis tudom, hogy mekkora teher ez erzelmileg es idegileg is. De amiota nem az eletunk resze sokkal nyugodtabb az eletem. Koszonom a valaszadoknak!

U.i: Remelem, mi tanulunk ezekbol a hibakbol es nem leszunk hasonlo "sarkany anyoskak" ⚡🙏😂

2018. máj. 7. 16:36
 23/40 anonim ***** válasza:
70%

Azért, mert még azt is meg akarja mondani, hogy mit vacsorázzunk. Épp a boltban voltunk a párommal, nézegettük a páchoz való dolgoka mert pácolt húst akartunk csinálni vacsira, és telefonált az anyja, párom meg hát mondta, hogy mit tervezünk vacsira venni. Erre jött a belekontárkodás, hogy ne ezt együnk, hanem gyros-t csináljunk, meg tzatzikit stb, mert az jobb stb stb.

Persze, nem azt csináltuk, csak évek alatt idegesíti az embert, hogy a másik mindent jobban akar tudni, csak neki lehet igaza, csak az a jó, amit ő gondol, nem tudja elfogadni, hogy te másképp gondolsz valamit, és beszólogat miatta.

Nem veszekszem vele, nem is reagálok a beszólásaira, mert minek álljak le vele veszekedni, úgyis csak az a jó, amit ő gondol, de kezd idegesítő lenni.

2018. máj. 7. 16:36
 24/40 A kérdező kommentje:
23# szerintem allj a sarkadra, mert ha hagyod felgyulemleni akkor csak egyszer robbansz, de akkor nagyot! :D tapasztalatbol mondom. Amikor elegem lett ordítoztam vele, es aki nem ismerte az egesz tortenetet, nem ertette, hogy akadhattam ennyire ki. Apro dolgokat is, de jobb ha szova teszed, megbeszelitek, mint kesobb csak rosszabbodik a helyzet.
2018. máj. 7. 16:40
 25/40 exelant válasza:
34%
Az én anyósom is épp olyan volt mint a tied , kedves kérdező. Örülök is, hogy folyamatban van már a válóperes tárgyalásunk, részint ő is az oka, hogy vége a házasságunknak. Belefáradtam az örökös konfrontálódásokba , amik évek óta tartanak vele, s amik ellen nem véd meg a férjem engem. Valahogy feladtam. Igaz mondja a férjem, hogy az ő anyjának úgysem felelne meg soha senki sem, bárki is lenne a párja, de én ebbe az egészbe belefásultam. Persze sok más oka is van a válásunknak, de egyik újévi fogadalmam az volt idén, hogy ha anyósom megint elkezd velem veszekedni, beadom a válópert, még ha mások azt is mondták nekem, hogy anyós miatt ne váljak, ne ezen múljon. De nálam múlik. Miért nem tudja elfogadni, hogy ilyen vagyok, így élünk a fiával, miért veszekszik mindig, ha a fia így elfogad, s megvagyunk, ő miért nem csendesedik le?
2018. máj. 7. 17:13
 26/40 anonim ***** válasza:
13%
Tolerancia, intelligencia hiánya. Ennyi.
2018. máj. 7. 17:56
 27/40 anonim ***** válasza:
72%
Nálunk is az az egyik probléma, hogy egyszerűen annyira mások vagyunk. A másik pedig az, hogy nem képes beismerni,ha hibázik. Megkérdezi, hogy mi bajom vele (sajna rajtam meglátszik, nem tudok jópofizni), de ha elmondom, 2 perc múlva már az én hibáimnál járunk, ami nyilván szintén van, és általában be is ismerem, míg őnála amit mondta, süket fülekre talál. A gyerekeim utálnak nála lenni, ha nem vagyunk ott, nekik szid minket. Persze szerinte a gyerekek hazudnak... Mindig is arra vágyott, hogy a menyeit lányaiként szereti és viszont... Hát, nekem ez nem megy... Persze erre is megkaptam, hogy én is visszakapom majd ezt, ha lesz menyem. Köszi...
2018. máj. 7. 21:38
 28/40 anonim ***** válasza:
12%
Lepontozhattok... Én 23 éve élek vita nélkül az anyósommal. Ti meg...
2018. máj. 7. 22:14
 29/40 anonim ***** válasza:
77%

28-as.

Örülj neki. Nyilván mindkét fél kell ahhoz, hogy harmonikus legyen a kapcsolat. Mi meg...? Tényleg? Csak mi vagyunk a hibásak? Az anyósok nem, ugye?

2018. máj. 8. 00:15
 30/40 A kérdező kommentje:
25# megertelek, hogy elvaltal emiatt,es eleged lett. Az elso 3evben ertem sem allt ki a ferjem ha lehordott mindennek az annyja akkor sem.(mondjuk en nem is hagytam magam, de elvartam volna, h kialljon ertem) majd az utolso cseppnel mondtam neki, ha nem all o ertem\ertunk, akkor valas. A legkozelebbi incidens miatt par honapja nem is beszelnek.
2018. máj. 8. 07:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!