Mit tegyek most?

Figyelt kérdés

Anyós probléma.

10 éve vagyunk együtt a párommal, ebből 5 éve házasok. Anyós pajti a kezdetektől ellenszenves volt, igazi fúria. Akkor teljesedett be a gyűlölködése, amikor megszületett a fiunk. Mindenbe belekötött. Még abba is, hogy mibe öltöztetem. A férjemmel szép szóval próbáltuk neki elmondani, hogy a mi dolgunk, senki ne szóljon bele az életünkbe, stb, stb. De hiába. Aztán már veszekedés is lett. Az amúgyis törékeny békét sikerült neki ripityára rombolnia, megalázta anyukámat a nagymamám temetésén (amit soha nem ogok tudni neki megbocsátani). Volt egy nagy megbeszélés, amiből kiderült, hogy ő mindenben csak a jót akarta, csupa szeretetből, és csak én vagyok túl érzékeny, hogy minden eddigi konfliktus csakis az én és a családom hibája és hogy ő teljesen ártatlan és neki van igaza, és ne is várja senki, hogy ő valah is bocsánatot kérjen, hisz ő semmiben sem vétkes.

Lenyeltem a békát, sokadszorra, de amikor egyedül voltam itthon, a baba aludt, hangosan kimondtam, hogy azt kívánom, hogy dögöljön meg!

Tudom, belátom, hogy nem kellett volna, de ez az érzés ellen nem tudok tenni. Gyűlölöm, tiszta szívből. Mindig azon mesterkedik, hogy a páromat ellenem fordítsa, apósom egy igazi "fáj a fenekem mindenre és mindenkire" és semmit nem etsz annak érdekében, hogy végre leállítsa...Annyira elegem volt!

Megbántam, hogy ezt kimondtam, hisz mégiscsak a férjem anyja, de egyszerűen nem tudom visszaszívni. Nem szeretném, ha a fiam vagy a férjem "innák meg a levét" annak a kijelentésemnek, amit anyós felé irányítottam...Mit tudok tenni?

2018. máj. 6. 13:41
1 2
 1/19 anonim válasza:
30%

Meg lehet szakítani egy családi kapcsolatot.

Ha egy személy mérgező az életedben akkor zárd ki az életedből.

Persze a nejeddel is meg kell beszélni.

Ha benne vagytok a házasságban akkor az a megoldás, hogy nejed találkozik az anyjával. De hozzátok többet nem jön, és ti többet nem találkoztok.

Ha tovább mérgez akkor az anya lánya kapcsolatot is lehet limitálni, 8 hetente 1 vagy hasonló.

De ezt a nejeddel kell megbeszélnetek, hogy hol van a határ hogy neki mennyire hiányzik és mennyi méreg áramlik be a társkapcsolatotokba általa.

egyszóval:

anyósszakítás.

2018. máj. 6. 14:41
 2/19 anonim ***** válasza:
86%
A kerdezo a feleseg.
2018. máj. 6. 15:00
 3/19 anonim ***** válasza:
63%
Már ott megszakítottam volna vele minden kapcsolatot ahol megalázta a családomat az hogy ezt nagymamád temetésén tette az csak a hab a tortán. Ki ő, hogy ne tudd ignorálni???!! A gyerekemet se adnám a kezébe mert teletömné a fejét. Én nem értem amúgy ezeket a nőket! Mi is ilyen anyósok leszünk miért lesz ilyen egy ember?? Nagymamám (apám apja tehát anyám anyósa) is ilyen nem is tartjuk vele a kapcsolatot vén primitív boszorkány.
2018. máj. 6. 15:01
 4/19 anonim ***** válasza:
96%

Én most vagyok azon a szinten, nagyon sok minden után, hogy olyan szinten gyűlölöm a nőt az aljas természetével, a 68 fogas càpamosolyával meg az ártatlan pislogásával, amivel azt prezentálja kifelé, hogy én vagyok a hülye, mert ő SEMMIT nem ÚGY gondol, csak én értem félre, ő csak segít, jót akar (kinek??), hogy elmondhatatlan.

Tudod mi erre a megoldás?

Fél éve nem voltam a házában, ezután sem megyek, nem kommunikálok vele a jó napoton kívül, ha vhol össze is futunk, nem beszélek róla, nem foglalkozom vele egyáltalán, számomra egyszerűen nem létezik.

És hidd el, hogy így jobb. Mindenkinek. (Mondjuk lehet neki nem, mert megszökött a boxzsák, de az ő nézőpontja ès nem érdekel.)

Apósra ne számíts, mert após az iyen helyeken rendszerint papucs, nem lát, nem hall semmit, ha mégis állàst kell foglalnia, akkor jajjjjj, hát ő ezt észre sem veszi (wtf????? nem veszi észre, mit beszél, meg hogy viselkedik?), és társai.

Azért futott ki belőled, mert úgy érzed, tehetetlen vagy és azt látod, még hányszor, mi mindent le kell majd nyelned. De ha a sarkadra állnál és megszakítanád vele a kapcsolatot, ez a probléma mindjárt megszűnne.

Én így vagyok vele: rendben, neki nem kell engem szeretnie, de nekem meg nem kell zsebrevágnom a sértegetéseit, a manipulációját. Ergo nem kell találkoznunk és kész.

Azt nem értem, hogy a férjed meg a gyereked, hogyan innák meg a kijelentésed levét??

2018. máj. 6. 15:16
 5/19 anonim ***** válasza:
2%
Jézusom, te komolyan azt képzeled magadrol, hogy omnipotens vagy, és ha hangosan kimondod, hogy “azt kívánom, hogy dögöljön meg!“ akkor az meg is fog történni? Ennyi észel ne csodálkozz, ha mindent meg akarnak mondani neked.
2018. máj. 6. 17:32
 6/19 A kérdező kommentje:

Sajnos szó szerint a szomszédom, a férjem meg tartani akarja velük a kapcsolatot, így nem tudom megoldani, hogy ne találkozzon a babámmal, mert férjem átviszi. Annyit elértem, hogy nem jönnek. Csak, ha szülinapja van a férjemnek meg a babának...azon hülye elméletük van, hogy a fiataloknak kell menni az idősebbekhez...Ritkán (mondjuk havonta 1x átnéznek, ennyi). Én meg 2-3 hetente átmegyek hozzájuk párommal meg babával, hogy ne ócsároljanak, és kész.

5-ös: Mielőtt ilyen primitív megjegyzést teszel, kérdezz már rá, hogy miért gondolom, hogy a fiam vagy a férjem pórul járhat. Azt nem írtam le, hogy a férjem nagynénje meghallotta, mert átjött hozzánk (az egész rokonság itt lakik a szomszédban). És bár nincsenek jóban, de eléggé furcsán reagált...lehet, hogy el is mondta neki és ezért tartok tőle, hogy anyósom áskálódni fog előbb vagy utóbb...Szereti az unokáját és a fiait, de nem őszinte szerintem ezzel kapcsolatban sem...szerintem csak saját magát szereti, és egy igazi képmutató dög...

2018. máj. 6. 22:15
 7/19 A kérdező kommentje:
A férjemet bánthatja azzal, hogy elnéz mellettünk ( hogy úgy tesz, mintha megszakítaná velünk a kapcsolatot - már 1x tett ilyet, és a férjemnek nagyon rosszul esett), babát meg fizikailag bánthatja...vannak neurológiai problémái, amiből kifolyólag orvosi utasítás és ellenőrzés nélkül szed valami bogyókat, és nem bírja tartani a gyereket, de mindig dajkálná, és már nem egyszer voltm hogy "jaj, vegyétek el, mert elejtem"...volt, hogy az utoldó pillanatban kaptuk ki a kezéből...és félek, hogy esetleg kárt tehet benne... :(
2018. máj. 6. 22:24
 8/19 anonim ***** válasza:
26%

Gondoltam rá, hogy valaki meghallotta és ez a baj.

Aki a-t mond, mondjon b-t is.

Ha kicsúszott, ez van, nincs más hátra, mint előre. A legrosszabb megoldás, hogy most még meghúzod magad, mert ezek a nők a gyávaságtól, gyengeségtől még vérszemet kapnak. Tele a gyakori az olyan menyekkel, akik siránkoznak, hogy mennyi mindent eltűrtem, aztán egyre ostobább velem.....

Ha kitör a botrány, meg kell mondani, hogy igen, ez van, nem volt szép dolog, de ha valakit érdekel, akkor elmondom, hogy miért, hogyan kerültem ebbe az àllapotba.

Ha ennyire nincs szavad a házasságodban, akkor nehéz lesz.

Mit szólna a férjed, ha vele viselkedne így a te anyád, ha neki kellene mindezt eltűrnie? Gondolom, az nem lenne magától érthetődő; ha neki nem adnák meg a kötelező tiszteletet, akkor mindjárt nem kellene áthordani a gyereket.

Mi az, hogy a fiatalabbnak kell hordani a gyereket, meg átjárni? Mert ha nem megyek, akkor mi van, megvernek? Akkor megyek, ha normálisak velem is, amúgy meg nem, és senkinek semmi köze hozzá.

Ha zsarolja a saját gyerekét, ha az anyós által nem megfelelőnek tartott viselkedés esetén jön a hiszti meg a manipuláció, akkor talán a férjed nézze meg nyitott szemmel az anyját és ne engedjen a zsarolásnak.

A neurológiai problémákat meg nem is értem, ha mindez igaz, akkor hogy engedhetitek meg, hogy anyós azt csináljon a gyerek körül, amit akar?

2018. máj. 6. 23:12
 9/19 anonim ***** válasza:
Na jo, irasbol ugy jott le, hogy anyosnak mondtad. Hatamogott lett mondva, nem isbtudom, akkor minek Itt a sok irogatas. Visszamondtak, nem emlitette az anyos, fogad a hazaban, akkor minek a nagy izgulas?
2018. máj. 6. 23:22
 10/19 acelsziv ***** válasza:
50%

Ha a férjed ezek után még mindig nem melletted áll akkor nálatok is van baj bőven.

Mellesleg alapszabály hogy anyós mellé NEM költözünk.

2018. máj. 7. 07:32
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!