Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ez tényleg a feleség kötelessége?

Ez tényleg a feleség kötelessége?

Figyelt kérdés
Apósom özvegyember. Amióta meghalt anyósom én főzök, mosok rá, minden szempontból ellátjuk (ellátom), férjem reggeltől estig dolgozik, alig találkoznak. Mostanában már segítségre szorulna a mosdatásban, kértem a férjemet, hogy hétvégente szánjon rá egy félórát, hogy alaposabban lefürdeti, mert eltapogat ő, de én tudom, hogy az már nem alapos tisztálkodás. Férjem szerint én vagyok a nő, ez az én dolgom, s azt is a tudtomra adta, ha majd pelenkázni, öltöztetni kell, azt is nekem kötelességem csinálni. "Mert ez női feladat." Tényleg az? Még egy após esetében is?
2017. szept. 14. 14:31
1 2 3 4 5 6
 31/59 anonim ***** válasza:
87%

Jól gondold meg mit vállalsz el, mert kitudja medddig él a papa. Lehet még 20 év is neki.

Én biztos nem csinálnám.

2017. szept. 15. 11:01
 32/59 anonim ***** válasza:
97%

Egyetlen dolgot kértél a férjedtől, hogy egy héten egyszer fürdesse le a saját apját és arra sem hajlandó?

Belegondolt a férjed, hogy a fürdetés nem csak abból áll, hogy megmossuk valakinek a hátát, hanem az is hozzátartozik, hogy benyúlunk és kimossuk a fenekét és megtisztítjuk a nemi szervét?

Ezt várja el tőled?

Én általában soha nem tanácsolom ezt, de én is a válást kezdeném el fontolgatni, már csak azért is, mert ha veled történne ne adj Isten valami, hát nagyon keserves sors várna rád az ilyen ember mellett.

Nem tudom mennyi ideje vagytok együtt, van e gyereketek, mennyire kivitelezhető anyagilag, de én azt tanácsolnám, hogy még időben menekülj!

2017. szept. 15. 12:09
 33/59 anonim ***** válasza:
97%

abba pl kedves férjed belegondolt, ha pl eltöröd a lábad akkor mi van? apja fekszik a szarban hónapokig?

mert ha veled lesz valami, akkor tőle egy pohár teát sem kapsz

2017. szept. 15. 13:17
 34/59 anonim ***** válasza:
97%

A férjed egy gerinctelen mocsok (már bocs), ráadásul nagyon önző és hálátlan is.

Téged ugyanúgy semmibe vesz ezzel a "ez is a nők feladata" dumával. A férjed szó szerint sz@rik a saját szüleire, nem hajlandó apósodról gondoskodni, mert cseppet sem érdekli őt, hogy mi van a saját apjával. Én a helyedben ezek után elgondolkoznék azon, hogy vele akarnék-e maradni, vagy a válás, mert 99% az esélye annak, hogy ha gyereketek születne, akkor a gyerekhez is ugyanígy állna hozzá. (intézz mindent te mert ez a nők feladata, neveld te mert ez a nők feladata, stb...)

És mi van akkor, ha veled történik valami? Akkor majd közli, hogy oldd meg magad valahogy vagy hívj ápolónőt? Nevetséges.

Én megmondanám neki, hogy az ő apja, apósnak ugyanúgy kínos, ha a menye mosdatja mindenhol, és neki viszont kötelessége lenne ellátni, ha már az egyik szülőjéről van szó, vagy pedig béreljen fel valami ápolónőt aki házhoz megy. Ha ezen kiakad, vagy veszekszik, akkor mindenképpen otthagynám a francba. Ha te nem lennél, tuti bedugta volna apóst valami otthonba, aztán felé se köpne.

Addig jók voltak a szülei, amíg a férjedet kisgyerekként ki kellett vakarni az összecsinált pelenkából? Undorító, hogy a férjed a szüleit ennyire semmibe veszi. Ez a "ez a nők dolga" szlogen tipikus kifogás arra, hogy neki ne kelljen semmit sem csinálni. De az fix, hogy ha gyereketek lenne, és a gyerek lebetegedne, akkor is előadná ezt, hogy ápold csak te, mert őt ez nem érdekli, ez a nők dolga szerinte.

Én a helyedben otthagynám.

2017. szept. 15. 14:19
 35/59 anonim ***** válasza:
94%

Jól olvasd el amit most írok!

Apám is egy ilyen szemét volt mint a férjed. Ugyanilyen. Olyan dolgokat elvárt anyámtól ami nem is az ő dolga volt!

Mikor anyukámat megműtötték gerinc sérvről, apám le se sz.arta, mondta neki, oldja meg a dolgait. Én ápoltam hetekig anyámat, mivel feküdnie kellett és kímélnie a derekát.

Mikor apámnak volt balesete, anyám folyamatosan bejárt hozzá a kórházba, otthon kinyalta a se.ggét.

Apám mit csinált mikor anyám kórházba került? Semmit! Be se ment, nem várta otthon, semmi!

Velem és tesómmal sose foglalkozott.

Anyám mindenbe bele rokkant, szellemileg és fizikailag!

2017. szept. 15. 14:30
 36/59 anonim ***** válasza:
97%

A férjed téged úgy kezel, mint egy bejárónőt. Ha ő nem akar a saját apjáról gondoskodni, akkor fogadjon fel valakit mellé, aki fizetésért cserébe megcsinálja. De ezt tényleg nem várhatja el tőled, és nem is a te feladatod. Az "ez a nők dolga" hozzáállással konkrétan kijelentette, hogy nem akarja az apját gondozni, nem akar róla gondoskodni, neki teljesen mindegy, mi van az apósoddal, csak oldja meg valaki. Gusztustalan. Aki így viszonyul a saját szülőjéhez, azzal én nem terveznék hosszútávra, gyereket pedig soha nem vállalnék vele. A férjed egy önző disznó, csak saját magával törődik, még az sem érdekli őt, hogy neked mennyi dolgod van, vagy neked mi teher és mi nem. Ha meg egy feladatot a férjednek kéne megcsinálnia, akkor meg egyből hárít és rád sózza. Tulajdonképpen a férjednek a munkáján kívül semmi plusz dolga nincs.

Én egyszerűen kijelenteném, hogy a felesége vagyok és nem egy bejárónő, oldja meg a saját apjának a gondozását ő, vagy fogadjon fel egy ápolónőt/gondozót aki házhoz jön, és a nehezebb, vagy nagyobb dolgokat megcsinálja. Ha nem tetszik, akkor adom be a válópert, mert nem vagyok házicseléd. Ha ekkor sem kap észbe, akkor mindenképpen válj el. Itt nem csak az apósodról van szó. Ez a gusztustalan hozzáállása akkor is előjönne, ha veled történne valami, vagy ha gyereketek lenne. A férjednek lenne KÖTELESSÉGE ápolni és ellátni a saját szüleit, és nem neked. Ezt viszont tudatosítanám benne.

2017. szept. 15. 14:32
 37/59 anonim ***** válasza:
Na, beszéltél vele? Mit mondott?
2017. szept. 15. 14:39
 38/59 anonim ***** válasza:
35%
# 35, én azt nem értem hogy ha valaki ilyen akkor az miért vagy hogy nem derül ki a házasság előtt. Nem akarok offolni, de hihetelen.
2017. szept. 15. 14:40
 39/59 anonim ***** válasza:
100%

36!

A 70-es évek végén ismerkedtek meg, sose beszélgettek, anyám hamar teherbe esett, összeházasodtak úgy, hogy nem ismerték egymást. Igen, mind a ketten buták voltak...

2017. szept. 15. 14:52
 40/59 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi, 38-nak írtam
2017. szept. 15. 14:53
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!