Mit tegyek most?
Anyós probléma.
10 éve vagyunk együtt a párommal, ebből 5 éve házasok. Anyós pajti a kezdetektől ellenszenves volt, igazi fúria. Akkor teljesedett be a gyűlölködése, amikor megszületett a fiunk. Mindenbe belekötött. Még abba is, hogy mibe öltöztetem. A férjemmel szép szóval próbáltuk neki elmondani, hogy a mi dolgunk, senki ne szóljon bele az életünkbe, stb, stb. De hiába. Aztán már veszekedés is lett. Az amúgyis törékeny békét sikerült neki ripityára rombolnia, megalázta anyukámat a nagymamám temetésén (amit soha nem ogok tudni neki megbocsátani). Volt egy nagy megbeszélés, amiből kiderült, hogy ő mindenben csak a jót akarta, csupa szeretetből, és csak én vagyok túl érzékeny, hogy minden eddigi konfliktus csakis az én és a családom hibája és hogy ő teljesen ártatlan és neki van igaza, és ne is várja senki, hogy ő valah is bocsánatot kérjen, hisz ő semmiben sem vétkes.
Lenyeltem a békát, sokadszorra, de amikor egyedül voltam itthon, a baba aludt, hangosan kimondtam, hogy azt kívánom, hogy dögöljön meg!
Tudom, belátom, hogy nem kellett volna, de ez az érzés ellen nem tudok tenni. Gyűlölöm, tiszta szívből. Mindig azon mesterkedik, hogy a páromat ellenem fordítsa, apósom egy igazi "fáj a fenekem mindenre és mindenkire" és semmit nem etsz annak érdekében, hogy végre leállítsa...Annyira elegem volt!
Megbántam, hogy ezt kimondtam, hisz mégiscsak a férjem anyja, de egyszerűen nem tudom visszaszívni. Nem szeretném, ha a fiam vagy a férjem "innák meg a levét" annak a kijelentésemnek, amit anyós felé irányítottam...Mit tudok tenni?
Nagyon könnyű ilyen negatívan becsmérelni a másikat, amíg nem vagytok a helyében.
Azt tudni kell azonban, hogy rengetegszer veszekedtem a férjemmel anyós viselkedése miatt. És nem azért próbálok normálisan viselkedni, mert annyira könnyű, hanem mert úgy gondolom, hogy ugyanolyan fúria lennék, mint ő. És őszintén nem bírná el azbegom, hogy bárki azt mondja rám, hogy ugyanolyan vagyok, mint ő...
Átmegyek havonta 1-2x pofavizitre és annyi.
A gyerekre nem vigyázhat (ezt kijelentettem, tetszik vagy sem)-pedig nagyon szeretné... Ami a férjemet illeti, hát neki meg semmi figyelem nem jutott gyerekkorában, és ragaszkodik hozzájuk. Én is mondtam neki, hogy fordított esetben neki se lenne könnyű, de most is sz@r, hogy az anyja mindenkivel haragban van, nem látom értelmét, hogy még én is folyton marjam.
Az, hogy anyós szomszédságába nem költözünk, igen, szuper, ha papucsban nem jár át, de választás nem volt, mert anyagilag sajnos nem álltunk úgy, hogy elutasítsuk a nagymamától a telek ajándékot...De ha vissza lehetne csinálni tuti nem így csinálnám...
Kérdező, mi a jóistent akarsz???????!
Ha csak panaszkodni akartál, én megértem, de akkor jelezd már a legelején, hogy ne törjük magunkat.
Mi az, hogy:
- könnyű negatívan ítélkezni (nem ítélkeztem!),
- ha nem vagyunk a helyedben (nekem lennének cifrább sztorijaim is, úgyhogy én konkrètan a helyedben vagyok!)
Szerintem aki ilyenre válaszol, az vhonnan érintett.
Neked az egód (???) nem hagyja, hogy megköveteld magad felé a normális viselkedèst.......azt hagyja az egód, hogy lábtörlőként bánjon veled anyós, meg olyan szinten kiborítson, hogy fennhangon a halálát kívánd??
Oké, rendben. Tényleg, ez jellemzi az öntudatos viselkedést.
Ja, amúgy nem, ezt úgy hívják, hogy gyávaság, csak te kitaláltál magadnak egy szöveget, hogy miért is nem teszel rendet.
Amúgy meg eldöntötted, és sértődötten mondod, hogy azt fogod csinálni, amit eddig.
Rendben, a te dolgod, de akkor minek panaszkodsz, meg kérdezed, hogy mit tudnál tenni?
Ha a férjed ezek után még mindig nem melletted áll akkor nálatok is van baj bőven.
Mellesleg alapszabály hogy anyós mellé NEM költözünk.
Te türelmes vagy, én ha anyámat szapulná egy temetésen szerintem ott helyben küldeném el a halálba, és közölném vele, hogy haza lehet takarodni.
És nem kell fsni, ha megmondja anyósnak, férjednek az a valaki aki meghallotta, mi lesz? SEmmi, elmagyarázod, hogy ilyen trágya embernek tényleg ezt kívánod. Pont.
Jó, akkor mártírkodj továbbra is, szidd a háta mögött - EZ gerinctelen, és ezért nem vagy jobb, mint anyósod, aki legalább a szemedbe mondja, ha gáz van -,de ne itt nyavalyogj.
áltozik valami, hogy te ezt kiírtad, és mindenkit leoltasz?
Nem, és kezdem úgy gondolni, hogy itt NEM anyóssal van a probléma.
dehogy engedném oda a gyereket, megvárod míg leejti???
amúgy meg lehet költözni, hitelt felvenni és kész.
más szted hogy csinálja?
Nekem azért röhejes, hogy ilyen indulatosan reagáltok egy kérdésre: :D :D :D Lehet, hogy panaszkodásként szántam, és akkor mivan? Gerinctelen? Mert 1x mondtam valamit? Ő se mond soha semmit szemembe, csak a kéretlen tanácsait osztogatja.
A házasságommal nincsen gond. Igen, a férjem nem állt mellettem, de értelmes lények vagyunk, úgyhogy meg tudtuk beszélni. Nem gondoltam, hogy ha a hullámvölgy alján vagyunk, akkor rögtön a válásra kell gondolnom, vagy, hogy gyáva vagyok, mert törekszem arra, hogy ne bántsam a férjem még én is. Hát, tényleg ugyanolyan viselkedést kell tanúsítanom, mint az a banya, bántanom kell a férjem, és tegyem tönkre a kapcsolatunkat, csak mert egy szipirtyó az anyja?
Igazából elbeszélünk egymás mellett. Qrvára lesz*rom, hogy anyósom mit tesz, ha a fülébe jut. Én csak azért tartok ettől, mert a férjemet és a gyerekemet "bánthatja".
Mindenesetre köszönöm a hozzászólásokat, akármilyen stílusban íródtak is, mindenkinek megy a zöld pacsi, mert azért akadt itt néhány jó tanács, amiből tudok meríteni.
Köszönöm mindenkinek. :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!