Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miert van az, hogy ennyire...

Miert van az, hogy ennyire rossz a kapcsolata az anyos-menynek, szinte minden esetben? Akik hasonlo cipoben jarnak, miert vannak így? Anyos, es meny szerepben elok szemleletere is kivancsi vagyok!

Figyelt kérdés
Mindenhol ezt olvasni,hallani, enis ebben a cipoben jarok. Vannak gyerekeim bár még kicsik, de (sztem) nem tudnam így gyulolkodni a folott akit elete parjaul valasztott.!

2018. máj. 7. 11:56
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
88%

Itt nem a gyűlölködésről van szó. Az én anyósom egyáltalán nem rosszindulatú velem - pusztán imád mindenbe belekontárkodni és tanácsokat adni :) Ezt meg én tűröm nehezen, így ha nyíltan nem is konfrontálódunk, azért engem ki tud ezzel borítani, bár visszafogom magam.

Ha egy impulzívabb, nagyobb szájú menye lenne, szerintem gyorsan öri-hari lenne köztük :D

2018. máj. 7. 13:11
 12/40 anonim ***** válasza:
66%
Mi jóban vagyunk Anyósommal. Gyerekkorom óta ismerem, a fia az első szerelmem, első kapcsolatom és remélhetőleg az utolsó is, 10 éve vagyunk házasok. Szerettek mindig is, mert valóban rajongásig szerettem a kezdetektől fogva. Úgy alakult, hogy szomszédok lettünk pár évre míg nem tudunk saját lakást venni, beköltöztünk a férjem nagymamájáék házába. Van gyerekünk. Most azt látom, hogy nem tudják elfogadni, hogy felnőttem, már nem tizenéves csitri vagyok és, hogy következetesen, határozottan nevelem a gyerekem. Nem kérek segítséget, nem kértem az első hetekben sem. Nem feküdtem, gondoztam a pici babámat, rendeztem a háztartást, főztem. Anyósom nyugdíjas, ő akkor lenne elégedett, ha irányíthatná az életünket, hogy ne unatkozzon. Betelt a pohár mikor naponta hatszor jött át valami ürüggyel. Megmondtam, hogy átjöhet délelőtt, délután 1-1órára vagy mi átmegyünk. De ha mi átmentünk akkor még pluszba jött. Nagyon örültem neki, nem szeretem ha rám telepednek. Mivel tényleg szeretem és tisztelem, mivel a férjem édesanyja, nem akartam megbántani. A férjem közölte a felteteleket. Szerencsére az idén elköltözünk 40 km-rel messzebb. Szóval nálunk nincs balhé, utálat meg miegymás, de én a saját életemet szeretném élni. És nem azt várni, hogy melyik percben toppan be egy tányér akármivel. De ez a mi hibánk, így változtatunk rajta. Messze a családtól, rokonságtól. A béke így garantálható. Na és azt kihagytam, hogy attól kaptam idegbajt mikor ott vagyok én a gyerek anyja és ő gondol egyet, hogy ki kell cserélni a pelenkát, pedig nagyon nem, mivel előtte cseréltem húsz perce és egy pisi volt benne. Nem bánja csak intézkedjen.
2018. máj. 7. 13:18
 13/40 anonim ***** válasza:
51%

Az en anyosom egy rosszindulatu, hideg no, aki sosem nevelte a gyerekeit, mindig le voltak passzolva valakinek ( rokonok, vagy gyamugy), szoval biztosan nem az a baja, hogy jottem en es elvettem tole. Mar csak azert sem, mert evek ota nem beszeltek, es en vettem ra a ferjem, hogy keresse fel es bekuljon ki vele sajat maga miatt, ne orizgesse a haragjat. Persze ezt mar megbantam azota, mert egy alattomos sunyi szemetlada az anyja, nem fogom megsiratni ha majd oda kerul a sor. :D

Csak azert irom le, h lassuk h nem csak olyan van h felti vki a pici fiacskajat, vagy h esetleg a meny valtoztatni kivan a csaladi hagyomanyokon, s ez nem tetszik anyospajtinak. A ferjem amugy nagyon jo viszonyban van anyummal, oszinten szeretik egymast, sosem volt balhe. Azt hittem, ha majd megismer az anyja, elfogad engem is, es akkor nekem is lesz egy bizalmasom az o szemelyeben, de hat.... csak egy utalatos rohadekot kaptam. :)

2018. máj. 7. 13:19
 14/40 anonim ***** válasza:
53%

"szinte minden esetben"

Ez nagyon nem igaz, hogy szinte minden esetben.

Környezetemben teljesen normális anyós/após kapcsolatok vannak mindkét részről.

2018. máj. 7. 13:28
 15/40 anonim ***** válasza:
66%
Anyósom betegesen ragaszkodik a fiához állandóan lelki terrorba próbál tartani minket hogy ne éljük a saját életünket hanem vele foglalkozzunk. ( értem ez alatt azt is hogy szerinte neki sokkal nagyobb fájdalom volt az hogy a 7. Hónapban halva kellett megszülni a kisfiunkat,mint nekünk)
2018. máj. 7. 13:28
 16/40 anonim ***** válasza:
72%

Te nem, sok helyen viszont simán, jellemzően ott, ahol az anya már betegesen "szereti" a "kisfiát".

Exemnél ez volt, 35 éves lesz, én voltam az első és egyetlen kapcsolata, de akkor is kéthetente anyuci szoknyája mellett ültünk.

Anyja MINDENBe beleszólt, azt hitte, ő az okos, tudálékoskodott, szerinte én

- nem takarítok

- nem tudok főzni

- a sütimre fanayalgott (érdekes mód mindenki másnak ízlett)

- nem vagyok a fiához való

Diplomás nő volt, de végtelenül sötét és rosszindulatú, folyamatosan beszólogatott, megértődött, nekem nem leheett "jó ötletem",mert leszólta.

A fia persze nem akart konfrontálódni "anyucival". Rendben, én meg beleuntam a nő hülyeségeibe és szakítottam végül.

2018. máj. 7. 13:56
 17/40 anonim ***** válasza:
72%

Menyjelölt vagyok.

Anyósjelölt addig normális volt velem, amíg - szerinte - nem volt komoly a kapcsolatunk a párommal. Amint rájött, hogy itt bizony összeköltözés lesz, valamint idővel esküvő, azonnal 180 fokos fordulatot vett. Kitiltott az házából, olyan dolgokkal vádolt meg, hogy égnek állt a hajam. Tettem fel erről itt kérdést is. Gyomorgörcsöm van tőle, meg attól, hogy megint mikor jön rá az ötperc és mikor fog megint elhordani a sárga földig.

2018. máj. 7. 14:12
 18/40 anonim ***** válasza:
58%
Anyoaom mar nincs, de nalam a sajat anyám hozza a formáját...ha anyosom lenne es olyan mint anyám, apácazárdába vonulnek :-D
2018. máj. 7. 14:18
 19/40 anonim ***** válasza:
49%
Nekem jó kapcsolatom volt anyósommal. Mindig számíthattam rá, én is sokat segítettem neki, kölcsönösen megadták egymásnak a tiszteletet, azzal együtt is, hogy voltak időnként vitáink. Egyáltalán nem éreztem rosszindulatot tőle, képes voltam felfogni, hogy egy anyának a saját gyereke a fontos, és intelligens ember módjára kezelni a nézeteltéréseket. Biztosan vannak pszichopata anyósok is, ahogy pszichopata menyek is akadnak jócskán.😀
2018. máj. 7. 14:40
 20/40 anonim ***** válasza:
56%
Az én "anyósomnak" az volt a baja, hogy világ életében munkakerülő volt. Miután a férje otthagyta, a párom fizette a lakás rezsijét és a hitelt is, hogy legyen hol lakni. Aztán amikor összeköltöztünk és közös életet terveztünk, akkor a ferjem elzárta a pénzcsapot (nem is én kértem, magától) és anyuka utána teljesen megzakkant. Minden lehetséges módon megpróbált minket összeugrasztani, zaklatott minket és a családomat is. A barátainkat is megfenyegette. 10 éve nem tartjuk vele a kapcsolatot.
2018. máj. 7. 15:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!