Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Most ez komolyan ekkora bűn?

Most ez komolyan ekkora bűn?

Figyelt kérdés

A hétvégén anyósomék meglátogattak minket és segítettek nekünk a karácsonyi előkészületekben, ami tényleg jól jött, mert egy 2 éves és egy 4 hónapos csecsemő mellett nehezen boldogulunk, bár én jobban örültem volna a saját szüleimnek.

Mikor a konyhában teáztam anyósommal szemet szúrt neki az az ablak dísz, mert egy vörös színű csillag volt az ablakra tapasztva. Megkérdezte tőlem, hogy ezt ugye nem gondolom komolyan és kérte h vegyem le. Mellé még megjegyezte, hogy jó h nem horrok kereszttel nem díszítem a lakást.

De én megmondtam h ez egy karácsonyi dísz, és az emberek semmi kivetnivalót nem találnak benne. Ráadásul a piros egy karácsonyi szín. Az anyósom pedig kikelt magából és kijelentette, hogy nem tűr meg maga mellett egy olyan szinbólumot, ami azt az ideológiát képviseli, ami miatt emberek tízmillióit kegyetlenül meggyilkoltak, megnyomorítottak. Erre fogta a kabátját és hazament. Szóltam a férjemnek, aki az apósommal a kocsit szerelték. Az apósom a hír hallatára egyből hazament.

A férjem pedig nagyon lecseszett. Igaz nem egyszer mesélte nekem a férjem, hogy az anyjával gyerekkorában kegyetlenül diszkrimináltak az iskolában kulák származása miatt, a rákosi korszakban pedig anyosom apját megkínozták mert nem tudta beszolgáltatni a terményt, az anyját pedig megerőszakolták. Oké értem én, hogy biztosan egy traumatikus múltja volt, de egy karácsonyi dísz miatt nem kéne kiakadni. A férjem egyből le is tépte a díszt, na én ekkor nagyon mérges lettem, mert aznap reggel nagyon sokadt szenvedtem a felhelyezésével.

Egy dísz miatt miért kell feszültséet teremteni.

2017. dec. 19. 09:17
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/73 anonim ***** válasza:
25%

és teszem azt ha egy kínai bőrdzsekin vörös csillag van, akkor ha az illetőre rá is küldik a rendőrséget, az nem fog semmit tenni, mert nem az eszme terjesztéséért hordja, hanem mert olcsón kapta a kínai piacon...

Jelen esetben az anyós elvárta volna hogy megértsék a nézetét, de cserébe ő nem volt nyitott a másik fél álláspontjára.Már pedig tiszteletet és megértést csak az kaphat, aki szintén megadja ezt a másik félnek is.

2017. dec. 20. 00:37
 62/73 anonim ***** válasza:
46%

Továbbra sem értem mit nem értesz néhámy egyszerű már már majdnem tőmondaton...

Ennél lejjebb már nagyon nehezen tudok menni...

A vörös csillag önkényuralmi jelkép.

Használata tilos.

Teljesen mindegy, hogy papírmaséból vagy komenista vasból van-e.

Egyébként konkrétan emlékszem a hírre, hogy egy keleti ékszereket, díszeket árusító bolthoz a rendőrség rohant ki, amikor a swastikával díszített karkötőket jelentette valaki. Hatalmas botrány volt belőle.

Tehát továbbra is kérdem, mit nem értesz ezen az egyszerű törvényen?

2017. dec. 20. 00:55
 63/73 anonim ***** válasza:
39%

#18-as hszt olvassatok vissza:

" [link]

Nekem is vannak ilyesmi diszeim, na nehogy már gáz legyen Karácsonykor, sőtpiros csillag alakú gyertyám is van!!!"

Ha ezt ilyen komolyan vennek, akkor nem gyartananak tomegevel ilyen diszeket. Mert nem erne meg kockaztatni.

2017. dec. 20. 08:33
 64/73 anonim ***** válasza:
42%

#62, nálunk a csúcsdísz ilyesmi:

[link]

Nyilván azért van a boltokban, mert senki se arra gondol, amire Te.. vagy mindenki hülye csak te vagy az ész?-.-

2017. dec. 20. 09:19
 65/73 anonim ***** válasza:
79%

Nincs igazad kérdező... anyósodnak ez a "dísz" súlyos sebeket tépett fel (apját megkínozták, anyját megerőszakolták, stb.). Kérj tőle bocsánatot, mondd el, hogy neked eszedbe sem jutott, hogy az a csillag mit szimbolizálhat számára.

Próbáld meg átgondolni az ő helyzetét. Eszembe jutott egy hülye példa :) tételezzük fel, hogy a gyermekedet (anyukádat) megtámadja egy rénszarvas. Nem elég, hogy halálosan megsebesíti, de még meg is gyalázza. Pár év múlva elmész anyósékhoz karácsonyozni és a ház tele van aggatva papírból kivágott rénszarvasokkal. Gondolom te is kiakadnál... anyósod ha ugyanúgy reagálna, ahogy te tetted ("Na de anyuka, az csak egy karácsonyi dísz..."), akkor számodra ő volna a világ leggonoszabb embere, banyája. Remélem, sikerült érzékeltetnem azt, hogy ő mit élhetett át a diszed láttán!

2017. dec. 20. 09:24
 66/73 anonim ***** válasza:
71%
ui: nem szégyen bocsánatot kérni!
2017. dec. 20. 09:25
 67/73 Mansour ***** válasza:
72%
Valóban működik a kettős mérce, a horogkeresztre ugranak, a vörös csillagot meg elnézik, ez teljesen nyilvánvaló dolog (Heineken, ugye... de próbálna meg valaki horogkeresztes sört piacra dobni!). De ez társadalmi szintű kérdés, itt viszont mégiscsak egy családi "belügyről" van szó. Itt mindkét fél viselkedhetett volna megértőbben is, a férj reakcióját meg már többen is kielemezték, szóval, az nagyon nem stimmelt. De ami történt, megtörtént, most már azon kellene gondolkodni, hogy a családi békét hogy lehetne helyrehozni. Szerintem először a kérdezőnek kellene lépnie egy bocsánatkéréssel az anyós felé, ezt be kell vállalni, akkor is ha úgy érzi, neki van igaza. Utána, ha enyhül a légkör, lehet esetleg tisztázni, ki miért úgy reagált, ahogy.
2017. dec. 20. 10:03
 68/73 Mansour ***** válasza:
74%

Egyéként meg, erre varrjatok gombot:

[link]

2017. dec. 20. 10:19
 69/73 anonim ***** válasza:
48%

Alapban nem értem, hogy az ötágú vörös csillag hogy kerülhet bárhol is a karácsony közelébe, a betlehemi csillagra utalásképpen, mivel a betlehemi csillag és ábrázolása, így néz ki:

[link]

[link]

[link]

Minden egyéb csak tudatlanságból ered.

Kérj bocsánatot az anyósodtól, de nem azért, mert kitettél egy számára fájdalmas önkényuralmi jelképet, hanem azért, mert a határozott kérése ellenére nem vetted le és még vitatkoztál is.

"Egy dísz miatt miért kell feszültséet teremteni."

Ezt magadtól kérdezd, mert TE teremtettél feszültséget!

2017. dec. 20. 13:33
 70/73 anonim ***** válasza:
68%

#68 a horogkereszt egy korábban is létező minta volt, csak a 20.-ik században kezdték el más értelemben használni. Ezért lelhető fel ázsiai vonatkozásban.

Kérdező miután megtudtad mennyire negatív élményeket idézett benne, le kellett volna szedned már csak a nyugalom miatt is.

2017. dec. 20. 19:01
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!