Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Most ez komolyan ekkora bűn?

Most ez komolyan ekkora bűn?

Figyelt kérdés

A hétvégén anyósomék meglátogattak minket és segítettek nekünk a karácsonyi előkészületekben, ami tényleg jól jött, mert egy 2 éves és egy 4 hónapos csecsemő mellett nehezen boldogulunk, bár én jobban örültem volna a saját szüleimnek.

Mikor a konyhában teáztam anyósommal szemet szúrt neki az az ablak dísz, mert egy vörös színű csillag volt az ablakra tapasztva. Megkérdezte tőlem, hogy ezt ugye nem gondolom komolyan és kérte h vegyem le. Mellé még megjegyezte, hogy jó h nem horrok kereszttel nem díszítem a lakást.

De én megmondtam h ez egy karácsonyi dísz, és az emberek semmi kivetnivalót nem találnak benne. Ráadásul a piros egy karácsonyi szín. Az anyósom pedig kikelt magából és kijelentette, hogy nem tűr meg maga mellett egy olyan szinbólumot, ami azt az ideológiát képviseli, ami miatt emberek tízmillióit kegyetlenül meggyilkoltak, megnyomorítottak. Erre fogta a kabátját és hazament. Szóltam a férjemnek, aki az apósommal a kocsit szerelték. Az apósom a hír hallatára egyből hazament.

A férjem pedig nagyon lecseszett. Igaz nem egyszer mesélte nekem a férjem, hogy az anyjával gyerekkorában kegyetlenül diszkrimináltak az iskolában kulák származása miatt, a rákosi korszakban pedig anyosom apját megkínozták mert nem tudta beszolgáltatni a terményt, az anyját pedig megerőszakolták. Oké értem én, hogy biztosan egy traumatikus múltja volt, de egy karácsonyi dísz miatt nem kéne kiakadni. A férjem egyből le is tépte a díszt, na én ekkor nagyon mérges lettem, mert aznap reggel nagyon sokadt szenvedtem a felhelyezésével.

Egy dísz miatt miért kell feszültséet teremteni.

2017. dec. 19. 09:17
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/73 anonim ***** válasza:
79%
Mondd el neki, hogy nem azért tetted ki azt a csillagot, mert szánt szándékkal meg akartad bántani (feltételezem, hogy erről tényleg szó sincs), hanem egyszerűen csak díszíteni szeretted volna a lakást. Egy egyszerű vörös csillagról nekem sem a múlt borzalmai jutnak eszembe, de mivel anyósod érintett volt benne, ő sajnos már nem tud úgy ránézni, hogy csak egy egyszerű karácsonyi dísz, azonnal a rossz emlékek ugranak be róla. Jövő ilyenkor inkább ne tedd ki azt a csillagot. Tényleg beszéljétek meg, kérj elnézést.
2017. dec. 19. 14:53
 42/73 anonim ***** válasza:
45%

Jézusom ez tényleg ilyen nagy probléma? Miért lett volna olyan rettentő nehéz megfogni azt a csillagot és levenni? Úgy beszél itt mindenki, mintha anyós kiborulásában bármi racionális lenne. Persze a múlt meg minden, túl kell lépni rajta, de az érzelmek nem így működnek. Ez pont ugyan az, mint ha mondjuk valakinek meghalna az anyja és x év múlva meglát valamit ami az anyja emlékéhez köti és elsírja magát. Nem racionális, emocionális reakció, nem lehet befolyásolni. (Persze tudom itt is lesz mindjárt 4-5 ember akik tökéletesen tudják kontrollálni az érzéseiket.)

Neked kérdező semmi hátrányod, bajod, problémád nem lett volna, ha kisajtolsz magadból némi empátiát és csak simán elrakod azt a díszt. Mégis úgy döntöttél, hogy inkább jól megmutatod ki a főnök. Hát gratulálok, kiválóan sikerült.

2017. dec. 19. 15:13
 43/73 anonim ***** válasza:
12%
De ha a fiatalnak lenne bármi problémája a vén hisztérika házában, már elégettétek volna.
2017. dec. 19. 17:30
 44/73 anonim ***** válasza:
57%

Nem jött át.... Ez egy karácsonyi dísz. Sokmindenből lehet negatív dolgokra asszociálni, eröltetett.

A sajat házamban meg már úgy díszitenék, ahogy nekem tetszik......

2017. dec. 19. 17:45
 45/73 A kérdező kommentje:
A férjemmel megegyeztünk, hogy én intézem a ház belső dekorációját. A férjem nem is tudott arról, hogy ilyen díszt is készítettem, akkor vette észre amikor elmeséltem neki a történteket. De most nem hiszem el, ez csak egy dísz. A férjem ki van bukva rám pedig ez már 3 napja történt. Szerinte nagyon szüklátókörű vagyok. Az anyósomtól nem kérek bocsánatot, a hülye önzö viselkedesevel elcseszte a délutánunkat és miatta a férjem egy tapintatlan suttyónak tart.
2017. dec. 19. 18:47
 46/73 anonim ***** válasza:
58%
Alapesetben túlzónak nevezném az anyósod viselkedését, de így... Ha tisztában vagy a "múltjával", azzal, hogy ez számára egy "szimbólum", ami régi sebeket tép fel benne, akkor valóban érzéketlenseg ez tőled.
2017. dec. 19. 18:49
 47/73 anonim ***** válasza:
63%
"Egy dísz miatt miért kell feszültséget teremteni" Tényleg nem érted? Számára az olyan "dísz", mint egy zsidónak a horogkereszt.
2017. dec. 19. 18:53
 48/73 anonim ***** válasza:
50%
Tudod mit, rakd ki dísznek a horogkeresztet is, ha ennyire értetlen vagy, elvégre az is egy dekoratív indiai szimbólum.
2017. dec. 19. 20:55
 49/73 anonim válasza:
61%
Akik azt írják, h túl kéne lépni a múlton stb, azok nem élték azt át! Van, aki túl tud lépni, de a többség nem. Nagymamám apukája is táborban halt meg huszonévesen, Mama ma is sír, ha elmeséli hogy volt. Meg a kitelepítés... elvették mindenüket stb. Persze ettől függetlenül boldog élete van, de ha a téma eljön... Szóval a mai fiatalok, magamat is bekeértve, elképzelni sem tudják, elődeink milyen szörnyűségeken mentek keresztül... Könnyű azt mondani, h lépjél túl rajta...
2017. dec. 19. 21:29
 50/73 anonim ***** válasza:
49%
én úgy vagyok vele, hogy ha kérdező nem direkt rakta ki, akkor a világ ne álljon meg az anyós kálváriája miatt. Ha anyós lennék semmi közöm nem lenne ahhoz, hogy a menyem hogy díszíti a saját házát, főleg ha nem szánt szándékkal tette. A saját problémáimat nem erőltetem másra ez alap.
2017. dec. 19. 22:48
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!