Baba bejelentése gonosz anyósnak?
Férjemmel öt éve élünk együtt, a házasságkötés három éve volt. Sajnos több nőgyógyászati műtétem volt, már lemondtunk a babáról is :( aztán megtörtént a csoda! Pozitív lett a tesztem, egyből veszélyeztetett terhesnek nyilvánítottak. Férjem anyja többször is kijelentette, hogy mivel nem lehet gyerekünk, váljunk el, adjam meg a fiának a lehetőséget, hogy apa legyen. Természetesen szeretjük egymást, és úgy voltunk vele, hogy ha nem lehet babánk, attól mi még szeretjük és nem hagyjuk el egymást.
Anyósom a kapcsolatunk elejétől nem kedvelt, célozgatott, beszólt, egyszerűen nem bírt elviselni, az okát csak sejtem : más társadalmi rétegből származom. Vidéki egyszerű munkás szülők gyermeke vagyok, de a fővárosba mentem tanulni, küzdöttem, hogy elérjek valamit az életben.
Most, hogy babát várok, félek anyóssal közölni, mivel ő már bele élte magát, hogy semmi sem fog minket összekötni "csak" a házasság. Ami őszerinte bármikor véget érhet. Hogyan fogalmazzam meg, és közöljük a hírt. Nyilván úgy, hogy elé állunk de már látom magam előtt a reakcióját. Ki fog akadni.
Mi a kérdés?
a végtelenségig úgyse tudjátok titkolni
De miért kell bejelenteni? Én tuti nem jelenteném be, nem kötném az orrára. A végén még azt mondja, hogy nem is a férjed a gyerek apja, vagy ha megszülted akkor majd azt találja mondani, hogy nem is te szülted..:) Hagyd a fenébe. Ne kösd az orrára. Ha lát nagy hassal, és szóvá teszi, hogy nem is mondtátok a terhességet neki, akkor te ártatlan szemekkel, csodálkozva mond, hogy:
- Pedig azt hittem említettem! Nem? Hát nem sokat számít ugye? " és ennyi.
Én nem foglalkoznék a vénasszonnyal főleg ha kényelmetlen vele beszélgetni. Ha ő átnéz rajtad, te is tedd azt. Neked lesz egy gyereked, neki nem lesz unokája. Rokoni kapcsolattartás leszűkítve egy karácsonyra és egy születésnapra évente. A férjednek lesz egyedül kellemetlen.
Neki kell választania, hogy a gyerekkel ketten mennek az anyjához vagy kiáll melletted és megmondja az anyjának, hogy ti hárman vagytok egy család. Vagy mindenki vagy senki választhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!