Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Most ez komolyan ekkora bűn?

Most ez komolyan ekkora bűn?

Figyelt kérdés

A hétvégén anyósomék meglátogattak minket és segítettek nekünk a karácsonyi előkészületekben, ami tényleg jól jött, mert egy 2 éves és egy 4 hónapos csecsemő mellett nehezen boldogulunk, bár én jobban örültem volna a saját szüleimnek.

Mikor a konyhában teáztam anyósommal szemet szúrt neki az az ablak dísz, mert egy vörös színű csillag volt az ablakra tapasztva. Megkérdezte tőlem, hogy ezt ugye nem gondolom komolyan és kérte h vegyem le. Mellé még megjegyezte, hogy jó h nem horrok kereszttel nem díszítem a lakást.

De én megmondtam h ez egy karácsonyi dísz, és az emberek semmi kivetnivalót nem találnak benne. Ráadásul a piros egy karácsonyi szín. Az anyósom pedig kikelt magából és kijelentette, hogy nem tűr meg maga mellett egy olyan szinbólumot, ami azt az ideológiát képviseli, ami miatt emberek tízmillióit kegyetlenül meggyilkoltak, megnyomorítottak. Erre fogta a kabátját és hazament. Szóltam a férjemnek, aki az apósommal a kocsit szerelték. Az apósom a hír hallatára egyből hazament.

A férjem pedig nagyon lecseszett. Igaz nem egyszer mesélte nekem a férjem, hogy az anyjával gyerekkorában kegyetlenül diszkrimináltak az iskolában kulák származása miatt, a rákosi korszakban pedig anyosom apját megkínozták mert nem tudta beszolgáltatni a terményt, az anyját pedig megerőszakolták. Oké értem én, hogy biztosan egy traumatikus múltja volt, de egy karácsonyi dísz miatt nem kéne kiakadni. A férjem egyből le is tépte a díszt, na én ekkor nagyon mérges lettem, mert aznap reggel nagyon sokadt szenvedtem a felhelyezésével.

Egy dísz miatt miért kell feszültséet teremteni.

2017. dec. 19. 09:17
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/73 anonim ***** válasza:
54%
Egyszer karacsonyi diszeket keszitettem a gyerekkel. Kivagtam karacsonyfakat, csillagokat, a kicsi meg kifestegette oket. Hat a csillagot sarga papirbol vagtam ki, mert kezenfekvonek tunt. Es hatagu volt, mert olyat konnyu rajzolni. Eszem agaban nem volt a zsidok altal kotelezoen hordott sarga csillagra utalni, aposomnak megis ez ugrott be. Igaz, o forditva van vele, utalja a zsidokat. En ezen kiakadtam. Semmi bajom se a zsidokkal, se a nemzsidokkal, es rosszul esett, hogy o mindenben ezt latja.
2017. dec. 19. 12:30
 32/73 anonim ***** válasza:
73%
A férjednek nem akkor kellett volna tépkedni meg ugrálni mikor az anyja lekoccolt, hanem mikor pakoltad felefelé a díszt az ablakra szólhatott volna...hisz ha ő nem ismeri az anyja rigolyáit akkor ki?
2017. dec. 19. 12:35
 33/73 anonim ***** válasza:
90%
Egyik elozo vagyok, azt irtam, h anyosod ertheto, bar tullihegi. Elolvastam a valaszokat, es egyetertek azokkal, akik szerint a ferjed viselkedett gazul. Vagy vette volna le, mielott a mama eszreveszi, vagy allt volna melletted, mikor a mama kiburul. De hogy orommel nezi az ablakdiszt es mikor a mamika elhuzza a szajat, akkor meg teged ugat le, haaat nem epp felnottes...
2017. dec. 19. 12:42
 34/73 anonim ***** válasza:
35%

#31 en (szerinted) teljesen hulye vagyok, mert nem vettem az adast. Es megsem vagyok (szerinted) hulye, mert hasznalom a felsorolt szavakat, sot, ertem is oket. Most akkor hulye vagyok vagy nem?

Szerintem a horrokkereszt eliras volt. Az altalad felsorolt szavak helyes hasznalatahoz pedig azert nem kell IQ bajnoknak lenni.

2017. dec. 19. 12:46
 35/73 anonim ***** válasza:
54%
Szerintem ebből csak te csináltál ekkora problémát. Elhiszem, hogy nem a kommunizmus jutott eszedbe a díszedről, a fiatalabb korosztályban, akik nem abban az időszakban nőttek fel, már szinte fel sem merül ilyesmi, valószínű, hogy én is csak egy csillag alakú karácsonyi díszt látnék, ha látnám a te díszedet. Viszont a normális reakció az lett volna, mikor az anyósod észrevette, hogy elmondod, hogy te nem azt láttad bele, amit ő, bocsánatot kérsz és leveszed az ablakból. Elég paraszt dolog a saját igazadat bizonygatni és erőszakoskodni, majd még neked megsértődni, főleg, ha tudod, hogy az anyósod min ment keresztül a múltban.
2017. dec. 19. 13:01
 36/73 anonim ***** válasza:
41%
őszintén kíváncsian kérdezem: a horrok keresztet komolyan gondoltad?
2017. dec. 19. 13:15
 37/73 anonim ***** válasza:
51%
Nem untok még a horrok kereszten lovagolni?
2017. dec. 19. 13:17
 38/73 anonim ***** válasza:
59%
Szerintem is túllihegte, de én ezt az egészet nem értem...Az csak egy sima karácsonyi dísz, ami piros és csillag alakú, ennyi. Azért tetted fel, mert neked tetszett, jól nézett ki a lakásban és karácsonyos, hiszen mind a piros szín és a csillag is egy tipikus karácsonyi dolog. Eszembe nem jutna róla, hogy az egy jelkép és milyen ideológiához tartozik...te sem emiatt tetted ki és ezt el is mondtad neki, úgyhogy szerintem ezután felesleges hisztizni. Most, oké, értem én, hogy neki ez rossz emlékeket idéz fel és biztosan nagyon rossz volt nekik stb., de tényleg nem lehet úgy élni, hogy sehol ne lásson ilyesmit az ember...pl. nálunk a városban is vannak piros csillagalakú világító díszek a lámpákon és pont nem érdekel, szerintem jól néz ki. Akkor ennyiből már tényleg egy fekete autótól is rögtön szívrohamot kap vagy mi? Ha te direkt, szánt szándékkal azért választasz piros csillagot mert tudod, hogy őt ez hogyan érinti vagy telepakolod a fél házat mindenféle jelképpel, jelvényekkel, plakátokkal, fotókkal a rákosi korszakbólstb., akkor tényleg azt mondom, hogy nem vagy normális és egy kö@ög vagy, de ez miatt ilyen patáliát csinálni szerintem hülyeség. Eleve nem értem azt sem, hogy ha őket ez ennyire mályen érinti, akkor mondjuk a fiúknak miért nem jutott eszébe levenni vagy megkérni téged, hogy olyat ne tegyél ki mert az a szülőket majd zavarni fogja. Úgyhogy szerintem ez csak egy hülye, felesleges cirkusz és biztosan nem foglalkoznék vele, nem érdekelne...Úgy díszitem fel a lakásomat, ahogyan akarom és ahogyan az nekem tetszik.
2017. dec. 19. 13:31
 39/73 anonim ***** válasza:
49%

Te lakásod ,nem tetszik neki akkor nem kell néznie.

Elhiszem ,hogy sokan meghaltak meg rosz emlék a vörös csillag ,de az már a mult. Ezen kiadkadni sztm felesleges volt.

De ha mégis enyire kiakadt ,azért kicsit megérthetted volna ,ha amugy meg joban vagytok és levehetted volna ,hogy megnyugodjon.

2017. dec. 19. 13:34
 40/73 anonim ***** válasza:
53%

Ti házatok, semmi köze hozzá. Forduljon háttal a székkel..Istenem..

Nekünk is van arany, sárga, ezüst csillag, szív, gömb, stb. és senki nem szól érte, hogy atyaég mi ez.. Nem is érdekelne..:)

2017. dec. 19. 14:01
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!