Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Nem eszek, iszok meg semmit a...

Nem eszek, iszok meg semmit a párom szüleinél, mit tegyek, hogy ne legyen sértődés?

Figyelt kérdés

Szóval a párom anyja nem fektet túl nagy hangsúlyt a higiéniára. A lakás meg az edények tiszták, nem arról van szó. Sokkal inkább arról, hogy számomra undorító módon készíti és tárolja olykor az ételt.

Hazaér a munkából, se kézmosás se semmi nélkül, koszos kézzel nekiesik főzni. A nyers húst a konyhapulton vágja, úgy hogy előtte fél perccel a sáros aljú nejlonszatyrot tette rá, és meg sem törli. A kész ételbe is beleeszik kézzel, szopogatja az ujját stb.. Bent cigizik a konyhába a tűzhely fölött, belehullik a hamu a levesbe meg ilyenek. A tejet is képes egy napig kint hagyni a konyhapulton, utána meg azt kellene inni, aztán vagy romlott vagy nem. Ha szeletel mondjuk egy süteményt ott is minden egyes vágás után lenyalja a kést és az ujját.

Az ivás is úgy működik, hogy van egy üveg víz az asztalon és a szülők meg a párom plusz a 2 tesó közösen isznak egymás után ugyanabból az üvegből. Poharat senki nem használ. Az lenne a természetes, hogy én is abból az üvegből igyak.

Ezek után én igyekszem semmit nem enni és inni ott, nem tehetek róla de nekem ez gusztustalan. A párom tudja mi a véleményem erről, nem zavarja. Ha megyek hozzájuk előtte mindig bekajálok itthon, aztán ha nagyon megéhezek maximum valami szendvicset készítek magamnak, egy kis víz meg mindig van a táskámban.

Az a bajom, hogy jóban vagyok az anyukával, és egyértelmű, hogy nem szeretném őt megbántani, de már kezd neki feltűnni, hogy sosem eszek iszok ott szinte, és nem érti miért. Nem bírom rávenni az evésre magam ott, mert itthon ez nem szokás, és nagyon nem találom higiénikusnak. Én nem akarom őt leszólni, mert ahány ház annyi szokás, joga van úgy csinálni mindent otthon ahogy neki tetszik, csak hogy kerüljem el az ebből fakadó sértődést? Egyébként ti is undorítónak találjátok ezeket, vagy csak én nem tudok ezzel azonosulni?

2018. febr. 21. 12:48
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
87%
Jesszus ez már extrém. Nagyon undi, én sem enném meg, amit főz. Én mindenhol úgy láttam eddig, hogy van egy külön kanál kóstolni a kaját, és két kóstolás között le van öblítve a csap alatt. Az jó, ha a párodat le tudod szoktatni ezekről az undi dolgokról, de az anyja nem fog változni. Basszus nem is értem hogy hogy nincs állandóan valami fertőzésük?
2018. febr. 21. 14:42
 22/48 anonim ***** válasza:
100%
Én ugyazekért nem eszem, nem iszok az anyósoméknál. De én, hogy sértődés ne legyen már az elején mondtam anyósomnak, hogy ha bárki után eszek vagy iszok, utána szinte másnap komoly szájfertőzésem lesz. Anyósom azóta külön vesz nekem ásványvizet amiből csak én iszok. Amúgy nem hazudtam neki mert tényleg így van.
2018. febr. 21. 14:45
 23/48 anonim ***** válasza:
89%
Én megértem a gondodat, de kèrdezhetek valamit? Szpktál étteremben enni? vagy meki? vagy bárhol? Beszoktál ülni egy kávézóba? Mert ezeken a helyken sincs nagy higíénia. Saját szememmel láttam amikor az influenzás srác készitette a kaját, közben meg tenyerével törölte az orrát, hogy ne csöpögjön a kajàba, persze azzal a tenyérrel fogdosta az ételt, Voltam olyan cukrászdában ahol több sütit rendeltem, és a csaj kézzel, sütis lapáttal pakolta a sütit. Minden új sütinél tövig nyalta az ujjait. Kipakoltattam vagy 20 sütit majd közöltem vele, hogy dobja ki mert nyàlas. Nem vettem meg. Szóval bárhová mész beleütközöl ilyen trehány dolgokba.
2018. febr. 21. 14:51
 24/48 anonim ***** válasza:
69%
A magyar felnöttek 90 % nem mos kezet még vécé után se,csodálkozunk miért van ennyi nyavalya kórság. Igénytelen parasztokhoz meg én nem megyek vendégsegbe ahol a külön poharat se ismerik..
2018. febr. 21. 14:54
 25/48 anonim ***** válasza:
96%

Én már a látványtól is elkaptam volna valami halálos kórt és lefordultam volna holtan a konyhaszékről az biztos!!!

Rend - és tisztaságmániás vagyok és nem szégyellem.

Nem iszok senki után, ha valaki a poharam tetejét megfogja abból már nem iszok, ha kint maradna 1 napig a tej tuti kiönteném.

A kézmosás és a fertőtlenítés alapvető dolog, szerintem ebben nincs olyan, hogy ahány ház annyi szokás.

Ennyi erővel az ÁNTSZ is mondhatná azt, hogy nem záratja be az étkezdét ha egér van benne meg némi egérszr, mert ott az a szokás.

WC után kezet kell mosni. Nyers hús esetén előtte és utána is le kell mindent mosni mosogatószerrel. Főzés előtt kezet kell mosni.

Én akkor sem ennék ilyen helyen egy falatot sem ha sértődés lenne belőle, senki nem tudna rávenni semmivel.

Egyszer egy kollégámnál voltam vendégségben, főzött egy kávét. A csésze, amiben a kávét kaptam koszos volt, a belsejében rá volt száradva valami folyadék maradványa, de jó vastagon. Megkérdeztem tőle, hogy mi ez a pohárban belül? Azt mondja: jaaa az? az csak a tej, biztos rosszul mostam el a múltkor.............................. Letettem a csészét és nem nyúltam hozzá többet. Nyilván nem fogok ilyenből fogyasztani és magyarázkodni sem arról, miért nem.

2018. febr. 21. 15:08
 26/48 anonim ***** válasza:
100%
Azért az elég durva, hogy a párod látja, neked ez a helyzet nem fekszik és ő se tesz ellene, pont ő az, akinek ezt otthon mondania kéne, hogy anyu apu tesók légyszi legyünk már magunkra is meg a környezetünkre figyelemmel meg legyünk már igényesebbek, mert ez marhára gusztustalan! Neki kellene ezt velük megbeszélni!
2018. febr. 21. 15:21
 27/48 anonim ***** válasza:
93%
Pfú, azt hiszem én sem ennék ott semmit. Ez nagyon ciki, nem is tudom mit lehet állandóan kitalálni, hogy miért nem eszel.
2018. febr. 21. 15:44
 28/48 anonim ***** válasza:
92%

"A magyar felnöttek 90 % nem mos kezet"

Egen. 24-es ebből írja a doktori értekezését - a Statisztika tudományok doktora címért. bruhahahaha az egész - jót mulatok rajtatok

2018. febr. 21. 15:50
 29/48 anonim ***** válasza:
100%
#23: Ez sajnos, így igaz, de ilyenkor a fő gond az, ha látoda "folyamatot". Hiszen alighanem te is gond nélkül megetted volna a sütit, ha nem látod a kiszolgáló akcióját.
2018. febr. 21. 16:38
 30/48 anonim ***** válasza:
100%
Hát, apai nagyszüleim pontosan ilyenek voltak. Anyám sem evett soha náluk egy falatot se. Hogy mi a megoldás? Anyu kibírta azt a 25 évet amíg meghaltak.. :D Sajnálom, nem tudtalak megvigasztalni, mi?
2018. febr. 21. 17:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!