Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ez tényleg a feleség kötelessége?

Ez tényleg a feleség kötelessége?

Figyelt kérdés
Apósom özvegyember. Amióta meghalt anyósom én főzök, mosok rá, minden szempontból ellátjuk (ellátom), férjem reggeltől estig dolgozik, alig találkoznak. Mostanában már segítségre szorulna a mosdatásban, kértem a férjemet, hogy hétvégente szánjon rá egy félórát, hogy alaposabban lefürdeti, mert eltapogat ő, de én tudom, hogy az már nem alapos tisztálkodás. Férjem szerint én vagyok a nő, ez az én dolgom, s azt is a tudtomra adta, ha majd pelenkázni, öltöztetni kell, azt is nekem kötelességem csinálni. "Mert ez női feladat." Tényleg az? Még egy após esetében is?
2017. szept. 14. 14:31
1 2 3 4 5 6
 41/59 anonim ***** válasza:
100%
Értem, köszönöm a választ. Nem rosszból kérdeztem, ne értsd félre. Minden jót nektek, vigyázz anyudra!
2017. szept. 15. 14:56
 42/59 anonim ***** válasza:
Köszönöm én is! Nem vettem magamra, sokan megkérdezik, és tudom hogy miért, megértem.
2017. szept. 15. 15:00
 43/59 A kérdező kommentje:
Holnap itthon lesz, és mindenképp tisztázom vele. És nem azért, mert nem dőlnék a kardomba akkor sem, ha ezt nekem kellene csinálnom, de ahogy kötelességemmé teszi, választási lehetőséget sem ad, és még én éreztem magamat rosszul, amiért számomra ez nem volt magától érthetődő, miközben ő a kisujját nem mozdítja érte (de tényleg).
2017. szept. 15. 15:04
 44/59 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem apósod ugyanúgy nem akarná ezt, és neki is kellemetlen lenne, ha neked kéne őt mindenhol megfürdetni.

Mellesleg én a helyedben így sem csinálnám meg. Nem a te apád, nem a te kötelességed, pláne úgy, hogy a férjed egy hajszálat sem tesz keresztbe, annyira mindegy neki, mi van az apjával, hisz valaki elvégzi helyette a "piszkos" munkát. A férjednek ugyanúgy tudomásul kell venni, hogy vannak dolgok, amiket bizony neki kötelessége megcsinálnia, és nem háríthatja a feladatot másra, nevetséges és undorító érvekkel ("ez a nők dolga"). Az ilyen emberek azok, akik minden segítséget elvárnak, ha róluk van szó, de ők soha nem segítenek semmiben még akkor sem, ha nagy szükség lenne rá.

Ismerek ilyet. Amikor ő beteg volt, akkor a felesége mindent megtett neki, körbenyalta szó szerint. Amikor a feleség volt beteg, a pasas kijelentette, hívjon taxit, ha orvoshoz akar menni, ő nem pazarolja a benzint. Mondanom sem kell, el is váltak pár éven belül, és az ex-feleség meg is mondta, hogy rohadjon csak meg egyedül, ha ennyire önző, hogy még segíteni sem képes semmiben.

2017. szept. 15. 15:20
 45/59 anonim ***** válasza:
100%

Ismerős helyzet.

Nagynéném bunkó ex-férje pont ezt a "szép" mentalitást képviseli. Nagynénémnek ezzel a férfivel 2 közös gyereke van, mindkettő lány. Már nagyok (25-26 évesek), de az apjukat egyik sem látogatja már. Miért? Azért, mert az apjuk a két lányt konkrétan cselédnek nézi, ugyanezt tette nagynénémmel is. (eleinte nem volt ilyen, később vált ilyenné, akkor jött a válás is emiatt) A pasas lakása tiszta retek, kosz, a mosogató fullon van penészes edényekkel, de ő nem takarít, ő nem mosogat, mert ez a "nők dolga", ő nem nő, így tőle ezt senki se várja el. Amíg a lányai látogatták, mindig utasította őket arra, hogy takarítsanak, mosogassanak, "ennyit legalább segítsenek", persze ha nem volt elég alapos, akkor meg volt sértve és kiabált. Ez vezetett oda, hogy mindkét lánya kijelentette, ők nem házi cselédek, nem bejárónők, hogy kitakarítsanak hetente mindent csak azért, mert az apjuk az idióta és "büszke mentalitása" miatt inkább megkoszosodik.

A te férjed kérdező ugyanez a kategória a leírtak alapján, csak az apjával. Ha hagyod magad, gyanítom később rád is kiterjeszti ezt a hozzáállást, aztán ha majd ledönt a lábadról egy influenza, akkor majd 1-2 hétig nem lesz elmosogatva, elmosva semmi, nem fog takarítani, nem főz, mondván ez a "nők dolga", majd megcsinálod, ha felépülsz. Én nem kockáztatnék ilyennel semmit. Ez a mentalitás pont azokra jellemző, akik nem tekintik egyenrangú partnerként a feleségüket.

2017. szept. 15. 15:38
 46/59 A kérdező kommentje:
Sokan itt azt hiszik, hogy nincsenek gyerekeink, bizony vannak, az apóssal együtt 5 tagú a család, de itt bizony házimunkát rajtam kívül senki nem végez. A gyerekek néha, sajnos ők sem szívesen, a kérés gyakran veszekedéssé fajul, és a végén ismét én vagyok a rossz, aki csinálja a feszültséget a családban. Sajnos ők is azt látják, hogy minden az anya dolga, ha nem akarózik megcsinálni nekik visszaszólnak, én sem akarom hagyni magamat, veszekedünk, az apjuk melléjük áll, én pedig a családi béke kedvéért inkább megcsinálom magam, mert nem bírok már harcolni.
2017. szept. 15. 15:58
 47/59 anonim ***** válasza:
100%

ne haragudj, de állj a sarkadra

gyerekek is vegyék ki a részüket! férjed is!

ha nem tetszik, annak nincs tiszta ruha!

2017. szept. 15. 16:04
 48/59 anonim ***** válasza:
0%

Azért szomorú, hogy képesek vagytok pirospacsizni, ha valaki megtette. Én nem mondtam, hogy bárkinek kötelessége, stb, csak azt, hogy én ápoltam. De látom, ez elítélendő, undorító, fujj.

Könnyű egyébként tanácsot osztani, amíg ti nem voltatok ilyen helyzetben. Vegyen fel valakit: szerintem fogalmatok sincs róla, mennyibe kerül, és hogy ezt bizony nem mindenki engedheti meg magának. Maradjon otthon vele egy családtag: az ápolási díj nagyon kevés, szintén kevesen tehetik meg, hogy egy fizetést nélkülöznek pár hétig vagy hónapig. Mert persze, lehet mellette dolgozni heti 30 órában, de alig van munkáltató, aki módosítja a szerződést részmunkaidőre, másrészt meg aki állandó ápolásra szorul, azt erre a harmincra se nagyon tudod magára hagyni.

Adja otthonba? PErsze, egy vagyonért bekerülhet viszonylag gyorsan, vagy több hónapos várólista van. Nálunk még a legótvarabb otthonba is minimum fél évet kell várni...

Az ápolási osztály fizetős; egy tavalyi rendelet miatt már a krónikus osztályokon is kiegészítő díjat kell fizetni.

Arra inkább nem mondok semmit, hogy oldja meg az, akinek a szülője. Nekem a jóban-rosszban mást jelent.

2017. szept. 15. 16:49
 49/59 A kérdező kommentje:
Nem elítélendő! Szerintem tiszteletet érdemelsz, hogy megtetted, de ha a te férjed is úgy tekintene a saját apjára mint az enyém (mint egy idegenre), de közben meg tőled elvárná, hogy teljesen kiszolgáld a papát, főzzél rá, takaríts, mossál és ápold, te is elgondolkodtál volna, hogy akarod-e. Arról nem beszélve, hogy semmi szeretet nincs benne irántam, az öregtől soha egy "köszönöm"-öt nem hallottam, pedig 5 éve vagyok a "cselédje", ő is csak parancsolgatni tudott, amíg még érdekelte, hogy hogy és mint van az udvaron. Ezeket a dolgokat direkt nem írtam az elején, nehogy az legyen, hogy haragot táplálok iránta, egyszerűen feltettem a kérdést, hogy mennyire kötelessége ez egy feleségnek.
2017. szept. 15. 17:02
 50/59 anonim ***** válasza:
100%

mi voltunk ilyenben és otthon kerestünk, mert fizikailag és lelkileg sem bírtuk, de nagyim pl csinálta évekig, ki is készült! aki nem bírja csinálni, annak itt ez a megoldás, el kell adni a lakást, ahol él és azért beveszik, na de az hogy "na asszony, nunid van, nő vagy, akkor pelenkázd apámat, mert nekem derogál" LÓTÚRÓT!!!!

én sem a férjemnek mondanám, hogy hajrá pelenkázd be apámat, hanem ÉN megoldanám!

2017. szept. 15. 17:50
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!