Tiszta hülye itt néhány ember...Akik olyanokat írnak, hogy "neked semmi közöd hozzá", "nem ítélkezhetsz", "neked semmi beleszólásod nincsen", "az ő háza, azt csinál, amit akar", azok ugyanolyan elmeháborodott, idióták, mint a kérdező anyósa....Mi az, hogy nem ítélkezhet, meg maradjon csöndben, tűrje el??? Senki nem mondott olyat, hogy a kérdezőnek joga van beleszólni az anyósa életébe, irányítani és valóban örüljön neki, hogy van lehetősége ott élni a pájával, de nem kell hagynia, hogy így viselkedjenek vele! Az anyós a saját házában, a saját lakásában azt csinál, amit akar és ebbe a kérdező nem szólhat bele, mert nincsen hozzá semmi köze. Ugyanígy az anyós nem turkálhat a kérdező és a párja cuccai között, mert az a saját cuccuk, a saját holmijuk, a saját szobájukban, amihez az anyósnak semmi köze nincsen (akkor sem, ha a holmijuk a szobában, az a szoba pedig történetesen az ő házában van). Ez egy alapvető norma, hogy nem nyúlunk hozzá más dolgaihoz! Aki ezt nem érti meg, annak valami baj van a fejében...Nyilván az is egy megoldás, hogy elköltöznek vagy hazaköltözik (de egyébként itt megjegyzem, hogy normális családokban, normális emberek között ez igenis egy működőképes dolog, mert ott nem az megy 0-24, hogy hogyan csesszünk ki a saját gyerekünkkel, hogyan manipuláljuk a másikat, hogyan barmoljuk szét a gyerekünk kapcsolatait stb...szerencsére még vannak olyan családok, ahol ez nem szokás és képesek békésen, kultúrált módon együtt élni), de szerintem először érdemes lenne megpróbálni megbeszélni vele (főleg, ha mondjuk nem tudnátok külön költözni tőlük...persze, tudom, az "ne akarjon felnőttesdit játszani",..ja, de aki meg otthon él és gyűjtöget, mert még nincsen pénze különköltözni, az meg egy élősködő parazita, mi?...20 évesen első éves egyetemista voltam, tanultam és egy kanyi vasam nem volt, nem hogy kifizessek több mint százezer forintot egy albérletre, de tudom, hogy itt mindenki már 15 éves kora óta dolgozik is). Én a helyedben biztosan megmondanám neki, hogy tudok róla, hogy amíg távol vagyunk, addig bejárkál a szobánkba és a cuccainkban turkál, ami minket zavar és nem egy normális dolog, semmi köze nincsen hozzá. Megkérném, hogy ha a valamit kölcsön akar kérni, valamire kíváncsi, akkor jöjjön oda, szóljon és megbeszéljük, de ne titkolózzon, ne rendezkedjen a hátunk mögött. Értelemszerűen a pároddal is beszéld ezt meg vagy akár ő is beszélhet az anyukájával, hátha tőle jobban fogadja. Szerintem ilyen helyzetekben az a legjobb, ha őszinte és egyenes vagy, feleselges kertelni, mondd meg neki, hogy mi a probléma.