Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Nem eszek, iszok meg semmit a...

Nem eszek, iszok meg semmit a párom szüleinél, mit tegyek, hogy ne legyen sértődés?

Figyelt kérdés

Szóval a párom anyja nem fektet túl nagy hangsúlyt a higiéniára. A lakás meg az edények tiszták, nem arról van szó. Sokkal inkább arról, hogy számomra undorító módon készíti és tárolja olykor az ételt.

Hazaér a munkából, se kézmosás se semmi nélkül, koszos kézzel nekiesik főzni. A nyers húst a konyhapulton vágja, úgy hogy előtte fél perccel a sáros aljú nejlonszatyrot tette rá, és meg sem törli. A kész ételbe is beleeszik kézzel, szopogatja az ujját stb.. Bent cigizik a konyhába a tűzhely fölött, belehullik a hamu a levesbe meg ilyenek. A tejet is képes egy napig kint hagyni a konyhapulton, utána meg azt kellene inni, aztán vagy romlott vagy nem. Ha szeletel mondjuk egy süteményt ott is minden egyes vágás után lenyalja a kést és az ujját.

Az ivás is úgy működik, hogy van egy üveg víz az asztalon és a szülők meg a párom plusz a 2 tesó közösen isznak egymás után ugyanabból az üvegből. Poharat senki nem használ. Az lenne a természetes, hogy én is abból az üvegből igyak.

Ezek után én igyekszem semmit nem enni és inni ott, nem tehetek róla de nekem ez gusztustalan. A párom tudja mi a véleményem erről, nem zavarja. Ha megyek hozzájuk előtte mindig bekajálok itthon, aztán ha nagyon megéhezek maximum valami szendvicset készítek magamnak, egy kis víz meg mindig van a táskámban.

Az a bajom, hogy jóban vagyok az anyukával, és egyértelmű, hogy nem szeretném őt megbántani, de már kezd neki feltűnni, hogy sosem eszek iszok ott szinte, és nem érti miért. Nem bírom rávenni az evésre magam ott, mert itthon ez nem szokás, és nagyon nem találom higiénikusnak. Én nem akarom őt leszólni, mert ahány ház annyi szokás, joga van úgy csinálni mindent otthon ahogy neki tetszik, csak hogy kerüljem el az ebből fakadó sértődést? Egyébként ti is undorítónak találjátok ezeket, vagy csak én nem tudok ezzel azonosulni?

2018. febr. 21. 12:48
1 2 3 4 5
 1/48 anonim ***** válasza:
90%

Ez elég normális felfogás tőled, hogy belátod a saját otthonában mindent csináljon úgy ahogy megszokta. Jó, hogy a problémát megoldani próbálod, nem csak az anyósjelöltedet szidni. Több oldalról megpróbálod megoldani:

A, szóvá teszed, az egyik tábor azt fogja mondani, hogy rendes, korrekt ember vagy, hogy a szemébe mondod, a másik meg, hogy mi jogon pofázol bele más háztartásába.

B, elviseled és lapítasz tovább, ez valakinek szimpatikus, hogy kerülöd a konfliktust, mások meg sunyi kis alaknak tartanak

C, azt mondod, hogy különleges diétán vagy, ezért nem fogyaszthatod azt amit ők, ezzel óvod anyósjelölted érzéseid, de a másik szemszögből meg hazudós kis gyökér vagy.

Szóval mindegyik opciónak vannak buktatói, persze azt nézd, hogy Neked mi lenne a legjobb, legkényelmesebb, ne azt, hogy itt hányan szólnak majd le.

2018. febr. 21. 12:55
 2/48 anonim ***** válasza:
8%

Nem értem mi a gondod ezzel, több száz éven keresztül így (vagy még rosszabbul) éltek az emberek, és lám ugyanúgy megmaradt az emberiség.

Tudod, ahogy a mondás is tartja, a kemény környezet kemény embereket teremt. Gondolj bele, hogy aki így él, azt mennyire tudja megfertőzni egy influenza, nátha vagy torokgyulladás. Semennyire! Acélból lesz az immunrendszere.

2018. febr. 21. 12:56
 3/48 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem sem egy tisztaságmániás a barátod anyja, sajnos így is-úgy is sértődés lesz ebből. Ha nem eszel akkor azért, ha elmondod szépen a problémádat akkor azért. Itt nincs jó megoldás.
2018. febr. 21. 12:59
 4/48 anonim ***** válasza:
80%

Megértem, hogy nem akarsz náluk enni, inni.

Én sem vágynék rá. Ez a hamus dolog nagyon durva. Meg a nyalakodás is.

Mondjuk azt azért ugye tudod, hogy a barátod azzal a szájjal csókol meg, amivel abból az üvegből ivott, amiből mindenki :D Szóval ennyi erőből te is ihatnál. Meg nem gondolod, hogy te pohárba kapnád egy másik üvegből??

Én is beleiszom otthon az üvegbe, de abból másnak nem töltök.

Egyébként miért kéne ott enned? Nem enni mész, hanem a párodhoz.

Számomra az lenne a megoldás, hogyha a párom jönne hozzám. Én nem akarnék nagyon oda menni.

Viszont nem félsz, hogy a párod is ilyen a higiénia terén? Ebben nőtt fel. És ő neki jó így, nem tesz ellene. Pl. párod is simán iszik a közös üvegből.

2018. febr. 21. 13:04
 5/48 A kérdező kommentje:
A párom teljesen megérti a problémámat. Érdekes, én sem gondoltam volna, de mióta vele vagyok változott picit. Pl mindig rászóltam, hogy ne igyon már bele abba az üvegbe amibe a torokfájós anyja beleivott stb..eleinte mindig elfelejtette, de valahogy már kezd belerögződni a “mániám”, és nem abból iszik, hanem hoz fel a szobába egy üveggel kettőnknek. Ő sem mosott kezet nagyjából soha, de mióta rájött, hogy nagyon hajlamos vagyok a torok és mandulagyulladásra, próbál engem óvni és teljesen kialakult nála a rendszeres kézmosás, már alig kell rászólnom, vele nem lesz baj :)
2018. febr. 21. 13:10
 6/48 anonim ***** válasza:
45%

Egy őszinte ősz inte, legyél őszinte:

Kedves Juci néni, undorodom az ételkészítési eljárásaitól. A fiától nem undorodom annyira. Mi tévők legyünk?

2018. febr. 21. 13:12
 7/48 anonim ***** válasza:
97%

62%

Én félig falun nőttem fel, nagyapámnál, aki egyáltalán nem ügyelt a higiéniára, mégsem lett acélos immunrendszerem.

Értem mit akarsz mondani, de akkor ezzel az erővel legyen minden úgy, mint "régen", ne vegyél igénybe pl. számítógépet.

Kérdező, az én anyósom is hasonló. Egyáltalán nem mos kezet, szappan, kézfertőtlenítő sincsen nála, pedig étteremben dolgozik. Állandóan beteg, teleköhögi az ételt. Pelenkázás, disznóól takarítás után pár másodperces kézmosás, hideg vízben, szappan nélkül. A vécéje több hónapja ugyanott szaros. Egy ronygot használ mindenhez. közben folymaatosan port törölget, mert ő tiszta asszony. :)

Élettársam meg nagyon kényes a rendre, tisztaságra, mégsem veszi észre, ami náluk van, sőt mindig az otthoni körülményeket hozza fel példának.

Én a múltkor vittem magamnak szappant, azt mondtam, hogy a kontaktlencse miatt jobban kell ügyelnem erre. Utána lett szappan.

Az ételt általában megeszem, ami főtt, sült, stb. A salátát és hasonlókat kerülöm ott, ha lehet. Szerintem a sült, főtt étellel még próbát tehetsz, kevés mennyiséggel.

De megértelek.

2018. febr. 21. 13:16
 8/48 anonim ***** válasza:
96%

Előbb-utóbb fel fog tűnni nekik, hogy nem eszel, mindenképp sértődés lesz a vége.

Nekem a mamám volt ilyen, nem mosott kezet wc-zés után. Vizelettartási gondjai vannak, ezért betétet hord, azután se mos kezet, ha kicseréli, utána úgy süt-főz hugyos kézzel.

A kést szintén lenyalogatja minden egyes sütemény szeletelése után.

Nem mossa meg a zöldségeket, amit a boltban vett, mert jól van az úgy, azt nem kell megmosni. Egyszer is tele volt a karfiol fekete szöszökkel, nem mosta meg, tele volt vele a leves is...

Múltkor festés volt náluk, a festőnek úgy adott kávét, hogy előtte belenyalt, hogy megnézze elég meleg e. Undorító...

Nekem is mindig koszos tányérból akar adni enni meg használt evőeszközzel. Múltkor is ott vagyok nála, rakott káposztát evett, azt mondja, hogy ha befejezte az evést majd ehetek a tányérjából...

Én se szoktam nála semmit elfogadni amit süt-főz, természetesen észre vette, de nem mondtam miért, mert mindent a szívére vesz, meg is sértődött, ezért kitaláltam, hogy hozzon nápolyit, kekszet, piszedlit, üdítőt, ezt-azt a boltból, azokat elfogadom, így lenyugodott.

2018. febr. 21. 13:19
 9/48 anonim ***** válasza:
86%
Nálunk az apósomnál van ilyen. Én a különleges diétámra hivatkozom, de még ebből is sértődés lett. Pedig nem is hazudtam, mert tényleg van.
2018. febr. 21. 13:24
 10/48 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek, hogy nem szóltatok le!! Néha úgy gondoltam már én vagyok teljesen bolond:D

Amúgy amit írtatok utolsó 2 válaszoló, kb mintha én írtam volna. Itt is ugyanazzal a ronggyal letörli a wc szélét mint a tűzhelyet.. Szappan nincs! Tusfürdő meg sampon van aztán azzal szoktam kezet mosni.

Vágott egyszer nekem egy kis darab szalámit és a külsejét a fogával húzta le nekem:D

Nem értem igazából miért ilyen, mert a lakás tisztaságára meg nagyon figyel, állandóan tiszta ágyneműt húz, meg még a függönyöket is kb hetente mossa, naponta felmos. 44 éves nő, aki figyel az öltözetére, és az alakjára is, én elképzelni nem tudom, miért ilyen.

2018. febr. 21. 13:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!