Baba bejelentése gonosz anyósnak?
Férjemmel öt éve élünk együtt, a házasságkötés három éve volt. Sajnos több nőgyógyászati műtétem volt, már lemondtunk a babáról is :( aztán megtörtént a csoda! Pozitív lett a tesztem, egyből veszélyeztetett terhesnek nyilvánítottak. Férjem anyja többször is kijelentette, hogy mivel nem lehet gyerekünk, váljunk el, adjam meg a fiának a lehetőséget, hogy apa legyen. Természetesen szeretjük egymást, és úgy voltunk vele, hogy ha nem lehet babánk, attól mi még szeretjük és nem hagyjuk el egymást.
Anyósom a kapcsolatunk elejétől nem kedvelt, célozgatott, beszólt, egyszerűen nem bírt elviselni, az okát csak sejtem : más társadalmi rétegből származom. Vidéki egyszerű munkás szülők gyermeke vagyok, de a fővárosba mentem tanulni, küzdöttem, hogy elérjek valamit az életben.
Most, hogy babát várok, félek anyóssal közölni, mivel ő már bele élte magát, hogy semmi sem fog minket összekötni "csak" a házasság. Ami őszerinte bármikor véget érhet. Hogyan fogalmazzam meg, és közöljük a hírt. Nyilván úgy, hogy elé állunk de már látom magam előtt a reakcióját. Ki fog akadni.
#4, tök aranyos vagy, hogy most is az ő szempontját néznéd- de ne tedd.
Ilyen fokban bunkó elzárkozó alakkal nem kell erőltetni semmi kapcsolatot, se jó hírt, semmit. A férjed hívja fel, ha jónak gondolja, és ennyi.
Első babánknál ünnepélyes bejelentést követően a kedves mama megkérdezte,mégis mit kéne ezen ünnepelni,majd két napos hiszti következett.Most a második babánál férjem egyszerűen közölte vele:
"Csak azért mondom,hogy ne mástól tudd meg..."
Reakció: "Nem mondod..."és húzta a száját.De legalább a látványos hiszti elmaradt most :)
Ezzel csak azt akarom mondani,hogy átérzem kicsit a helyzeted,és azt tanácsolom,nyugodt szívvel szard le! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!