Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Másnak is ilyen az anyós/após?...

Másnak is ilyen az anyós/após? Mit lehet ezzel kezdeni?

Figyelt kérdés
Nem mondanám úgy igazi anyós és apósnak mert nem házasodtunk még össze de sok éve együtt vagyunk és az összeköltözést tervezgetjük. Ők eléggé konzervatív szülők egyébként, pedig 41, és 44 évesek. Amikor megismerkedtünk még nem voltam 18 , és a barátomat tiltották tőlem, ha nem ért haza időben, vgy lekéste a buszt. Ez már változott mert kiállt magáért, de ha nem világosítottam volna fel hogy nem normális hogy ő felnőtt emberként be van osztva az ideje, meg tiltva van dolgoktól, és nagy nehezen de belátták hogy igaza van, és enyhültek. Pedig akkor is már elmúlt 18. Amikor akartunk náluk egy kicsit is egyedül lenni vagy önállóan csinálni valamit pl megsütni egy tojást, rántottát, vagy valami sütit, amikor én évek óta sütöttem tortát, anyós meg egyet sem, és egy muffint alig tud összerakni végig mellettünk állt és átvette helyettem az egészet. Ha bent voltunk a szobánkban folyton menni kellett ide oda segíteni boltba menni, és jött a kiabálás ha megmondtuk hogy kettesben szeretnénk lenni. Amikor az apjával beszélgetek akkor mindig az lesz a vége hogy ő mennyire többet tapasztalt mint én, és hülyének néz. Pedig nem is okoskodtam volna vagy bármi, csak általánosít folyton minden dologban, pl hogy milyenek a nők és mondom hogy én nem csinálom ezt, akkor is jön a mit szólsz bele én mindent jobban tudok. A párommal is ilyenek sokkal jobban. Mosni magára is alig moshat, mert jön a mit képzelsz miért nyúlsz hozzá, és kiabálnak, ha a párom meg ideges lesz és mondja hogy nyugodjon már le, csak mosni akart, akkor jön a mit képzelsz , itt én vagyok a főnök. Én nem látogatom őket, mert egyszerűen 5 perc múlva felforr az agyvizem, és volt hogy addig nem ehettünk náluk azt amit akartunk amég nem ettünk levest... Meg ilyen hülyeségek voltak. Akkor is beszólogatnak ha nem náluk vagyunk hanem kijelentjük hogy mit fogunk csinálni . Hogy az milyen hülyeség én jobban meg tudtam volna csinálni. Ja igen ami nagyon megy hogy tisztelni kell a szülőt, és bármiben más a véleményünk már jön hogy tiszteletlen vagy stb. (Már nem bántásból de kb lerombolták a párom önbizalmát a viselkedésükkel ezen nincs mit tisztelni akkor sem ha idősebbek) Volt valakinek ilyenben tapasztalata? Most abban bízom hogy összeköltözünk hamarosan és elég messzire és én már 1 éve nem beszélgetek velük pont ezek miatt, és remélem megoldódik a probléma. Csak ahogy telefonálunk, meg vannak helyzetek ahol még mindig az ő keresztbe tevésüket kell hallgatnom, meg a beszédüket és nagyon felidegesít. Ha a párom helyreteszi őket csak olaj a tűzre volt hogy majdnem verésig fajult a dolog. De érdekes módon valamikor meg pont az ellenkezője a viselkedésüknek és néha tudnak normálisak is lenni. Nyilván nem akarja megszakítani a kapcsolatot a szüleivel, de talán jobb ez így hogy ritkábban látogatja majd őket.

2017. nov. 21. 21:45
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
46%

"egyszerűen 5 perc múlva felforr az agyvizem, és volt hogy addig nem ehettünk náluk azt amit akartunk amég nem ettünk levest."

Nem tudom, hogy téged honnan szalajtottak, hogy neked ez az évezredes étkezési kultúra merőben szokatlan, de kulturált helyeken a levessel kezdődik az étkezés, nem pedig a desszerttel.

Vendégként meg pláne nem vágunk pofákat, hanem megköszönjük -ha ilyen ellenszenves létedre is- kapsz enni.

2017. nov. 22. 07:46
 12/24 anonim ***** válasza:
26%
Ne is haragudj meg, de nem gondolod, hogy pofátlan vagy? Tehát te odamész x időre és mást se akarsz csinálni, csak a szobába kuksolni ? Nyilván nem tetszik ,,anyósodnak", hogy bezárkózva vagytok, etetnek , itatnak, aztán még fel sem ajánlod, hogy segítesz valamiben..És még te vagy felháborodva, ha szóvá teszik..Meg mi az, hogy te sütit akarsz sütni ott, ha tudod, hogy anyósjelölted nem szereti az ilyet? Eszembe nem jutna bepofátlankodni a konyhájába, főleg úgy , hogy meg sem kérdezem előtte. Ha annyira akartál volna nekik sütni, akkor megsütötted volna otthon. A másik meg, leültök ebédelni és te nem akarsz levest enni csak desszertet? Hát pofám leszakadna vendégségbe (mert ugye te az vagy ott, akármennyi ideje is vagytok együtt)követelni a desszertet. Le lehet pontozni, nem érdekel, de nekem is van anyósjelöltem, én is szoktam náluk menni, szeretnek is, de ismerem az alapillemet, hogy ILLIK felajánlani a segítséget (mosogatás, sepregetés, boltba elszaladni, felmosni, esetleg a főzésben segítség pl: panírozás, krumpli pucolás, zöldség pucolás) és ha elfogadja, akkor meg is csinálni. Illetve ILLIK és erősen ajánlott a családi szokásokba nem belekontárkodni, mint pl az ebédnél első a leves ( én se szeretem a leveseket, de heti egyszer egy merőkanálnyit megeszek, mert a világért sem sérteném meg a párom édesanyját azzal, hogy nem eszek abból, amit ő szeretettel főzött). De kíváncsi vagyok, hogy ha együtt lesztek a későbbiekben és külön éltek, megy hozzátok anyóspajtás és nekiáll a konyhádban sütögetni, vagy bebújik apósoddal a szobába , akkor te mit fogsz szólni. Mondjuk te tipikus esete leszel azoknak, akiknek semmi nem jó, és szerencsétlen anyósód majd ha megy unokázni és visz csokit neki, abba is bele fogsz kötni, hogy miééééért ilyet hozott , miééééért nem olyat ... Szörnyű lehet neked, pláne, hogy elhiszed , hogy mennyire igazad van. Pedig nem, NINCS!
2017. nov. 22. 09:24
 13/24 anonim ***** válasza:
61%

12 na álljunk meg egy kicsit..!

Miért segítsek az anyósnak apósnak, amikor az anyós egy közös fürdőzést se engedett meg, szó szerint miközben fürdtünk ki zavart minket hogy elobb vele ezt meg kellett volna beszélni, mégis miért? Miért olyan nagy baj hogy ketten furodtunk, CSENDBEN? es tenyleg csak fürdés volt..Vagy miért segítsek neki amikor olyat mondott a fiának mikor veszekedtek:”bárcsak meg se születtél volna”. Egy anya akármilyen veszekedés kapcsán akármilyen gyereknek mégis hogy mondhat ilyet? Vagy miért segítsek ha pl el kellett volna minket vinni annak idején kocsival valahova nem vitt el azért se..így hat mentünk busszal vagy az én apukám vitt el minket mindig. Esőben, hóban arra nem volt képes hogy elvigye vagy elhozza a munkából a fiát, az se érdekelte hogy szét fagy a biciklin, de ha busszal is ment onnan sokat kellett sétálni..pedig nem dolgozott, raert volna és keret is lett volna rá, mert ő is állandóan kocsival maszkalt minden fele, csak épp arra nem amerre a fia jár.

Vagy amikor szinte sose főzött nekik, ritkán akkor is mirelit kaját, de olyan is volt hogy megette a hutobol az egyik kajat és kifizetette vele..a saját gyerekével..

Vagy az após, amikot Leszólt engem mert gyárban dolgoztam, vagy olyanokat mondott hogy nem kell rám sokat költeni nekem is van pénzem, vagy akárhová elvitt minket vissza hallottuk néha ha pl nem tudott neki egyből ugrani a barátom..vagy amikor úgy beszél a saját fiával mint egy kutyával, mert ő beképzelt nagyképű fsz, és mer van egy szr vállalkozása azt hiszi megteheti hogy így beszéljen

Én voltam az akit lepontoztak, akinek ilyen megkeseredett életű” anyósa,apósa”.

Tehát ilyen embereknek mégis miért kene segitenem??!

Segítenék ha legalább olyan emberek lennének mint az én szüleim. Ahogy nekik is segítek.. meg a mamajanak is ha kell, vele beszélgetek is, megszoktam kérdezni mosogassak e de sose engedi.. ő legalább normális.

2017. nov. 22. 09:57
 14/24 anonim ***** válasza:
92%
13-as, 12-es vagyok, te valamit nagyon félreértettél, a kérdezőnek szólt a válaszom. Nyilván a te eseted más, bár nem tudom melyik komment a tiéd, mert nem olvastam el az összeset. Én csak azt írtam, hogy a kérdező odamegy egy családhoz, ahol anyuka nem szereti, ha a konyhájában sertepertél egy -számára még- idegen, illetve, hogy fel van háborodva, hogy anyuka megkéri, hogy segítsen. Nekem evidens, hogy akárhol vendégségbe vagyok, felajánlom a segítségem, aztán ha elfogadja el, ha nem nem. Tehát a kommentem a kérdezőnek szólt, nem Neked!
2017. nov. 22. 10:17
 15/24 anonim ***** válasza:
90%
Ahogy látom, ez szokások kérdése tényleg. Én azt tanultam.otthon, hogy mi alkalmazkodunk a vendéghez, mert ő vendég. Anyám meg nem engedte volna, hogy egy vendég sepregessen, sőt, ha pl vegetáriánus barátnőm jött vendégségbe, akkor vegetáriánus kaját főzött... Felnőttként én is így csinálom. Szóval csak azt akarom mondani, hogy lehet, hogy itt szimplán két szemlélet ütközik, az a feszültség forrása többek közt.
2017. nov. 22. 10:42
 16/24 anonim ***** válasza:
34%

Megoldás: nem mész oda, máshol találkoztok/ összeköltöztök. A saját konyhádban annyit és akkor sütsz, amikor csak akarsz, garantáltan nem leszel útban senkinek.

Szerintem anyósék kicsit túltolják a kontrollmániát nálatok, de ebben a párod is ludas, hiszen neked kellett elmagyarázni neki, hogy álljon ki saját magáért. Nekem annyira fura, hogy felnőtt embereknek ez nem evidens.

2017. nov. 22. 11:06
 17/24 anonim ***** válasza:
28%
Én ehhez csak annyit szeretnék hozzáfűzni: nem akarom elhinni, hogy egyedül csak nekem tűnt fel, hogy a Kérdező mennyire nem tud fogalmazni ?! vagy Ti már csak megszokásból se teszitek szóvá?
2017. nov. 22. 13:01
 18/24 anonim ***** válasza:
44%

Erre szoktam mondani, hogy két nő, nem fér meg egy konyhában :D

Viccet félre téve, azért Neked is van igazad, de anyós jelöltnek is.

Ha a saját házamban, valaki "idegen" (annak számítom a nem gyerekem, gyerekem párja stb) sütőgetni akarna, bizony nagyon nem örülnék. Hiába, tesz rendet maga után, tisztít ki mindent, az nem olyan amit én csináltam, hisz magam tudom milyen alaposan (vagy nem alaposan) ténykedtem, de a másikról nem tudod, hiába bizonygatja, hogy baktérium mentesre sikált mindent, nem hinnék.

De az hogy, irányítják a fiút az nincs rendben :c

2017. nov. 22. 16:24
 19/24 anonim ***** válasza:
51%
Anyám ilyen. Az segített, hogy nem megyünk a közelükbe jó ideje.
2017. nov. 22. 16:27
 20/24 A kérdező kommentje:
Szerintem meg elég nagy tévedésben vagytok. Alapjáraton a párommal együtt sütöttünk, nem én találtam ki hogy én akkor most ott sütök, hanem a párom is szeretett volna sütit sütni amit szerintem a saját házában megtehet, és én meg segítek neki. Amit érdekes módon az apja jól fogadta, de az anyja meg csak azért sem hagyta. Amúgy meg nem kéne elítélni úgy hogy nem is ismersz. Nagyon sokat segítettem nekik, volt hogy pénzzel is kisegítettem őket mert rá voltak szorulva, sőt igazából ez náluk megszokott volt hogy ha már ott vagyok ami amúgy kéthetente 1 nap, akkor fizessek. Nem arról van szó hogy segíteni kell, ezt szóval nem említettem, de látom itt nagyon megy a fekete fehér típusu gondolkodás. Azt írtam hogy egésznap azzal voltunk elfoglalva hogy ezt meg azt megcsináljunk, amikor én nem azért mentem oda , mert az hogy elmegyek pár boltba az semmi ahhoz képest minthogy segítsünk szerelni minden egyes nap 4-5-6 órán keresztül. Főleg hogy alig tudtunk akkoriban együtt lenni. Valaki kérdezte mit szólnék ha egy idegen sütne a lakásomban. Mivel a fiammal sütne a barátnője, és a fiam is a lakásomhoz tartozik, engem pont nem érdekelne, sőt örülnék hogy nem kell sütnöm. Bíznék benne hogy utána elmosogatnak, és finom sütiből lehet majd enni. De lehet hogy csak én vagyok ilyen hülye hogy így gondolkozom. MINDEN EGYES DOLGOT A PÁROMMAL EGYÜTT CSINÁLTUNK. Mivel ő is családtag, ezért őt is megilletné a jog hogy azt csinál a saját házában amit akar. Főleg hogy a kaják elkészítését 90% ban a párom szerette volna.
2017. nov. 22. 16:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!