Ti hogy reagálnátok ha anyósotok a kérdezésetek nélkül levágná a gyereketek haját?
#41: Nem biztos, hogy az önbizalmát a nagy haj adja s túlzott a reakciója. Én felnőtt vagyok, nem vagyok szép, nem érdekel a kinézetem különösebben és amúgyis minden tavasszal levágatom a hajam, de ha valaki most levágná az engedélyem nélkül, többé nem állnék vele szóba akkor sem, ha rokon.
Semmibe veszi a kislány akaratát, s egy gyönyörű egészen hosszú hajból vállig érőt csinálni... Évekig nem lesz megint hosszú s ő egy kicsi lány, aki szerette a gyakran megfodrászolt szép haját... Az anyja helyében még a saját vérnyomásomért is aggódnék (bár remélhetőleg az anyósnál előadott üvöltözés segítene valamit), nemhogy a kislány lelke miatt. Igenis a haj fontos, a jogaink pláne, s hogy egy nagymama a sértegetés után öntörvényeskedik és nem érti, hogy mi vele a gond, az igenis extrém durva.
Való igaz, hogy vannak nagyobb problémák és fontosabb dolgok, de attól még ez sem piskóta s tartós!
Úgy sajnálom szegényt, egy ekkora haj visszanövése oly sokáig tart. Minden tükörbenézés szomorúság s ki tudja, bízni fog-e valaha a nagymamában? Amíg nem mondja, hogy hajlandó megint látni, én a közelébe se vinném, de utána sem hagynám vele egyedül, valószínűleg soha.
Ahogy valaki írta, örök harag. Ezt nem lehet kimagyarázni, ez túl súlyos.
Velem anyum csinált hasonlót. Mindig hosszú hajam volt/van és mindig ő vágta évente 1x pár cm-t a végéből. Egyszer aztán gondolt egyet és levágott 20 cm-t, mert neki így jobban tetszett. Én csak a végeredményt láttam, de úr isten...kb. napokig sírtam, nem is beszéltem vele és azóta se nyúlt a hajamhoz. Ő se értette, hogy mi ezzel a gond és még ki is röhögött, hogy ilyen "semmiségen" kiakadok. Így visszagondolva nekem is mindig mondta, hogy csúnya a hajam, meg ronda vagyok vele, stb. és mivel nem akartam levágatni intézkedett. (Később eladni is megpróbálta a tudtom nélkül. Megbeszélte a fodrásszal engem meg elvitt valami kifogással, hogy neki kell onnan valami és csak beugrunk. Bent szembesültem vele, hogy nekem időpontom van és 80 000 Ft-ért fel van kínálva a hajam.) Ha a gyerekemmel is megcsinálná szerintem nem látna egy jó darabig se engem, sem az unokáját. Ugyan ez a véleményem, ha anyós csinálna ilyet. A bosszúról annyit, hogy mikor megkért, hogy fessem be a haját "véletlenül" kicsit nagyon több festék folyt az arcára meg a nyakára, mint szokott. Napokig foltos volt a feje.
Komolyan felháborító, hogy mikre képesek egyesek. Anyumnak is lettek később durvább húzásai. Ne várjátok meg még a nagymama is úgy érzi joga van, pl. kidobálni azokat a ruhákat, amik neki nem tetszenek esetleg megfúrni a barátságokat, mert neki nem szimpatikus, stb. Nekem anyummal odáig fajult, hogy a nevemben telefonálgatott pl. kórházba, orvosokhoz, visszaélt az adataimmal és utána nem értette, hogy mi ezzel a probléma, hogy az én nevemre veszi a c vitamint otthon a családnak. 200 km-re laktam és nekem kellett az ottani háziorvosomnak meg a kórházakban magyarázkodni, hogy miért nincs itt a kartonom, mikor tartós betegségem van, meg miért nem érnek el a telefonszámomon, meg a címemen, amit pár hónapja adtam meg. (Anyum telefonált a nevemben, hogy módosultak az adataim és a sajátját adta meg az enyém helyett.) Ne várjátok meg, amég a nagymamával is ennyire elszalad a ló.
Sajna ez a hajeladós biznisz...
Tettetik a hülyét, de kapnak érte pénzt, kihasználja az unokáját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!