Én vagyok a rossz?
A 40 ezer tényleg butaság, lencsésként írom. Nekem fél évre, mikor ilyen csomagba rendelem 18 ezer folyadékkal!
(és ilyenkor már szállítási költség sincs) és mivel túlhordható 1-1 héttel, így 7-8 hónapra is elég. Szerintem támogasd benne, ég és föld, én nem váltanék vissza szemüvegre! Igaza van anyósodnak, jobban látni benne, nagyon jó érzés. Még ha a felét állja is, akkor ennyit igazán meglehet spórolni fél év alatt...
Persze előtte szemészhez menjen el, vizsgáltassa meg alaposan és lehetőleg olyat vegyen, amilyet ajánl a szemész szakorvos.
A kontaktlencse nagyobb komfort, de szemüveg is kell mellé, emellett, ha nem engedhetitek meg magatoknak a gyerek gyógyszerét sem, akkor elég kellene legyen a szemüveg. És nem akarok belepofázni, de ilyen szar anyagi helyzetre gyereket se kellett volna vállalni.
És a költségek:
Netről rendelem a lencsém, 35-40 ezer fél évre, ha mindent (szappan, papírtörlő, fertőtlenítő, folyadék), ez 6 pár havi (Biofinity) és 30 pár napi (Acuvue Moist) lencse (és nem lehet túlhordani) - sőt, nekem sokszor kell 25 nap után kukázni, mert kényelmetlen v pl a mostanit 5 nap után kidobhattam, mert elszakadt. És nem kérek ötleteket olcsóbb lencsékre, mert csak ezeket találom kényelmesnek...
A szemüvegem 110 körül szokott lenni, 1,5 évente kell egy, mivel egyszerre a lencse mellé kell 2 szemüveg nekem. ( gondolom másnak 1 szemüveg is rlég lencséhez, én nem kockáztatok, de egy minimum kell mellé) Nem cilinderes, csak nagyon rossz a szemem.
Szóval, igen van olyan szerencsés, akinek ennél olcsóbb vagy olyan hülye, hogy a szeme egészségét kockáztatva túlhord lencsét, de sokunknak kicsit többe fáj
Ha hónap végén nincs már penzetek, akkor a férjed egy fax, ha most akar újítani.
Ennyi. Ez nem kocsogség, ez sima matematika. Ha nincs, akkor nem költöm.
#26: A leírt költségeid nem kicsit irreálisak. Amit nem értek, hogy ha havi lencsét hordasz, akkor minek mellé a napi lencse is? Ez így persze, hogy rögtön másfél-kétszer annyiba kerül.
A két szemüveget sem igazán értem, hogy miért kell ennyi, azt meg pláne nem, hogy miért kell másfél évente újat csináltatni mindkettőből. Gondolom ez a két szemüveg úgy 110k, hogy mindkettőnek a keretét is cserélteted, mert egyébként 4db. lencse megáll kb. 70-80k-ba, ha a legdrágábbat nézem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!