Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ez tényleg a feleség kötelessége?

Ez tényleg a feleség kötelessége?

Figyelt kérdés
Apósom özvegyember. Amióta meghalt anyósom én főzök, mosok rá, minden szempontból ellátjuk (ellátom), férjem reggeltől estig dolgozik, alig találkoznak. Mostanában már segítségre szorulna a mosdatásban, kértem a férjemet, hogy hétvégente szánjon rá egy félórát, hogy alaposabban lefürdeti, mert eltapogat ő, de én tudom, hogy az már nem alapos tisztálkodás. Férjem szerint én vagyok a nő, ez az én dolgom, s azt is a tudtomra adta, ha majd pelenkázni, öltöztetni kell, azt is nekem kötelességem csinálni. "Mert ez női feladat." Tényleg az? Még egy após esetében is?
2017. szept. 14. 14:31
1 2 3 4 5 6
 11/59 anonim ***** válasza:
100%

Az anyóssal talán megtenném,dehogy az apóssal,hát én zavarba jönnék.Vegyen fel valakit, ha õ sem képes arra,hogy a saját apját ellássa.

Micsoda kijelentés!

2017. szept. 14. 15:15
 12/59 anonim ***** válasza:
93%
10! Nem várhatja el joggal akkor sem! Vagy akarja, vagy nem! nem az ő hozzátartozója
2017. szept. 14. 15:15
 13/59 anonim ***** válasza:
99%
És ha nem volna nős a férjed? (Ez most így hülyén hangzik) Akkor megenné apukáját a kosz, mielőtt éhenhalna? nincs igaza, természetesen, nincs olyan, hogy valamit csak az egyik fél csinálhat. 43 F.
2017. szept. 14. 15:19
 14/59 anonim ***** válasza:
94%
Vannak erre alkalmazottak. Én meg se moccannék. ne vicceljünk már. húzz el wellnessezn hétvégére. Egy poharat nem mosnék el. nem vagyok cseléd.
2017. szept. 14. 15:28
 15/59 A kérdező kommentje:

Megnyugtattatok, már valami elvetemült, hálátlan, korcs nőszemélynek kezdtem hinni magam, amiért ez bennem ellenérzést szült.

Nem tart el a férjem, hálistennek, sőt télen csak én dolgozok, vagyis január-februárban szinte mindig, de ha nagyon kemény a tél, akkor van, hogy még márciusban is.

2017. szept. 14. 15:28
 16/59 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!
2017. szept. 14. 15:29
 17/59 anonim ***** válasza:
98%
Ápolónőt kell apósod mellé fogadni, van háziápolási szolgálat is, járj utána. ezekért fizetni kell, de apósodnak bizonyára van nyugdija.
2017. szept. 14. 15:52
 18/59 anonim ***** válasza:
99%

Ha nekem a férjem ilyet kiejtene a száján, hogy "nekem kötelességem ezt csinálni, mert nő vagyok", erősen elgondolkodnék a váláson. Azt még hozzátenném, hogy akkor holnap felmondok a munkahelyemen, ő meg tartson el szépen kényelemben, mert az meg a férfi dolga.

Az a helyzet, hogy ahogy írtad, dolgozol is, a háztartást is ellátod, meg a beteg apóst is egyedül te látod el, de akkor nem értem, a férjed a munkán kívül mit csinál? És még van képe osztani az észt, hogy kinek mi a dolga?

Az igazság az, hogy neked egyáltalán nem dolgod az ő hozzátartozóit gondozni, etetni, fürdetni stb. Nagyon rendes tőled, hogy megteszed, mert én biztosan nem csinálnám meg, de ha még ilyen pofátlan, hálátlan köcsög volna, azonnal befejezném az ápolást és megmondanám neki, hogy vagy felfogad valakit vagy csinálja ő, mert én többet egy poharat nem teszek arrébb itt.

Remélem, nem hagyod magad!

2017. szept. 14. 16:03
 19/59 anonim ***** válasza:
98%

Meg a paci f...át!

Nem elég, hogy munka mellett viszed a háztartást?

Ha ennyire szarul van az öreg, akkor fogadjon mellé vkit(akár csak heti 1-2 napra, aki megfürdeti rendesen, kitakarít), gondolom van neki nyugdíja, abból talán futná is rá.

2017. szept. 14. 16:42
 20/59 anonim ***** válasza:
98%

Nem. Ez nem női és nem is férfi feladat, erre vannak szakemberek. Ha még nagyjából el tudja látni magát, akkor napi pár órára kell ápolót fogadni, ha pedig már olyan súlyos a helyzet, hogy 0-24ben kell mellé valaki, akkor otthonba kell menni. (Ha tudható, hogy rosszabbodni fog az állapota, mert olyan betegsége van, akkor már most érdemes lenne keresgélni, mert sok helyen akár 2-3 év is lehet a várakozási idő.) Gondolom van nyugdíja, abból lehet fizetni, ha nem elég rá, akkor valamennyivel kiegészítitek. Nem hiszem, hogy bárkitől is elvárható lenne, hogy mindent eldobva egy idős tehetetlen embert gondozzon. Régen mikor több generáció élt együtt, vagy jellemzőbb volt, hogy a nő otthon volt, intézte a családot, akkor nem volt ez ekkora gond, de ma már nem így működik a dolog.

Emellett erősen elgondolkodnék a váláson.

2017. szept. 14. 16:52
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.