Ti hogy reagálnátok ha anyósotok a kérdezésetek nélkül levágná a gyereketek haját?
Attól függ, miért.
Ha ragasztó ment a gyerek hajába, amit nem lehet kiszedni, akkor nem szólok semmit.
Ha viszont önkényesen, vagy mert a gyerek kihisztizte, akkor haragudnék, mert ebben a kérdésben ő nem kompetens, és ez esetben nem vigyázhatna rá egyedül.
Jó, már látom a válaszaidat - és nem kell lepontozni!
Hát ez esetben én nem engedném oda a lányomat - ha apám, ha anyós, ha nagynéni... tökmindegy, ki csinálta volna -, majd ha megtanul normálisan vigyázni rá és nem tönkretenni őt buzgalmában, akkor talán! mehet.
De jó darabig kizárt.
Mit akartok beszélni vele ezután?
Férjed próbàl vele beszélni, de magatokat sem hiszitek, h sokra megy....
???!!
Csak én nem értem ezt? Talán visszanő a gyerek haja, vagy miben reménykedtek??
Neki kellene keresni benneteket, nem még nektek próbálkozni vele -nem értem a mostani szülőket, komolyan.
És egyébként, szemet szúrt vm a hozzászólások közt: hol a kicsi haja, amit levágatott?
Én annak idején már azért elküldtem a húgomat a halál faszá(rá)ra, mert a hosszú, szőke, fürtös-loknis hajú 4 éves lányom haját kivasalta.
Nálunk anyámnak volt a mániája, hogy miért nem vágatjuk le a lányok haját. Nem is engedtem egyedül őket hozzá szívesen. Féltem, hogy egyszer ilyet tesz. Mondjuk a csajokkal megbeszéltem, hogy ha bármit akarnak csinálni a hajukkal, tessék ellenkezni.
És bár a saját anyámról van szó a sztoriban: ha megtette volna, soha többet nem álltam volna szóba vele.
Júj itt az utólsó 2-3 oldalon a 80%-os kommentelő nagyon pattog és ha rajta mulna, akkor a mama már keresztre lenne feszítve.
Amúgy kövezzetek meg, de én nem csapnék ekkora patáliát. Nem csak azért, mert a férjem anyja és a gyermekem nagyanyja, a családi béke ugyan fontos, de nem ezek miatt nem játszanék anyatigrist. Egyszerűen nem éri meg egyfolytában adni a rinyáló őrültet. Akkora veszteség pedig nem érte a gyereket. Bár itt nem a haj a fő probléma vagy a gyerek sérelme, hanem a bizalom. Itt leginkább arról van szó, hogy nem engedett meg valamit az anya erre a nagyi csak azért se fogadott szót.
Itt a legegyszerűbb módszer az volna, ha egy darabig a gyereket nem bízzátok a nagyira. Láthatni láthatja az unokáját, de egy darabig nem vigyázhat rá. Az biztos, hogy a bizalmatok visszanyerése érdekében tepernie kell az anyósodnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!