Nem eszek, iszok meg semmit a párom szüleinél, mit tegyek, hogy ne legyen sértődés?
Szóval a párom anyja nem fektet túl nagy hangsúlyt a higiéniára. A lakás meg az edények tiszták, nem arról van szó. Sokkal inkább arról, hogy számomra undorító módon készíti és tárolja olykor az ételt.
Hazaér a munkából, se kézmosás se semmi nélkül, koszos kézzel nekiesik főzni. A nyers húst a konyhapulton vágja, úgy hogy előtte fél perccel a sáros aljú nejlonszatyrot tette rá, és meg sem törli. A kész ételbe is beleeszik kézzel, szopogatja az ujját stb.. Bent cigizik a konyhába a tűzhely fölött, belehullik a hamu a levesbe meg ilyenek. A tejet is képes egy napig kint hagyni a konyhapulton, utána meg azt kellene inni, aztán vagy romlott vagy nem. Ha szeletel mondjuk egy süteményt ott is minden egyes vágás után lenyalja a kést és az ujját.
Az ivás is úgy működik, hogy van egy üveg víz az asztalon és a szülők meg a párom plusz a 2 tesó közösen isznak egymás után ugyanabból az üvegből. Poharat senki nem használ. Az lenne a természetes, hogy én is abból az üvegből igyak.
Ezek után én igyekszem semmit nem enni és inni ott, nem tehetek róla de nekem ez gusztustalan. A párom tudja mi a véleményem erről, nem zavarja. Ha megyek hozzájuk előtte mindig bekajálok itthon, aztán ha nagyon megéhezek maximum valami szendvicset készítek magamnak, egy kis víz meg mindig van a táskámban.
Az a bajom, hogy jóban vagyok az anyukával, és egyértelmű, hogy nem szeretném őt megbántani, de már kezd neki feltűnni, hogy sosem eszek iszok ott szinte, és nem érti miért. Nem bírom rávenni az evésre magam ott, mert itthon ez nem szokás, és nagyon nem találom higiénikusnak. Én nem akarom őt leszólni, mert ahány ház annyi szokás, joga van úgy csinálni mindent otthon ahogy neki tetszik, csak hogy kerüljem el az ebből fakadó sértődést? Egyébként ti is undorítónak találjátok ezeket, vagy csak én nem tudok ezzel azonosulni?
Az én anyósom is ilyen, ha nem durvább. Szintén lakásban cigiznek, vágni lehet a füstöt. Mivel sokszor nincs víz a lakásban, így elég durván néz ki a fürdő. Életemben egyszer akartam használni, de öklendezve fordultam ki, még jó hogy nem látta senki. Nem volt víz, ezért fazékban volt a wc mellé készítve, hogy azzal kell majd leönteni. Ige ám, de mivel azzal spórolni kell, így a kis dolgot (a gyerekek még a nagyot is) otthagyták a wc-ben, és ha az egyik szülő ment akkor ő leöntötte egybe valamikor a nap folyamán. Na képzelhetitek, mikor nyáron egész nap ott rohad a prodoktum... Ráadásul az ajtót sem lehet bezárni, ezért az egész házban érződik.
Kézmosó csap nincsen. Még régen valamikor kiszakadt a falból és azóta nem csinálták meg. A kádban van egy másik fazék víz, abba kell kezet mosni. Ezzel nincs bajom, nagymamámnál sem volt víz, de nála soha nem volt ilyen állapot. Ja és ő mindig frissen öntött vizet a kézmosós edénybe és utána ki is öntötte, nem az egész család egy tál vízbe mosakodott. Szappan nincs, nem is használnak. A kádat szerintem soha nem talarították ki. Eredetileg fehér lenne, de barna az alja. A szennyes ruha beterítette az egész padlót, azon át lehetett elmenni a wc-ig, de addig én nem jutottam el. Az sem volt soha takarítva szerintem. Egy mobil wc-t szívesebben használnék, mint azt.
A mosogatás szépen szólva nem alapos. A kaját simán kint hagyják és mászkálnak rajta a legyek, aztán azzal kínálnak.
Cipőstől vannak a házban is és az ágyba is befekszenek így. Mindig mikor megyünk, anyósom az ágyban fekszik ruhástól és cigizik.
Kukájuk nincsen, mindent eltüzelnek (régen még a szaros pelenkát is).
A szőnyegen még anyatej foltok vannak meg gyerek/kutyapisi, mert "majd felszárad" alapon nem takarították fel. A legkisebb gyerek most 7 éves...
Én egy kezemen meg tudom számolni, hogy 5 év alatt hányszor ettem náluk. Talán 2x, egyszer csak azért, mert a gyerekek kínáltak, de az is egy szelet süti volt csak. Én nem szóltam nekik, egyszerűen mondom, hogy nem vagyok éhes. Nagyon ritkán megyünk, szóval nem hiszem hogy feltűnik nekik. Nagyon örülök, hogy páromat az apja nevelte fel. Náluk rend és tisztaság volt mindig. Én nem akarok beleszólni a dolgaikba, de azért meg van róla a véleményem. Vicc az egészben, hogy mikor ők voltak nálunk egyszer akkor még anyósom szólt be, hogy milyen régimódi a wc-nk, mert madzagot kell meghúzni, nem gombot nyomni. Meg, hogy "minden tiszta kutyaszőr". Benti kutyánk van, de milliószor tisztább a kutya fekhelye is, mint az ő otthonuk. A gyerekek előtt minket állít be tisztaságmániásnak, mert hetente többször is porszívózok (már csak a kutya miatt is) meg úgy alapból rend van nálunk. A gyerekek nálunk találkoztak először ablakmosóval, zsíroldóval meg ilyen alap tisztítószerekkel.
Ezt elég borzasztó volt elolvasni.
Ha ugyanazzal a ronggyal törli a wc-deszkát meg a konyhapultot, tuti könnyen összehozhat a családnak egy kalici vírust. Ezt esetleg megemlíteném neki. (Egyik munkahelyemen a közös irodaházi takarító csinálta ezt, én meg észrevettem. Vettem neki három rongyot a mi irodánkhoz, mindegyik helyiséghez, elmagyaráztam a kalici vírust, a wc ülőke-mosogató kitörlés kombót, a kiscsaj húsz éves volt, én harmincon túl, azt mondta, otthon is így csinálják, és pár nap múlva felmondott... ezért... mert rászóltam.)
Az anyósjelöltem kényszeres tisztaságmániás, Domestost tett a folyékony szappanba, hogy a kutya után fertőtlenítsük magunkat, amitől egész testre kiterjedő allergiás rohamom lett. Ez csak egy dolog, ezer ilyen van. A párom férfi létére szintén elég tisztaságmániás. Az anyjától, eme tulajdonságától (is) idegrohamot kapok.
Én nem sikálok állandóan, mániákusan biztos nem, és kicsit rendetlen vagyok, de amit leírtál, az nekem sok. Nem tudom elképzelni, hogy az egész család rendszeresen egy üvegből igyon. Még azt sem. Persze, iszunk egymás után, ha olyan a szitu, de hogy ez legyen a divat? Hazajövök, kezet mosok, ez alap. Stb.
Én nem tudok nyerő tanácsot adni, magamat ismerve én elkezdenék célozgatni vagy valami. A kapcsolat elején az ember nem nagyon nyitja ki a száját. Én sem nyitottam ki az elején. De aztán meg túl sokáig tartottam magamban a véleményemet, és nekem ez nagyon rosszat tett. Utána kevésbé cizelláltan mondtam el anyósjelöltnek a véleményemet. Többet nem igen akarom látni. (Ő se engem). Szóval a kapcsolat érdekében előbb-utóbb szerintem valamit mondanod kell majd. Magadat meg te ismered, hogy te ezt meddig bírod szó nélkül.
Ha legközelebb anya panaszkodik hogy fúúú mekkora mocsok van nálam megmutatom neki 32-es kommentjét.
Mindig hallgatom milyen igénytelen vagyok pedig igazából annyi a szobám bűne hogy néhol lor van meg szét vannak dobálva ruhák, szatyrok, semmi romlandó, ellenben ócsémnél láttam már félbehagyott penészes konzerv kukoricát mégse froclizzák ennyit.
Olvasni is gyomorforgató volt... Meg s válaszok is...
Én hazudnék a helyedben, kérdező. Különleges diéta (glutén-, tojás-, tejtermék mentes) így magamnak készítek ételt. Könnyen elkapok szájfertőzést, így csal külön üvegből ihatok.
Így oldanám meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!