Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Nem eszek, iszok meg semmit a...

Nem eszek, iszok meg semmit a párom szüleinél, mit tegyek, hogy ne legyen sértődés?

Figyelt kérdés

Szóval a párom anyja nem fektet túl nagy hangsúlyt a higiéniára. A lakás meg az edények tiszták, nem arról van szó. Sokkal inkább arról, hogy számomra undorító módon készíti és tárolja olykor az ételt.

Hazaér a munkából, se kézmosás se semmi nélkül, koszos kézzel nekiesik főzni. A nyers húst a konyhapulton vágja, úgy hogy előtte fél perccel a sáros aljú nejlonszatyrot tette rá, és meg sem törli. A kész ételbe is beleeszik kézzel, szopogatja az ujját stb.. Bent cigizik a konyhába a tűzhely fölött, belehullik a hamu a levesbe meg ilyenek. A tejet is képes egy napig kint hagyni a konyhapulton, utána meg azt kellene inni, aztán vagy romlott vagy nem. Ha szeletel mondjuk egy süteményt ott is minden egyes vágás után lenyalja a kést és az ujját.

Az ivás is úgy működik, hogy van egy üveg víz az asztalon és a szülők meg a párom plusz a 2 tesó közösen isznak egymás után ugyanabból az üvegből. Poharat senki nem használ. Az lenne a természetes, hogy én is abból az üvegből igyak.

Ezek után én igyekszem semmit nem enni és inni ott, nem tehetek róla de nekem ez gusztustalan. A párom tudja mi a véleményem erről, nem zavarja. Ha megyek hozzájuk előtte mindig bekajálok itthon, aztán ha nagyon megéhezek maximum valami szendvicset készítek magamnak, egy kis víz meg mindig van a táskámban.

Az a bajom, hogy jóban vagyok az anyukával, és egyértelmű, hogy nem szeretném őt megbántani, de már kezd neki feltűnni, hogy sosem eszek iszok ott szinte, és nem érti miért. Nem bírom rávenni az evésre magam ott, mert itthon ez nem szokás, és nagyon nem találom higiénikusnak. Én nem akarom őt leszólni, mert ahány ház annyi szokás, joga van úgy csinálni mindent otthon ahogy neki tetszik, csak hogy kerüljem el az ebből fakadó sértődést? Egyébként ti is undorítónak találjátok ezeket, vagy csak én nem tudok ezzel azonosulni?

2018. febr. 21. 12:48
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
100%
Hát, megértem a problémád, mert ez így nekem is sok lenne egy kicsit. Viszont megoldás nem nagyon van. Illetve, vagy "lapítasz", tovább, vagy belemész egy konfliktusba.
2018. febr. 21. 13:34
 12/48 anonim ***** válasza:
95%

10: Ez nagyon durva!!!

Én tuti nem mennék oda.

Azért ez már undorító, hogy azzal törlik a konyhai eszközöket, amivel a wc-t. Meg nincs szappan???

Áhhhhh, nagyon gáz.

Menjen hozzájuk a nyári villám.

2018. febr. 21. 13:37
 13/48 A kérdező kommentje:
Hál istennek az edényeket és az evőeszközöket mosogatógépben mossa, de van egy kis kék rongya, amivel letörli a wc ülőkét, aztán a tűzhelyet is áttörli vele, mert mondjuk ráfröccsögött az olaj, mert hát ő nagyon tiszta:D
2018. febr. 21. 13:39
 14/48 anonim ***** válasza:
75%

"Vagy megszoksz, vagy megszöksz!"

Ha szóvá teszed, a válasz az lesz, hogy az ő családjában ez így szokás, azzal, hogy veled is ezt csinálja, kimutatja: a családhoz tartozónak tekint. Erre nehezen tudsz mit lépni.

Kerüljed, hogy kajaidőben menj hozzájuk.

Ha szóváteszed, konfliktust generálsz.

2018. febr. 21. 13:46
 15/48 anonim ***** válasza:
94%

Nálam a nagynéném ugyanez, kisgyerekként még nem láttam, hogy csinálja a kaját, de amint rájöttem, meg közben szívja le a taknyát, aztán megyalja a fakanalat stb, haj az ételben, szabályosan hányingerem van, ha nála kell enni.

Undorító és én a helyedben nem finomkodnék, leszarom, de viszek kaját és azt eszem meg. Ennyi.

2018. febr. 21. 13:47
 16/48 anonim ***** válasza:
100%

Uram atyám, ezt olvasni is borzasztó volt. Az én exem családja sem volt éppenséggel tisztaságmániás, de ehhez képest ők patyolat...

Egyébként a párod otthon él még anyukájál?

Ha tudja, hogy zavar ez téged, járjon ő sűrűbben hozzád, és náluk legyetek kevesebbet.

Mást nagyon nem tudok mondani, mert ezt sehogy sem lehet sértődés nélkül közölni, változtatni meg tuti nem fog...

2018. febr. 21. 13:54
 17/48 anonim ***** válasza:
60%

Szia, anyóséknál ugyan ez! ....

Mi úgy oldjuk meg párommal hogy “pont előtte ettünk otthon és tele vagyunk” vagy “ Nemsokára megyünk vacsorázni, nem szeretnénk bekajálni”

Mivel regiesen főz (nagy fazekkal) sokszor pakol nekunk, akkoris mikor kifejezetten kerjuk hogy ne pakoljon kajat... Sajnos a kutyanal landol vagy a szemetbe, mert nincs gyomrunk megenni a parommal... De ő dolga... de az turi h a leendő gyerekunk nem mehet oda :D

2018. febr. 21. 14:01
 18/48 anonim ***** válasza:
87%

A volt anyósom volt hasonló "tiszta" háziasszony :) mindig büszke volt arra, hogy a konyhájában egyetlen koszos kanál, pohár sincs elöl hagyva (sokszor kihűlt, zsíros vízben mosogatott, ami a 2-3 órával azelőtti mosogatásból maradt meg. Így spórolni tudott a vízzel :) ) és minden nap felporszívózott a folyosón. Néha máshol is, de a folyosó nagyon fontos volt :D

Ebben ki is merült nála a takarítás :D Port törölni nem szokott (a tűzhelye fölött volt egy kis polc, ami tele volt sokéves porcicával. Itt tartotta a gyufát...hányszor húzhatta ezzel bele a koszt a levesbe?), wc-t, fürdőkádat kimosni sem. A szellőztetést mellőzte, nehogy kiengedje már a meleg levegőt. Télen utáltam odajárni. Ahogy beléptem az ajtón, megcsapott az állott-pállot penészes szag.

A mostani anyósom sem valami házitündér. Amit nem muszáj elmosni, azt csak elöblíti vízzel (pohár, tányér, evőeszköz). Ha valamelyik edényére nincs szüksége, nem mossa el. (a gyomrom forgott, amikor 2 hét után még mindig nem volt elmosva ugyanaz a 2 fazék) Én is ritkán eszek nála. Ilyenkor összeszorítom a fogam és próbálok nem gondolni arra hogyan készült az étel :) egyébként jól főz, a higiéniát leszámítva. Szólni nem fogok neki, elmúlt 60 éves. Ha ennyi ideig így megfelelt neki, ezek után sem fog változtatni rajta. Főleg, hogy csak néha-néha, családi összejövetelekkor eszem nála.

2018. febr. 21. 14:02
 19/48 anonim ***** válasza:
86%

Durva. Nos, én nem vagyok egy tisztaságmániás, kerülöm a fertőtlenítést, ha leesik az étel a földre, lefújom és megeszem, ha menthető (nyilván másnak nem adom), kóstolok a fazékból (mondjuk ketten vagyunk, vendég sosincs), de azért amiket írsz, azok szerintem is sokkolóak. A wc-törlő ronggyal még csak a kádat sem törlöm, s amivel mosogatok, azzal csak a konyhapultnak van esélye, már a konyhaszekrény alsóbb, piszkolódóbb részénél is rezeg a léc... Hogyan lehet pohár nélkül élni? S néha kell szappan... Alap kézmosáshoz nem, de piszkosabb esetben... Ezek nagyon alapok!

S még azt hittem, hogy én vagyok laza, akin mások kiakadnának... Tudatában vagyok, hogy vannak extrém igénytelen emberek, de akkor is.

Én megmondanám, hogy én kicsit nagyobb higiénikusságot szeretek. Ez nekem elég szép, de ha megsértődik, tegye, én nem fogok lapítani, igazából eleve nem mennék ilyen helyre...

2018. febr. 21. 14:12
 20/48 anonim ***** válasza:
100%
Ez nagyon szörnyű. Öszintén nem tudom mi lehet erre a megoldás. Max az ha minél levesebbet vagy ott. De hosszú távon nem megoldás. Nem tudom mennyire komoly kapcsolat de a párodnak talán komolyan el kéne beszélgetnie vele.
2018. febr. 21. 14:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!