Anyósomék mindig elfelejtik, hogy édesapám meghalt. Más is járt már így?
Uhh, ez elég durva, de valamennyire ismerős. Kivéve a borotvahabos dolog, lehet hülye kérdés, de nem piálnak sokat?
Velem hasonlóképp van mióta öngyilkos lett az apám pár éve.
Csak nekem inkább a baráti társaságom ilyen.
Egyszerűen szerintem sok ember nem gondol bele, nem is tudom hogyan fogalmazzam meg...menet közben, hétköznapi rutin viselkedés közben elfelejti.
Nem sebnyalogatásként, csak leírom nálam mik voltak hasonlóak:
Temetés után láttam, ahogy a buszmegállóban állnak a szertartásról igyekvő ismerősök és röhögnek, viccelődnek. Ez akkor rosszul esett, de rájöttem, hogy ez nem nekem vagy apámnak szól.
Egyik barátom öngyilkosos poénokat osztott meg a közösségi oldalon. Olyan filmet nézetett meg velem, mert neki tetszett, amiben ugyanúgy lesz öngyilkos az adott ember, utána csodálkozott, hogy jaj ez csak egy film.
Halottak napján nem fogta fel, hogy nincsen kedvem bulizni menni-akkor szoktak lenni ilyen beöltözős bulik, hanem otthon szeretnék lenni a családommal.
Őrá azért vagyok dühös, mert mindig hangoztatja, mennyire érzékeny és empatikus. Közben teljesen vakfolt neki az apám halála.
Ismerősöm, aki hatalmas szenvedő volt mindig, utána pár hónappal küldött át egy hírt, hogy valami helyi srác, akit egyszer látott zenélni koncerten és nem is ismerte, öngyilkos lett, és "hát nem tudom hogy dolgozom ezt fel". Ő is mindig elfelejti, többször intett már, hogy nekem milyen jó dolgom van, ellentétben vele (szerető családja van). Vagy azzal poénkodott, hogy "felakasztja magát, mert ez meg ez történt", utána bocsánatot kért.
Bocs, csak érzékeltetni akartam, hogy sok ember egyszerűen nem tud mit kezdeni ezzel, a halállal. De amiket írtál szerintem már tényleg a demencia, vagy valami idiotizmus hozadéka lehet, mert pl. az ajándékozás is átgondolt, összetett cselekedet.
Sajnálom.
Elég ritkán megyünk hozzájuk és nyilván, ha folyton ez lenne a téma akkor biztos, hogy egyáltalán nem mennénk. Így egy évben 3x vagyunk ott kb. Nem szokták boncolgatni, egyszerűen tudomásul veszik, ha mondjuk, csak nekem teljesen olyan, mintha elfelejtenék az ilyen elhintett kérdésekből. Amúgy szeretnek inni, valószínű az is nagyban közre játszik, de ilyennel még nem találkoztam.
Ha jobban belegondolok másban is elég feledékeny. Egyszer elfelejtette beíratni iskolába a kisebbik fiát, úgy telefonált neki egy sulis ismerős, hogy miért nem szerepel a neve a többiek között. A legtöbb esetben viszont inkább megbízhatatlannak mondanám. Megígér valamit aztán szó nélkül nem teszi meg. Páromnak is megígérte kiskorában ezerszer, hogy eljön érte aztán persze sose jött ő meg egész nap várta a kapuba. De volt már, hogy áthívtuk magunkhoz, miután összeköltöztünk, mert gondoltam érdekli, hogy hol lakik a gyereke, mert eddig az volt a baja, hogy a "hülye apjánál van" és ezért nem látogatja meg. Aztán nem jött át, de nem is szólt előtte. Nem hiszem, hogy ezeket is elfelejti.
Lehet tényleg, csak kimegy a fejükből a hétköznapokban.
Komolyan mondom, elképedve olvasom, amit leírtál, és hogy 80-adszorra elmondva se tudják megjegyezni, hogy apud meghalt. Az ilyesmit nem szokták elfelejteni még a szomszédok sem, nemhogy anyósod. Vágni lehet a füstöt a lakásban. Hát csodálatos. Manapság normális emberek nem bagóznak bent a lakásban.
Szerintem is le van épülve agyilag, mert épelméjű ember nem csinálna veled ilyet. Hagyd őket a fenébe, ők már nem fognak megjavulni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!